STA: Ustavni sodniki odločili, da Janša lahko zapusti zapor na Dobu

50
Foto: Reuters.
Foto: Reuters.

Ustavno sodišče je ugodilo predlogu predsednika SDS Janeza Janše, naj do končne odločitve začasno zadrži izvršitev sodbe v zadevi Patria, so sporočili iz ustavnega sodišča. Janša lahko tako najmanj do končne odločitve sodišča zapusti zapor na Dobu, kjer je bil sicer zaprt od 20. junija letos.

»Ustavno sodišče je tako pri začasnem zadržanju upoštevalo, da je pritožnik podal resne očitke o kršitvi načela zakonitosti v kazenskem pravu. Če bi se ta očitek izkazal za utemeljen, take kršitve ne bi bilo mogoče odpraviti v ponovnem sojenju, temveč bi to pomenilo, da se pritožnik oprosti obtožbe. Poleg tega je Ustavno sodišče upoštevalo tudi dejstvo, da pritožnik na podlagi sklepa Ustavnega sodišča št. Up-790/14, U-I-227/14 z dne 21. 11. 2014 izvršuje poslanski mandat. Pritožnik je poslanec, ki je hkrati predsednik največje opozicijske stranke v Državnem zboru, dobro delujoča opozicija pa je eden od temeljev demokracije,« so zapisali v sklepu ustavnega sodišča, ki so ga sodniki sprejeli soglasno.

»V primeru, da bi pritožnik na koncu uspel z ustavno pritožbo, bi torej na eni strani lahko nastale težko popravljive posledice za dobro in učinkovito delovanje demokratičnega parlamenta in oblasti kot celote. Na drugi pa bi morebitna zavrnitev ustavne pritožbe pomenila le ponovno vzpostavitev sedaj obstoječega stanja, torej nadaljevanje prestajanja zaporne kazni,« so še dodali.

Vir: STA

50 KOMENTARJI

 1. Me veseli, da je JJ končno svoboden in da je US zmoglo preseči nivo slovenskega sodstva. Tole je sicer trajalo mnogo dlje, kot smo pričakovali, a z dneva v dan je Odbor2014 pridobival na kredibilnosti in v tem času ustvaril zelo solidno in trdno jedro, ki bi lahko povzročil tudi padec revolucionarnega prva v Sloveniji. Upam, da odbor nadaljuje s protesti in delom reformiranja sodstva. Upam, da bosta tudi ostala dva kmalu na prostosti.

 2. Počakajte no še malo, dokler ne pove svojega mnenja pavel, ker on je prepričan da je nekaj bilo in to ve tudi njegova prijateljica sodnica.

  • Pa ste vseeno smešni! Kaj pravzaprav proslavljate? Razen tega, da je spuščen iz zapora se ni zgodilo še nič. In kakorkoli se bo zgodba na US razpletla, Us ne bo razsodilo, da ni kriv. Razsojalo bo o kršenju ustave v postopku. To in nič drugega ne razsoja US.
   Sedaj pa počakajte še Pavlovo mnenje.

   • Silvo: “Pa ste vseeno smešni! Kaj pravzaprav proslavljate?”
    ========

    Pa kaj je z vami? A ne znate brati? Kje vidite, da bi kaj proslavljal?

    Jasno sem napisal, da je potrebno počakati na izjavo gospoda pavla in še posebej njegove prijateljice sodnice, ki očitno nekaj skriva. 😉
    Sedaj še dodajam: Počakati je potrebno še vsaj na na izjavi Tonina in Ljudmile.

   • Silvo: “Razen tega, da je spuščen iz zapora se ni zgodilo še nič.”
    ==============

    Pa pojdite vi v zapor za pol leta, potem boste lažje razumeli, da se je nekaj zgodilo.

   • Silvo,boom jaz namesto njega:nobeno sodišče predvsem ni dokazalo,da je JJ česarkoli kriv. Obtoženim pa NI treba dokazovati nedolžnosti.

   • Vsi dobro misleči Slovenci proslavljamo to, da bo Janša lahko preživel praznike s svojo DRUŽINO !!!
    Vse ostalo sem pa prepričana, da se bo tako razpletlo, da zmaga PRAVICA !!!

 3. Končno! S soglasno odločitvijo in z jasno utemeljitvijo ustavnega sodišča, ki je dalo kot profesorsko lekcijo otroku nižjim sodnim instancam v Ljubljani. Če lahko vrhovnemu sodišču rečemo nižja instanca. Predvsem vrhovnemu sodišču. Masleša, skrij se danes v mišjo luknjo!

