Družina: Socialni teden se bo začel v Galeriji Družina

0
250

Slovenija, moja država?

Letos bomo s Socialnim tednom obeležili 25. obletnico samostojnosti slovenske države in demokratičnih sprememb. Bolj kot v preteklost pa se bomo ozirali v prihodnost.

Naslov 8. Socialnega tedna, ki bo od 22. septembra do 1. oktobra v različnih krajih po Sloveniji in v zamejstvu, bo Slovenija, moja država?. Podrobnejši program najdete na spletni strani Socialne akademije.

»Po 25. letih smo dosegli nekatere ključne cilje, večina državljank in državljanov pa je nad stanjem v državi kljub temu razočarana. Kaj je šlo narobe? … Usposobimo se za demokracijo! Odkrivajmo zakulisja družbenih dogajanj. Poglejmo nanje z različnih zornih kotov. Pogovarjajmo se o prihodnosti. Dovolimo si spremeniti mnenje.«

Vabimo Vas na uvodni dogodek Socialnega tedna, ki ga pripravljata Založba Družina in Socialna akademija ob izdaji zbornika Slovenija 2041. O prihodnosti Slovenije bodo govorili Urška Makovec, s. Marjeta Pija Cevc, Dejan Valentinčič, dr. Luka Vidmar, dr. Žiga Turk in dr. Aleš Maver.

Pridružite se nam v četrtek, 22. septembra, ob 19. uri v Galeriji Družina, Krekov trg 1, Ljubljana.

Predstavnice in predstavniki mlajše generacije bodo v desetminutnih nagovorih razkrili svoje vizije o tem, kakšna bo Slovenija čez petindvajset let in katere korake bi morala narediti, da bi na poti v leto 20141 vse bolj postajala »naša država«.

Vir: druzina.si.

Prijava

Za komentiranje se prijavite