Sprašujem Vas, levičarski sodržavljani, kje so Vaše dostojanstvo, sram in vest?

25
Levičarski sodržavljani nadaljujejo družbeno hajko in kolesarjenje, ki so izraz komunistične logike, zavračanja demokracije in sodelovanja z drugačnimi.

Levičarski sodržavljani nadaljujejo družbeno hajko in kolesarjenje, ki so izraz komunistične logike, zavračanja demokracije in sodelovanja z drugačnimi. To se dogaja 75 let od konca druge svetovne vojne, ki je pomenil za Slovence uvedbo totalitarnega režima in izvršitev narodnega in razrednega genocida na vsemi, ki niso bili pripravljeni sprejeti komunistične nadoblasti. Medvojna in povojna revolucionarna delitev je uzakonila privilegije nekaterim, drugim vzela življenja in druge svoboščine.

Žal se valovanje teh mehanizmov nadaljuje tudi v tridesetih letih demokratične države. Kljub spravni maši v Kočevskem Rogu ob morišču pod Krenom država ni zagotovila pogojev za zaščito žrtev in celotno popravo krivic, za enakost pred zakonom in svobodo izražanja. Še več: danes se ponavljajo pozivi na umor ljudi, ki ne dopuščajo več privilegijev naslednikom bivšega režima.

SD polaga vence revolucionarju Kidriču, odgovornemu za umore rojakov. Zgraža se nad genocidom nacistov in fašistov, ne obžaluje pa komunističnega nad Slovenci.

Korak k sodelovanju pa je, da sta se letos predsednika države in vlade poklonila padlim in pomorjenim ob žalni slovesnosti v Rogu in na Turjaku. Kako torej preseči logiko revolucije, ki je omadeževala tudi partizanski boj za osvoboditev Slovencev in so ga komunisti v najtežjih časih okupiranega naroda izrabili za svoj nasilni pohod na oblast?

Komunisti so zlorabili partizanski osvobodilni boj

Spomnimo, da je VOS v okupirani Sloveniji z uzakonitvijo od jeseni 1941 v dobrem letu pomorila okoli tisoč vodilnih demokratičnih Slovencev: dr. Lamberta Ehrlicha, Iva Peršuha, dr. Marka Natlačena in druge, po vojni pa izvensodno pomorila privržence demokratične Slovenije in drugih narodov, povzročila odhod velikega števila Slovencev, mnoge pa oropala. Berite Novo Slovensko zavezo, knjige Tamare Griesser-Pečar Razdvojeni narod, Jožeta Možine Slovenski razkol in druga dela o tragični usodi naroda, za kar so komunisti zlorabili partizanski osvobodilni boj. Gre torej za genocid nad narodom, kar potrjujejo farne spominske plošče po Sloveniji. V OF in po deželi je partija odstranila vse, ki so bili proti njenemu nasilnemu prevzemu oblasti, ki ga je uzakonila Dolomitska izjava marca 1943. Posledica je bil povojni genocid, izvensodni pomor domobrancev in drugih nasprotnikov komunizma.

Očitno v Sloveniji nekaterih še vedno ni sram ne laži ne prevar

Prof. Lambert Ehrlich je že v Spomenici Italijanom spomladi 1942 očital okupatorjem, da izvajajo teror in ga dopuščajo še s strani komunistov nad Slovenci ter tako oboji ubijajo nedolžne, ne kaznujejo pa povzročiteljev. Že jeseni leta 1941 je v spomenici Slovenski problem neuspešno pozval k podtalnemu organiziranju demokratičnih sil v delu za samostojno, demokratično Slovenijo v povezavi z drugimi narodi. Če bi ga poslušali, bi preprečili partijski prevzem oblasti. Zato leto 1945 pomeni sicer konec vojne, a obenem začetek suženjstva. Nasilje pa se v prikritih oblikah nadaljuje tudi v demokratičnih razmerah, kar potrjujeta sedanja družbena hajka in kolesarjenje, ki so izraz komunistične logike, ki ne sprejema demokratičnih načel, tj. sodelovanja z drugačnimi.

Očitno v Sloveniji nekaterih še vedno ni sram ne laži ne prevar. Iz zgodovine pa naj bi se učili, da ne bi ponavljali njenih zablod.

