Socialni teden: Od Slomška, Kmetije Matk, malgaškega zbora, vse do Azerbajdžana

1

socialni teden 16Konec tega tedna in v začetku prihodnjega sodelujoči na letošnjem Socialnem tednu vabijo na devet dogodkov. Sobotni dan se prične ob 9.30 uri s predavanjem dr. Andreja Capudra Slomšek, včeraj, danes, jutri, ki bo potekal pod okriljem Slomškovega dne na Ponikvi. Pol ure kasneje Kmetija Matk v Solčavi gosti ekskurzijo in okroglo mizo Kmetija v naravni in družbeni raznolikosti. Dan bo na večer zaokrožila predstavitev knjige Vloga nadškofa Šuštarja pri osamosvojitvi Slovenije v Komnu.

V nedeljo bo ob 10. uri v Selah na avstrijskem Koroškem pri malgaški maši na župnijski praznik sodeloval Malgaški zbor. Nastal je lansko jesen ob obisku misijonarja Petra Opeke, zbor vodi Marko Petrovič.

V ponedeljek se lahko obiskovalci udeležijo večernih dogodkov od Grosuplja do Trsta. V Grosuplju bo Branko Cestnik predaval o prihodnosti krščanstva pri nas in v svetu, v Trstu pa bo potekala okrogla miza Ko se zaplete med matico in zamejstvom (razlogi, pričakovanja, predsodki). Društvo slovenskih izobražencev iz Trsta je za okroglo mizo povabilo slavista in prvega ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu prof. Janeza Dularja, deželnega predsednika Slovenske skupnosti odvetnika Petra Močnika in predstavnika mlajše generacije publicistko Urška Makovec ter kirurga Petra Spazzapana.

Preostali ponedeljkovi dogodki se odvijajo v Ljubljani: filmski večer z razpravo Totalitarizem stvar preteklosti?, v Jegličevem dijaškem domu v Šentvidu, predstavitev filma Jezuit, ki je sanjal Slovenijo, v župnijski dvorani ob cerkvi sv. Jakoba in razprava Vse o Azerbajdžanu in koliko je podoben Sloveniji? v Hostlu Celica.

1 komentar

 1. Danes:
  •8.00 razprava Mladi s(l)o prihodnost?, prostori mladinskega centra Engelsova ul. 66, Maribor
  •19.00 predavanje Zakaj prestopiti mejo – izkušnja prostovoljstva v Indiji, Mladinska soba Župnije Ljubljana Sv. Peter, Trubarjeva 80, Ljubljana
  •19.00 predavanje O notranji svobodi – predavanje Alenke Puhar, Župnijska dvorana Sv. Magdalene, Magdalenski trg 3, Maribor
  •19.00 predavanje Slovenija, Krekova dežela?, Veroučna učilnica, Cerklje ob Krki 54, Cerklje ob Krki
  •19.00 predavanje Slovenija – država, v kateri mladim lahko uspe, Galerija Družina, Krekov trg 1, Ljubljana
  •19.30 okrogla miza Kam jih bomo pokopali?, Dom krajanov, Rovte 90, Logatec
  •20.00 filmski večer Čuječi ali v šoku?, Župnija Šenturška Gora, Šenturška Gora 2, Cerklje na Gorenjskem

Comments are closed.