  Slovenija, veseli se danes z družino Janeza in Urške!

 4. Sem vesel, da je zunaj. Sodba je bila sramotna. Samo sodišče ni odločalo o vsebini. Vsebina še vedno ostane kot je bila, in če ne odločijo do avgusta (če se ne motim), bo dejanje zastaralo. Dvom pa ne bo zastaral. Da bi mu oprali ime, morajo odločiti, preden sodba zastara. Da sebi ne umažejo imena, mora sodba zastarati.

  • No, no, do avgusta, če imaš prav glede roka zastaranja, ni razloga, da bi ustavno sodišče mečkalo. Si se zmotil v instanci. Takega sramotnega manevra bi bilo sposobno po mojem prav vrhovno…

  • Vsebina je neveljavna. To je bistvo. S tem je tudi vsak dvom neveljaven. Sramotna sodba ne more imeti “po vsebini” neko vrednost.

 5. ..iz NSi bi lahko zmogli vsaj izjavo.. ” da pozdravljajo odločitev, da bo Janša lahko s prostosti in imel v tem stanju, možnost dokazati svojo eventuelno nedolžnost “….

 6. Na zborovanju sem videl g. Antona Tomažiča. Lepo, da je prišel. Ostala Nova Slovenija pa je res uboga, moralno popolnoma izgubljena. Kaj naj napišejo po vseh dosedanjih izjavah in ravnanjih? Da so so držali pesti, da bi US odločilo drugače?!

  • Močno dvomim. Če bi res vse videl, bi poskrbel , da na svetu ne bi bilo trpljenja, žalosti in krivic. Daleč premalo je, da je videl eno krivico, če je bila…

   • Saj ne, da bi nevemkako želel filozofirati, a vseeno: Bi si ti resnično želel biti brez svobodne volje, preskrbljen v vseh pogledih? Nekateri to naredijo z alkoholom in drugimi substancami. Poizkusi z vsakodnevno narkozo, brez trpljenja……

  • Le kaj naj toninček reče? Je že vse povedal z besedami : “Janša ni politični zapornika, ampak politik v zaporu!”
   To je vse kar zna!

   Je pa zanimovo, da takrat se je čutil poklicanega govoriti blesarije, danes mu je malimurgel jeziček popapcal.

   Pa še Pavel se nič ne ogalsi s svojim komentarjem!? Me kar mal skrbi zanj!

 7. Slabe strani razsodbe:
  -šele po 6 mesecih
  -kaj pa dve kolateralni žrtvi?
  -brez vsebine
  Dobre strani:
  -svoboda za JJ
  -enoglasnost devetih (kar pa lahko nakazuje tudi na zagoneten ukaz vodstva stricev&nečakov)

 8. Tudi meni je najprej zaigralo srce, ko sem izvedel, da bo JJ odšel na začasno svobodo.
  Po prvem navdušenju in premisleku ter sedaj po prebranih komentarjih pa bi rad dodal še svojih 5c:
  Kako ste eni komentatorji ubogi – zaradi veselja ker je JJ “osvobojen” pljuvate po Nsi.
  Raje se veselite, da je vaš idol svoboden in ne iščite krivde za njegovo upadanje popularnosti (tudi v čistokrvni volilni bazi sds-a) v naraščanju števila volivcev Nsi-u.
  Verjetno vas je zmotilo – tako kot tudi mene in še veliko drugih ne zaslepljenih Slovencev – to je US podalo obrazložitev, ki spravlja v ne enak položaj politike in ostale državljane, pa sedaj preusmerjate pozornost k nebistvenemu, da bi oprali ime JJ.
  Natočite si čistega vina in se opijanite v duhu pregovora In vino veritas, da boste lažje prenesli nekaj, kar vam ni všeč – namreč dejstva, da US ni odločalo o nedolžnosti JJ ampak o tem ali so bile JJ kršene ustavne pravice pri sojenju in posledicah zaradi morebitne oprostilne sodbe ali ne. Če bo obsodba JJ na US padla ne bo dokazovalo, da je nedolžen ampak, da je bil postopek neustaven mogoče celo samo zaradi formalne šlamparije sodišča (ne zagovarjam šlamastike slovenskega sodstva – ampak to je druga tema). Če bo US vrnilo sojenje na prvostopenjsko instanco bo postopek zastaral – pa sedaj zopet vprašanje za nekompromisne fene JJ, a je v interesu JJ da se sojenje čim prej konča ali je interesu, da je svoboden? Očitno je da je taktika JJ in njegovega odvetniškega tima druga opcija (že namerno preskakovanje instanc kaže na manevre, da bi pot do resnice raje potegnili po serpentinah in ne najkrajši poti) in ne dejstvo, da bi se izkazala resnica.
  Zame človek, ki igra na karto svoje svobode nekompromisno in pri tem tudi izkorišča najglobja čustva ljudi, tudi na račun svojih otrok, in ne na dejstvo, da bi rad dokazal resnico-nedolžnost ni primeren za vodenje največje opozicijske stranke.
  PS
  A Krkovič in Črnkovič nimata pravice biti svobodna samo zato ker nista politika? zakaj na protestih ni poleg transparentov za svobodo JJ tudi transparentov za ostala soobtožena, če je obtožnica politično pripravljena?

