Janša pisal vodstvu PEN

5

PREJELI SMO.

Spoštovani g. Peršak, g. Strojan, g. Novak.

Danes sem po pošti prejel dopis g. Peršaka, ki ga prilagam. V dopisu pod zadeva sicer piše Sklep, vendar pa v nadaljevanju dopisa in prilogah ne najdem nobenega sklepa, le obvestilo. V prilogah pa naj bi bila kopija poročila častnega razsodišča in kopija pobude za izključitev. Prva priloga je dopisu priložena, druge pa ni. Namesto nje je le domnevni povzetek le-te izpod peresa g. Tauferja.

Prosim vas torej, da mi glede na to, da ste javnost obveščali o moji izklučitvi, nemudoma pošljete:

1. Sklep o izključitvi, ki bo vseboval nujne atribute tovrstnega akta, torej najmanj: (1) pravno podlago za ravnanje, torej člene ustreznih aktov PEN-a; (2) izrek o izključitvi; (3) obrazložitev z navedbo izjav in ravnanj, ki naj bi bila v nasprotju s (katerimi) pravili Pena ter (4) pravni poduk glede možnosti, rokov, forme in naslovnika pritožbe.

Iz dopisa, ki ste ga poslali, ni razviden niti rok za pritožbo, kar bi lahko pomenilo, da se postopek lahko vleče v neskončnost.

2. uradni zapisnik seje UO PENa, ki je odločal o moji izključitvi.

3. pobudo za izključitev s podpisniki, s katero že nekaj časa razpolagajo novinarji, meni pa nikoli ni bila poslana

4. obrazložitev, zakaj v nobeni fazi postopka doslej (kar je v nasprotju s temeljnimi pravili PENa) nisem bil vabljen, da podam ustni ali pisni zagovor pred obtožbami

Šele ko mi vročite sklep in ostale nujne listine, bodo sploh nastopili procesni pogoji za kakršnokoli pritožbo. Na kaj naj se sicer pritožim? Na formalni dopis g. Peršaka brez vsebine? Na nerazumljivo lamentiranje dveh politikov v častnem razsodišču? Ali na dopis Tauferja, ki ste ga priložili?

Posebno obravnavo si sicer ta dopis zasluži. Gre namreč za gnusne in žaljive obtožbe, ki so zapisane na moj račun in sem vam vsekakor hvaležen, da ste jih priložili. Na kratko nekaj besed o njih, kot so zapisane v treh točkah:

1. Kar zadeva zahtevo, da g. Koršič navede podpisnika obtožb v pismu mednarodni javnosti, to najbrž ni inkriminirajoče dejanje? Saj se KOKS vendar ne more skrivati za anonimko? Če nekdo misli, da piše resnico, pisanje pa razširja doma in po svetu, zakaj se ne upa podpisati? In komu naj človek odgovori na obtožbe, če se podpisnik skriva?

2.Obtožbe g. Tauferja, da sem postal trgovec z orožjem in zato posredno kriv za smrt 300.000 ljudi na Balkanu pa so nekaj mnogo bolj resnega. Poleg tega, da gre za zlobno laž, je to prvovrstna žaljiva obdolžitev.

Trditev g. Tauferja, da teh obtožb nisem nikoli demantiral, je njegova naslednja laž. V prilogi dopisa je magnetogram mojega nastopa pred dvema letoma na javni, preko TV prenašani seji DZ, kjer sem odgovarjal na podobne, ne sicer tako drastične obtožbe v zapisih, ki jih navaja Taufer. Poleg tega sem napisal in objavil na desetine demantijev praktično vedno, kadar so se obtožbe, praviloma pred volitvami, pojavljale. Na obtožbo, kakršna je aktualna Tauferjeva, sem reagiral tudi s tožbo in jo dobil, ta je že pravnomočna in izvršena. Obstaja torej dokončna sodna praksa. Ovadba, ki je bila vložena proti meni s strani avtorjev obtožb, je bila medtem zavržena. Niti do predkazenskega postopka ni prišlo, ker ovadba ni bila utemeljena. A Tauferju to ne zadošča. On ima svojo pravno državo.