Le nekateri naj vladajo, drugi naj se podredijo, ne glede na ceno za narod in državo

Demokracije ni, če naj bi vladali le nekateri. Zato je treba braniti samostojnost ljudi in ustanov in preprečevati propagando, ki ustvarja nove in nove domnevne sovražnike, ki naj bi jih bilo treba izključiti. Ehrlich je pred smrtjo poleg nasilja okupatorjev grajal tudi te komunistične prevare. Zgodba se zdaj ponavlja, saj bi imeli nasledniki brez resnega družbenega dela in ob puhlih frazah še kar naprej oblast v državi, da ne govorimo o njihovi včasih že kar zločinski retoriki in sejanju sovraštva. Slovenci bi se morali zamisliti nad tem.

Današnja komunistična logika je podobna takratni: le nekateri naj vladajo, drugi naj se podredijo, ne glede na ceno za narod in državo.

A zaradi te logike smo med vojno in po njej po moriščih ali v izgnanstvu izgubili cvet krščanskega in demokratičnega naroda. Sledila je negativna selekcija, delitev na prave in neprave ter orkestrirana gonja za oblast in privilegije do dandanašnjega dne.

Sprašujem Vas, levičarski sodržavljani, kje so Vaši dostojanstvo, sram in vest?

Osamosvojitelji so nam pred tridesetimi leti v Demosu sicer ustvarili državo, a so jo z gospodarskimi, pravnimi in medijskimi privilegiji spet prevzeli tisti, ki danes vpijejo, da je treba odstraniti Janševo vlado.

Ali ni že čas, da temu rečemo že enkrat ne, se postavimo na svoje noge ter končamo izkoriščanje naroda in države le za nekatere?

Sprašujem pa Vas tudi, levičarski sodržavljani, kje so Vaši dostojanstvo, sram in vest? A ne glede na to si bomo za resnico, pravičnost in blaginjo te družbe prizadevali z doslednim in vztrajnim delom za demokratično in svobodno Slovenijo. Miren in blagoslovljen dan državnosti vsem, ki se tega zavedate in tako delujete!

25 KOMENTARJI

 1. Samo naslov komentiram.

  Spet se nekdo sprašuje o vesti socio/
  psihoparov. Odgovor je enostaven: “Ni je. Tako so socio/psihopati definirani.”

 2. A tiste, ki se klanjajo Kidriču, ki je bil po izjavah in dejanjih enak zločincu Pol Potu, naj bi bilo sram?

  Kakšen sram neki. S tem dejanjem so pokazali, da pozdravljajo preganjanja, umore in ropanja razrednih sovražnikov ter si tega in prikritega apartheida želijo še v prihodnje.

  • In ta način življenja se tako zažre v ljudi, da se ti ljudje ne morejo več spremeniti in tako družbi onemogočajo blaginjo in celo preživetje. Treba samo razmisliti ali gremo v smeri:

   Elija jim je pa velel: »Primite Baalove preroke! Nobeden izmed njih naj ne uide.« Prijeli so jih in Elija jih je popeljal k potoku Kisonu ter jih tam pobil. (1 Kralji 18, 40)

   ali popolna umaknitev iz javnega življenja.

  • Zdaj se izrisuje odgovornost za novonastale razmere z demonstranti ..
   To je manjko objektivnega nacionalnega medija. Ni pravih vprašanj, ni soočenj različnih pogledov ?
   Kot da gremo nazaj v enoumje
   Odgovornost tega medija je enormna!

   • Gospa Amelie,
    to odgovornost mora nositi gospodar tega medija. Si ga upate imenovati z imenom in priimkom? Je mogoče več oseb?

    • Gospodar je lastnik, torej smo to vsi državljani, saj rtv ni v privatni lasti.
     Usmerja jo “rtv stroka”, o tem je bilo na teh straneh že precej napisanega.
     Seveda je nad to “rtv stroko” globoka država, njeni usmerjevalci, ki se od enoumne politike do zdaj še niso poslovili. Problem je tudi na demokratični strani, ki ni znala, ali ni zmogla v vsem tem času presekat z zavržno prakso poveličevanja NOB, ustrahovanja druge strani in utajevanja dejanskih dogodkov iz zamolčane zgodovine. Zametek popravljanja tega zatečenega stanja, je bila ta teden predvajana oddaja “Razdvojeni” s po dvema predstavnikoma od vsake strani.
     Kar predstavlja žarek upanja ..