  • rajko: ” Verjetno vas je zmotilo – tako kot tudi mene in še veliko drugih ne zaslepljenih Slovencev – to je US podalo obrazložitev, ki spravlja v ne enak položaj politike in ostale državljane, pa sedaj preusmerjate pozornost k nebistvenemu, da bi oprali ime JJ.”
   ===========

   Še eden (rajko), ki bi rad poučeval ustavne pravnike.

   Klemen Jaklič: “V jedru je US odločitev utemeljilo v ustavni vrednoti demokracije. Prej ko slo pravniška srenja dojame to ustavnopravno abecedo, boljše bo.”
   ====

   ali

   Matej Avbelj: “US je končno opozorilo na širsi demokratični kontekst zadeve Patria. To bi a fortiori moralo storiti že junija, tik pred volitvami.”
   ====

   Vem, da je za enega pristaša NSi izpustitev JJ na prostost velik udarec, ampak komentirati skoraj identično kot Dnevnik, Delo, Mladina kaže na to od kod ti komentatorji črpajo svoje ideje pri komentiranju. primera Patria.
   Tak način komentiranja je dvorezen meč, ker:

   … potem se lahko postavi tudi tezo, da je sodišče zaradi odsotnosti dokazov proti JJ namenoma delalo procesne kršitve, zato, da bi potem ljudje, npr. taki kot rajko, pavle, sodnica prijateljica ali sorodnica pavla, lahko trobili: “Izpustili so ga, ne zato, ker ne bi bil kriv, ampak zaradi napak pri sojenju”.

   • Ne morem razumeti, kaj imajo vsi SDS-u in JJ naklonjeni toliko proti politiki NSi. Končno je stranka zapustila politiko domobranskega revanšizma in se začela obnašati kot normalna stranka. Velika večina, tudi vernih in dialogu naklonjenih ljudi to držo z odobravanjem sprejema. Tudi stranka , kot se je pokazalo na kongresu (razen nekaj osrednjeslovenskih odborov). Negoduje pa SDS in politični komentatorji okoli radia Ognjišče. Me zanima kaj bo nato rekel novi slovenski metropolit.

    • Normalna stranka, ja gotovo:(

     Normalen je ob Hojsu bil prav citirani Anton Tomažič. Pa mu v njegovi dobronamerni naivnosti še zdaj ni povsem jasno, zakaj ga niso niti približno izvolili v izvršilni odbor N.Si, čeprav intelektualno in moralno veliko večino članov vodstva, če ne vse, izrazito prekaša.

     Če je “normalno” izdati slovensko pomlad za obete nekega mrhovinarskega vzpona na desnici, je to žalostna percepcija normalnosti. Če je “normalno” biti tiho, kar pomeni podpirati boljševiško zlorabljanje pravosodja za to, da se znebiš politične konkurence, je to žalosten pristop.

     Osebno sprejemam kot legitimno željo nekaterih na desnici, da se znebijo Janše, a ne na tak način. Tak način je proti demokraciji, to je vračanje v totalitarizem! Kdor pri tem sodeluje ( ali tudi pri odvzemu mandata legitimno izvoljenega) je zame demokrat kvečjemu na papirju.

     Ali pa, da ne ostanem samo pri n.Si, velika domnevna avtoriteta prava in morale, kot naj bi bil premier Cerar. Ta se je žal v aferi Patria in sicer že pokazal kot farizej najslabše sorte. Eno misli, drugo pove in obljublja, tretje dela. Ali vsaj dovoli, da drugi delajo, kot jih je volja.

     To ni nič. In če česa pri Janši ne dobiš, potem tega ne dobiš. Že zaradi tega je povsem drug kaliber.

