Bartolj, blog: Šok terapija

0

Avtor: Jože Bartolj.

Kako že gre tista partizanska, ki je našim vrlim stožicelevičarjem tako blizu…: »…udari, navali, usekaj, izpali…«? Udari z dvigoma DDV-ja, navali s kriznim davkom, usekaj s progresivno obdavčitvijo plač in izpali davek na nepremičnine.

Komentarji na spletnih forumih so se popolnoma obrnili, celo ideološki volivci so zajeli sapo. Bratuškova si je s svojo levo koalicijo privezala mlinski kamen za vrat. Ta vlada bo najbolj osovražena slovenska vlada. Pravzaprav je banalno, da jih bodo odnesli lastni podporniki. Tisti, ki so jih z »ljudskimi vstajami« naplavili. Bližamo se torej koncu tranzicije, ko ne bo več ničesar, kar bi se dalo legalno olastniniti. Tisti član koalicije, ki ne bo sam odstopil, ima očitno, kljub vsemu, dovolj upanja, da bo iz te države še kaj potegnil.

Predvidevamo lahko, da bodo sledila zaposlovanja na novi, finančni policiji. Ta edina ima daljnoročno perspektivo. Berači, bežite z ulic…

In zakaj šok terapija? Ker so toliko govorili o zagonu gospodarstva in novi socialni politiki, vse kar pa nam sledi zdaj, je navaden rop državljanov. Mi ne rabimo Grškega ali Ciprskega scenarija, imamo svojega. Dovolj bednega.

Vir: blog Radia Ognjišče