Sklicevanje na žrtve v Bosni je še posebej poniglavo. Slovenski in svetovni PEN je naredil veliko, da bi resnica o trpljenju šibkejših v Bosni prišla do svetovne javnosti. Žal to ni ustavilo nasilja. Do prekinitve vojnih spopadov in Daytonskih sporazumov je prišlo šele potem, ko je bilo na ozemlju Bosne vzpostavljeno krhko ravnotežje moči. Slovenija je z mojim aktivnim sodelovanjem dejansko pomagala Bošnjakom z orožjem, opremo in usposabljanjem, da so se lahko vsaj za silo branili, potem ko jih je mednarodna skupnost dolgo časa puščala na cedilu. Zaradi pomoči iz Slovenije je bilo žrtev manj in ne več. Trgovci s smrtjo so prej tisti, ki so takšni pomoči nasprotovali. Jaz s ponosom hranim zahvale in priznanja, ki sem jih dobil od tistih, ki so bili deležni naše pomoči. Zavedam se, da smo z njo rešili mnoga življenja. Gospod Taufer pa bo moral dokazati “aktivno, donosno vpletenost gospoda Janše v trgovanje z orožjem”.

3.Taufer trdi, da listina PENa zavezuje člana, da se upre krivičnim in lažnim obtožbam na račun članov. Jaz pa naj bi s svojim molkom dajal potuho kampanjam v rumenem tisku??? Neverjetno! Taufer mene kot člana iste organizacije lažno obtožuje, v isti sapi pa mi očita, da naj bi s svojim molkom dajal potuho rumenemu tisku? Koliko izključitev si po teh kriterijih zasluži šele Taufer, ki ne le da daje potuho, ampak sam širi najbolj gnusne obtožbe in laži o sočlanu?

Podobno podtikanje si v zadnjem dopisu privošči tudi sočlan Boris A. Novak, ki me obtoži kar rasističnega sovraštva do Romov, ko zapiše: “V zvezi z Romi navajate (JJ) pozitivno oceno Evropskega sveta, povsem pa zamolčite svojo negativno vlogo pri podpihovanju rasističnega sovraštva do te skupine.”
Dokažite, spoštovani g. Novak z eno samo mojo izjavo, to rasistično sovraštvo!

Spoštovana predsednik in podpredsednik SLO PENa, vse štiri listine, ki so navedene zgoraj, pričakujem čimprej, najkasneje v roku 7 dni. Po preteku tega roka se bom primoran obrniti za zaščito svojih pravic na mednarodno vodstvo PENa in njegove ugledne člane po svetu.

S spoštovanjem,

Janez Janša


5 KOMENTARJI

 1. g. Janša,

  imate prav, da od boljševističnih indoktrinirancev zahtevate pisno utemeljitev svoje “izključitve”. Toda, takoj ko jo dobite pa vas lepo prosim, da iz tega brloga histerikov izstopite po lastni volji, saj kot vodja demokratske stranke med njih nikakor ne sodite. Gre namreč za zelo enostavno dejstvo, da osebe in posamezniki, ki se deklarirajo za levičarje oziroma za socialiste – sočasno pa zagovarjajo ekonomsko nacionalne interese – niso (po definiciji nacizma) nič drugega kot nacional-socialisti le, da se tega nikakor nočejo zavedati. Konkretno, deklarirajo socialno pravičnost in kapitalizem (seveda – če ga vodijo njihovi izbranci in podporniki), državne banke in državno – politično vodenje gospodarstva, zagovarjajo svobodo tiska (če le ne piše proti njihovim interesom) in kot najnovejšo “cvetko”, njihovi “vstajniki” zahtevajo celo brezstrankarski Parlament, seveda v katerem bi vladali izključno njihovi “nestrankarski” podporniki. Namesto samo Judov, (ker jih pri nas pač ni) pa so za iztrebljanje določili samo demokrate. Skratka, doživljamo popolno reinkarnacijo nacional-socializma ali skrajšano NACIZMA, ki ga zagovarja skoraj polovica temeljito indoktriniranih Slovencev.