 9. Ustavno sodišče je že poleti “reklo”, da ni poklicano za reševanje psihiatričnih težav! Danes morda zapišem, da edino v tej državi še trezno razmišlja?

  Veriga je tako močna kot je močan njen najšibkejši člen.

  Poslušam našega parlamentarca, ki zelo preprosto pove, da ga naše ustavno sodišče lomi, če misli, da tista peščica ljudi pred sodišče kaj predstavlja …

 10. Saj to je večina pričakovala, da bo JJ prej ali slej oproščen, ker je njegova sodba res sodniški zmazek in kot mi pravijo številni pravniki, da v njej ni dokazov, da bi na tak način lahko pozaprli milijon Slovencev, predvsem pa vse LDSovce, ki so vladali dokaj odkrito koruptivno vsaj 15 let.

  Pričakoval sem, da US razveljavi, ali pa Evropsko sodišče.
  Ker sodba je politični konstrukt.

  Vidim, da se večina že 170 dni ves čas zabija bolj v NSI kot v sodnike ali kučanovo birokracijo, ki je na janšo dala FATVO.
  Čas bi bil, da SDS že začne delati konstruktivno v tej državi. Da ima neko smer, neke uresničljive cilje. Želim si, da bi bili desni.

  Pa vidim, da je PAhor prehitel vse slovenske desne in sredinske politike, ko je javno izjavil da podpira privatizacijo.
  Čas je, da JJ podpre privatizacijo, ki nam jo že 25 let svetujejo EU, ZDA in IMF. Naši politiki in birokrati pa se sprenevedajo kot tipični socialisti.
  http://www.dnevnik.si/posel/novice/imf-za-privatizacijo-vseh-bank

  • Daj no nehat s tem kalimerovstvom NSi. Očitno NSi ima dovolj trdo kožo, ali pa napadi niso tako hudi, da bi ji kaj prizadejali.
   Pahor desničar? Mojbog, Pavel, ne serji ga, no.
   Zdaj ima SDS šele približno tak položaj, da sploh lahko politično funkcionira.
   Kar se privatizacije tiče, ima Cerar trenutno vse niti v rokah.
   On obljublja vračilo denarja bosancem, izterjave od hrvatov, da človek ne more verjeti svojim ušesom.

  • Mi je zadnjič ena sodnica ( daljna sorodnica na pogbrebščini) rekla, da zelo spoštuje Zlobca. Hkrati pa mi je povedala, da dokazi, da je SDS bila podkupljena ostajajo. Pokojni Zagožen je bil do vratu v dreku. JJ se je držal zelo obstrani, pa ni dokazov zanj.

   *****

   Pavel, ali si bral mnenje dr. Terčelj Milana ?
   Le zakja bi bilo potrebno podkupiti, če je bila izbira le ena?
   In zakaj bi pokupovali sds?
   Je sds podpisala pogodbo? Je sds vplivala na Kaorlna, da je podpisal s Finci? Naj se inskem Korl izjasni.
   Je bil kdo na Finskem zaprt zaradi podkupovanja?

   Če je bila sds pokupljena, kar ne vem, lahko, da je bila, potem za ta denarni tok do sds zagotovo obstajajo dokazi, kajne? Saj tudi tvoja sodnica to trdi, bože moralo biti res, če ona tako trdi. Mene zamina le, kje so tile dokazi ? So vključeni v sodbi proti Janši? Saj je on odgovoren za stranko, kajne? Zakaj tvoja sodnica teh dokazov preda Ferlincu ali sodnikom, ki se grejo tole farso?
   Brez kančka pomisleka sem zato, da se lopove zapre, ampak za kaj takega morajo obstajati trdni dokazi. Kar tako, ker se nekomu dvigne, zapreti človeka pač ne gre! In proti taki zlorabi sodstva bi morali protestiratu vsi dobromisleči ljudje, tudi v nsi, ne pa se norčevati iz teh,ki na te zlorabe opozarjajo.

   Pavel, pohvalno, da si spremenil svoj pogled na to tematiko.

   • Pa ga še ni, tako da še čakam, da se začne posipat s pepelom.
    Predvsem me veseli, da je spoznal, kakšna je integriteta naših sodišč.

    • Nekam agresiven si postal Zdravko, pa že do zdaj si bil bolj agresiven kot argumentiran. Le zakaj?

     Tonina nisem nikoli podpiral.

