Srečno 2013 in deset najbolj branih v letu 2012

9

Dragi bralci, Časnik je preživel svoj tretji silvestrov večer in obeta si zanimivo leto 2013. Konec leta 2012 je na portal priklikalo več kot 20.000 bralcev na mesec (Unique Visitors v Googlovi terminologiji). Glede na trend rasti si obetamo, da jih bomo v letu, ki prihaja, dodali še vsaj 10.000.  Časnik je v letu 2012 dobil tudi izdajatelja, gospodarsko družbo, katere lastniki so predvsem avtorji prispevkov na portalu. Znatno se je povečalo število avtorjev, ki objavljajo svoje prispevke. Hvala vsem.

Še posebej hvala bralcem, ki s komentiranjem prispevate k bolj zanimivi bralski izkušnji na našem portalu. Forum je moderiran, včasih z bolj trdo, včasih pa bolj popustljivo roko.

Vsem voščim blagoslovljeno leto 2013.

Deset najbolj branih prispevkov v minulem letu:

1. Odpoved naročnine na Ciciban Jožeta Bartolja: “Ko se revija za najmlajše vključi v referendumske aktivnosti
2. Reportaža Aleša Čerina: “Demonstracije v Ljubljani: protivladne in tudi protievropske
3. Povzetek objave iz  Štajerskega tednika, avtorice Viki Ivanuša: “Spati pri ženi sicer ni fajn, je pa prav
4. Prispevek Tomaža Černeta:  “Kako se študira pri nas in kako v ZDA?
5. Razmišljanje Aleša Čerina: “Zlato fiskalno pravilo po domače
6. Odziv Mice Škoberne (povzeto s portala Iskreni.net) ob knjigi 50 odtenkov sive
7. Odgovor Tomaža Černeta na rektorjevo pismo: “Poziv k novemu družbenemu dogovoru
8. Iz Sobotne priloge Dela izpadli intervju s patrom Markom  Rupnikom: Življenje je modrost umiranja
9. “Polomljeni božji mlini” Matije Gabrovška o finančnem polomu Mariborske nadškofije
10. O “Predsedniku z zlomljeno igračko” Aleša Mavra

Foto: Aleš Čerin

9 KOMENTARJI

 1. VSEM , ki se trudite veliko sreče , tudi pri izbiri aktualnih tem , ki se pojavljajo na temu spletu !
  ADMINISTRATOR je včasih selektivno strog , pa naj mu bo zaenkrat !

  TOREJ, ZDRAVO SREČNO IN VESELO !

 2. JOJ , da bi se lahko kmalu pohvalili z obiski na vašem spletnem portalu , kot jih ima POŽAR REPORT ! Preko osmstotisoč obiskov mesečno , za tako številko se botreba bolj potruditi !

  • tudi jaz bi to želel, da bi bilo več, kot na Požareportu, Siolu, 24 ur..in to predvsem zaradi tega, ker je tu jezik vsaj na nivoju, tam je pa ogledalo izražanja komentatorjev na nizki ravni. Zanimivo je prebrati mnenja v Ljubljanskemu zvonu, davno davno, a branje , oziroma tudi tistim, ki ugovarjajo je spoštljivo, danes je pa ta nivo katastrofalen!

 3. Hvala in čestitke za nazaj, srečno naprej.
  Pozdrav
  JK

  P. S.
  ADMINISTRATOR je včasih selektivno strog.

  NAJ LE BO STROG! KVALITETA IN ODGOVORNOST DO JAVNE BESEDE BO VEDNO BOLJ CENJENA!

  • Jože, se strinjam s teboj. Skoraj na vseh blogih, kjer se obdeluje desnico, je raven kulture jezika in spoštljivosti do drugače mislečega sogovorca…
   Tu je na zavidljivi višini. Še nekaj bi rad izpostavil. Ta spletni magazin je res z mero in ima za moje pojme tudi pomembno nalogo vzgajati za strpnost in osnove demokracije, kjer se je treba enostavno naučiti deliti mnenje tudi z drugače mislečimi. Veselje se je meniti s komerkoli, če je ta dobronameren in kulturen sogovornik. Edini resen problem so usedline/fosili totalitarizma v zavesti ljudi. Tudi sam sem jih deležen in se vseh še niti prav ne zavedam in mislim, da tu nisem edini. Varen prostor za odprto komunikacijo mi pomaga k osebnemu zorenju za bolj kvalitetno komunikacijo in odpravljanje anomalij, ki so posledica totalitarizma.

   V novem letu vam iskreno želim, da bi imeli še naprej pozitiven doprinos k bolj zdravi samozavesti, večji človeški in državljanski zavesti in k plemenitenju medsebojnih odnosov, vedno bolj zrelih za pluralno družbo in za vse možno dobro, kar se lahko rodi iz tega naslova. MIR in vse DOBRO!

 4. Srečno 2013,

  Želel bi, da bi na portalu pokazali malce več širine. Konservativni in liberalni pol sta navsezadnje zelo široka, ne moremo ju zožiti na ozke politične sfere.

  Mogoče še dobronameren nasvet: lahko bi vključili (pisane ali video) intervjuje. Predvsem mogoče z osebnostmi, Slovenci, ki niso tako znani (mogoče tudi s slovenskimi intelektualci, znanstveniki v tujini)?
  lep pozdrav vsem

 5. JOŽE , JAVNA BESEDA JE ZLORABLJENA , samo če pogledaš v zadnjo št. ” SRAMOTNO DELO ” in prilogo , ti pove vse !

  NA nacionalni TV MREŽI , pa je bil povzetek lanskih ” pomenbnih ” dogodkov , ki jih je pripravila MOJCA PAŠEK – ŠETINC , boš moral pod nujno na stranišče !

Comments are closed.