     • Gospa ne upa imena zapisati. 😉

      Naj vam pomagam:
      Starosta je modrooki Milan. Ampak je že v letih. Ampak ima pomoč v Janezu. Onemu Janezu, ki se piše Zemljarič. Ampak tudi ta je že star.

     • Ne gre zato, da si ne upam !
      Kot pravite, sta oba taglavna tako in tako že v letih. Sicer pa sta imela dovolj časa, da sta z bolno ideologijo okužila vse ključne sodelavce, ti pa naprej ključen državni aparat. Tako vse skupaj lahko poteka na več ravneh, od zgoraj navzdol kakor tudi obratno (t.i. samocenzura).

     • No, veste … kjer ni Boga vlada zakon močnejšega. In kdo je sedaj najmočnejši? Kdo se pripravlja prevzeti dediščino Milana in Janeza? Koga sta določila za dediča?

      Tisto o demokraciji, celo o samoupravljanju je pa pravljica za otroke. Vse uspešne organizacije imajo hierarhijo.

    • AlFe,
     mnogo jih je… legija v službi laži in zla.

     Nekateri med njimi dobro vedo, komu služijo, drugi so v služenje zavedeni.
     Kdo je oče laži in zla, ki mu služijo, vemo.

     Če hočete izvedeti imena in priimke, odprite oči in ušesa ter vklopite razum. Glejte in poslušajte njihov program ter zraven razmišljajte. Tako boste imena in priimke našli sami.

     Šele nato boste lahko zahtevali račun… ko boste ugotovili, ali ste pripravljeni plačevati promocijo laži in zla.

     Čeprav… račun vam bodo poslali tudi brez vaše zahteve… 🙃

 3. Tragična usoda naroda…., genocid nad narodom….

  G. Juhant, potrpite, saj bomo vsi umrli.

  Takšna demoralizirana stališča seveda ne vodijo nikamor razen v status quo in manj.
  Nekaj več veste o Ehrlichu, o katerem mi ne vemo praktično nič, ne o tem za kaj se je zavzemal.
  Neka “demokratičnost in povezovanje z drugimi narodi” je prazna misel, če nima temeljev državnosti, republikanizma. Če tako rezignirano ugotavljamo, da so nam “pobili cvet naroda”, potem je nam sporočate da se bomo posušili do konca.
  Govorite o svobodi, a tale korona kriza priča, da svobode ne nudite. Vsa desnica je ne nudi nikomur.

 4. Zdravko, kaj ste hoteli povedati? Kaj želite, da desnica v državotvornem smislu naredi za vas? Kaj vas pri njej tako zelo moti? Napišite mi, prosim!

  • Obe sta me prijeli za besedo glede “nudenja svobode”. Samo da bi spregledali bistven del komentarja.
   Torej popravljam: Ne pričakujem ničesar od vas, da bi mi dali. Ničesar ni treba desnici narediti zame, še najmanj da bi kaj takega prekrila z državotvornim smislom.

 5. Zdravko in AlFe pac hoceta svobodo, da ju lahko pokosi covid 19. To bi ze lahko enkrat ugotovili. Ampak vlada in stroka jima ne data. Zato sta jezna, med drugim na vse, ki tej vladi in stroki pritrjujemo.

  • Haha. Težko je večjo neumnost skup spravit. 🙂
   Pa spet stroko zraven mešaš. To pa bi več neumnost ampak zlohotnost.

 6. Bog blagoslovi tega, ki je rekel, da sedaj sicer sprava še ni možna, bo pa nekoč.
  Sprava je možna med vsemi, ki živijo spravljeni v Bogu, z Bogom. Torej, sprave bo toliko, kolikor bo ljudi živelo v spravi z Bogom. Tudi danes je tako, čeprav, žal, ni spodbudno za ta čas. Križ trpljenja ponuja spravo in pride, če ga sprejme kdo ali ne. Ni pa vseeno ali ostane zakrknjen ali sprejme spravo z Njim, mar ne?

 7. Rušijo vrednotne temelje slovenskega naroda.
  Zamegljujejo slovenski vrednotni razvoj.
  Njihov cilj je ustvarjanje anarhije in nasilja.
  Potem pa nastopijo oni kot grobarji vrednot in človekovih usod.

Comments are closed.