     SDS se res močno ukvarja z NSI, kar so že vsi opazili. Ne razumem te igre, še bolj mi je noro, če to ni igra.

     Do zaprtja JJ držim ves čas enako linijo, tako, da se mi ni treba posipati s pepelom.

     V orožarskih poslih povsod po svetu so velike provizije, čeprav je samo en ponudnik orožja.

     V Socialistični Sloveniji je v vsakem državnem projektu vsaj 50% provizij in podkupnin.

     JJ mi nikoli ni zgledal kot pristen desničar. Pahor je bleferček, Tonin ni dosti boljši od Pahorja. A čakam že 25 let, da JJ začne z desno ali sredinsko agendo in konča s socialistično in populistično agendo!

     • Do tebe gotovo nisem agresiven. Tudi če tako zveni kak komentar.
      Posipanje s pepelom je vredu stvar. To je znak kesanja in pokore. Pozitivno.
      Tole pričevanje sodnice, ki si ga potegnil je bilo zelo naivno od tebe. Upam, da si dojel, kako je s kredibilnostjo naših sodnic.

      Koliko je JJ desničar ali ne, naj bo njegova stvar.

      Tvoje stališče do JJ in sodbe ni bilo na mestu. Bolj kot JJ je pomembna Slovenija.
      Tako je tudi s stališčem NSi. Za Slovenijo gre!

     • V Socialistični Sloveniji je v vsakem državnem projektu vsaj 50% provizij in podkupnin.

      Točno !
      In koliko akterjev je bilo sodno preganjanih in kaznovanih?

     • Očitno JJ še ne bo začel z desno agendo. Na najino veliko razočaranje. Žal, tako kaže.
      Toda svet se ne vrti okoli nas.
      Več je konzervativcev v NSi. Toda, kaže da so vsi na kolenih! To je moj problem z NSi. Kot Peterle. Desničar, ki se plazi po tleh in misli, da je bolj zvit kot kača.

     • No,no, pavel. Slalom voziš, slalom v komentiranju afere Patria. Bila je tvoja sodnica, ki si jo citiral, bile so trditve, da so pravni postopki nekorektni, da pa verjameš, da je korupcija bila itditd. Zdaj, ko je pa Janša na svobodi, se pa že vlečeš nazaj.

      Veliko vas je postalo zelo pogumnih, ko so Janšo poslali v zapor, zdaj pa kot kaže najhujša vnema kdovezakaj ugaša. 🙂

     • Sicer pa, pavel, zdaj ko si pri N.Si tudi formalno, a se ti ne zdi prav, da preden pišeš o področju, prebereš izjave šefa ustreznega odbora stranke, konkretno Janeza Pogorelca. Kaj praviš na te izjave?

      p.s. A ja, še glede tvojega posiljevanja z desničarstvom. Res ne vem, zakaj Janšo siliš v to smer. EPP- evropska ljudska stranka je samodefinirano sredinska grupacija. Obenem tudi antikomunistična. To dvoje gre skupaj ( v info tebi in Pogorelcu)

     • IF: “…, konkretno Janeza Pogorelca. Kaj praviš na te izjave?”
      ======

      Človek ima ustrezen priimek.
      Pogorelec je pogorel.

     • @if:

      nič ne slalomiram, nič mi ni treba vleči se nazaj.
      In če bom naredil napako, se bom pač opravičil in bom spremenil smer. Posipati se s pepelom je pozitivno, a težko. Od politikov v Sloveniji tega nisem nikoli zaznal, razen od Šušteršiča.

      Zaenkrat pa sem še vedno pri istem. Vesel sem, da je končno zunaj. Od Jakliča in Krivica naprej sem zagovarjal, da je to montiran politični proces. Seveda pa skušam dobiti več informacij tudi od drugih, tudi od moje sorodnice.
      Nikoli pa mi ni bil simpatičen, a to ni 90% Slovencev in zaradi paranoidnega in konfliktnega značaja bo ta % naraščal. Tukaj se je SDS ujel v svojo zanko iz katere ni rešitve.

      Vem, da gre za Slovenijo, ker na tak način bi lahko ta mafijska grupacija zaprla milijon ljudi v SLO.

      Vse skupaj me spominja na jalovo jehovsko prepričevanje prepričanih in na lov na čarovnice.

   • Tole me zveni udbovsko, zelo udbovsko:
    od mene zahtevate, da odgovarjam za daljno sorodnico, ki jo srečam na 10 let in z njo spregovorim par stavkov.

    Za nazaj mi citirate kaj sem rekel, kot da sem na nočnem zaslišanju Mitja Ribičiča.