 2. Žal je tako. Cena nelustracije ob spremembi režima in osamosvojitvi Slovenije je grozljiva. Pošastni sistem je sproduciral preveč pošasti, ki so rodile nove in nove pošasti. Lepo je v zadnjem Reporterju povedala ga. Alenka Žagar Slana, predsednica Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve: “Odkar imamo slovensko državo, večina otrok sploh ne ve, kako in kdaj smo nastali.” To dejstvo ni samo zaskrbljujoče, ampak zastrašujoče.

 3. Tudi jaz tako gledam na zadevo, kot jo vidi gospod Vladimi Markovič, zares bi bilo najbolje, poleg tega, da sam izstopi, tudi sicer obrniti hrbet vsej zadevi in se za te bedne lažnjivce in manipulatorje sploh ne več zmeniti. Najbolje bi bilo, ko bi jih lahko pustili pri miru, kot da jih ni – toda kaj, ko pa to žal ne gre! Takoj bi namreč kot hijene padli po gospodu Janši z že znanimi, iztrošenimi očitki à la Taufer, kot so npr.: “Ja saj se vendar sploh ni branil! Sploh ni demantiral, saj vendar vseh teh obtožb nikoli ni demantiral, sploh jih ni zanikal itd.” Preverzno, vendar je to dejanskost, še toliko bolj v današnji Sloveniji komunistinega vodstva z močno fašističnim priokusom . Človek si je pač PRIMORAN mazati roke – in tukaj žal nič ne pomaga. Brali tako ne bodo teh demantijev, zanesljivo ne tisti, ki bi jih morali, saj je njihova priznana doktrina vsesplošno obtoževanje in klevetanje zlasti gospoda Janše – in to povsem na slepo in brez kakršnih koli osnov. ČLoveu postane slabo.

  Sicer pa – zdaj enkrat bodo gospe Bratuškovi odvzeli naziv magistrica, kot smo danes slišali po TV, komisija za začetek postopka odvzema naziva je že določena – in le pripravimo se, da bo za to tudi kriv samo JANŠA! Grrrrrrdi Janša!

 4. Dobro, g.Janez Janša!

  Škoda pa je, da se morate ukvarjati še s tem.

  Krasno je videti, kako jih s svojim profesionalnim, mirnim in sistematskim pristopom klistirate do obisti.

  Kako primitivno je njihovo ravnanje in kako bedno je skrpucalasto procesiranje postopka , to ni moč verjeti!

  Vse iz žlehnobe, sovraštva in skrajnega zaničevcanja!

  Generirano pritlehno najnižje zlo v osebah, ki bi morali zrcaliti nekaj povsem drugega!

  Gospod Janša, počakajte odgovorov in ukrepajte dalje in prišel bo čas, ko se bo morala odzvati centralna institucija PENA, ki jo pritlehni pokvarjeni udbovci izzivajo in grdo nagravžno blatijo!

  Naj živi vse dobro v ljudeh dobre volje!

  Janez, obstojte, ker obstali bomo tudi mi!
  Pošiljamo Vam veliko silnih energij zavračanja zla, ki Vam greni bogato življenje!
  Vse dobro tudi Vaši družini!

 5. Pri naštevanju vzgibov negativnih emocij, ki so vodile popenjeno garnituro rušilcev Janše v Slovenskem centru Pen, pa poleg brezmejnega sovraštva, podivjane mržnje, kristalno čiste hudobije in uničevalnega nagona nikakor ne smemo pozabiti na ZAVIST in LJUBOSUMJE, morda najmočnejši gonilni sili pri tej brezglavi gonji proti Janezu Janši. O nagnusni podpori “pozitivnih” medijev à la Delo, Večer, RTV Slo, POP Tv, Kanal A etc. pa je po eni strani škoda besed, po drugi strani pa si prav to poglavje zasluži temeljite analize in podrobnega prikaza in predstavitve javnosti. Tudi to je že v pripravi, brez skrbi, skupina 521 in njeni sledilci!

Comments are closed.