    Odgovarjati moram za nekega Tonina, pa nekega Pogorelca, ki ju v življenju nisem srečal, kaj šele vprašal zakaj imata taka stališča. Ves čas neka podtikanja. Ves čas agresivno porivanje v sovražni pol. Samo za to, ker nočem biti z malo mafijo, me porivate v naročje velike mafije, ki je legalna v Sloveniji in monopolna. Ves čas sem zelo proti veliki mafiji, in malo manj proti mali mafiji, ker povsod in vedno spodbujam konkurenco. Pa še te moje izjave iz prvih dni Časnika potegnite ven, krvosledni tožilci in sodniki.

    Ves čas lahko razsojam samo iz informacij iz medijev in obnašanja akterjev. Ja , zelo me moti, da imamo v Sloveniji samo socialistične politike in socialistične volivce. Socializem pa je zlo, korupcija in uničevanje tekmecev, zapiranje ljudi ki se z mano ne strinjajo, parazitiranje.

    • pavel: “Nikoli pa mi ni bil simpatičen, a to ni 90% Slovencev in zaradi paranoidnega in konfliktnega značaja bo ta % naraščal.”
     =========

     “Zanimivo”, človeka, proti kateremu več kot 25 let načrtno izvajajo t.i. specialno vojno (v povprečju cca 5 negativnih vrednostnih sodb na dan v dominantnih medijih, izmišljotin ala avstralska klinika, bolanih otrocih, nasilja v družini, … in jasno Patria) obtožuje nekdo, ki je pa resnični paranoik:

     pavel: “Tole me zveni udbovsko, zelo udbovsko:
     od mene zahtevate, da odgovarjam za daljno sorodnico,”
     ========

     Tega nihče ni zahteval od vas, ste pa to osebo sami imenovali in s pomočjo sklicevanja na njo skušali utrjevat svojo argumentacijo.

     pavel: “Za nazaj mi citirate kaj sem rekel, kot da sem na nočnem zaslišanju Mitja Ribičiča. …
     … Pa še te moje izjave iz prvih dni Časnika potegnite ven, krvosledni tožilci in sodniki.”
     ========

     Spet preganjavica.
     Sami ste postavljali izjave v katere vas nihče ni silil, za pisanje na forumu v katerega vas nihče ni silil. In, če vas kdo torej pobara po vaših izjavah na forumu, lahko nekaj takega enači z nočnim zaslišanjem s strani Mitje Ribičiča, samo totalni paranoik. In še, sodnico ste omenjali pred kratkim. Če pa vas kdo povpraša po tem kar ste pisali včasih, kar vam itak ne bi bilo treba, je pa krvosledni tožilec? Kaj je to drugega kot paranoja.

     • Morda imaš prav. Kot pravim, je v totalitarni državi, kakršna Slovenija v psihološko – sociološko in ekonomskem področju je, ker mafiji zaradi uspešne socialistične opranosti vseh državljanov ni potrebno več biti avtoritarna – težko preživeti, če nisi zelo previden, zelo sumničav oz. zelo umaknjen v svoj initmni zapor.

      A še vedno nisem tako paranoiden kot številni navijači nebeške stranke in nebeškega vodje tukaj gor na Forumu. Sklepam, da je bil tisti uni.dipl.ing. tudi nekoč iskreno med vami, pa ste ga zlomili, tako, da ne zna ( oz. si ne upa več povedati enega svojega samostojnega stavka, ampak samo še lepi citate) in je sedaj vaš nasprotnik.

      Zakaj si delate iz vseh zaveznikov smrtne sovražnike s svojim paranoidnim obnašanjem?
      Zakaj hočete vsakega zasužnjiti in totalitarno podrediti? Čigav preživetveni nagon je to?

 11. Stvari kažejo, da ima SDS jasno usmeritev, ki pelje Slovenijo v duhovni in materialni preporod, NSI pa žal ne.

  • Svitase, prosim če se ne smešiš. Če je za tebe nastavljanje takih kadrov kot sta lovšin ali časar, ter koruptivni posel z bivšimi komunisti iz sd v primeru savskih elektarn in teš 6 preporod, potem ni čudno da ste prosilci v socialistično internacionalo uničili DEMOS in niste bili za lustracijo!

 12. Pomembna je sedanja usmeritev. Pri pretekli pa je treba ločiti, kaj so narobe delali posamezniki, kaj pa je bila splošna usmeritev.

Comments are closed.