Smo bili v Kopru priče poskusa jogurtne revolucije?

39

Tretjega junija je na predčasnih volitvah poslancev Državnega zbora za Levico svoj glas oddalo 83.108 volivk in volivcev (9,33 odstotka). Kar je skrb vzbujajoče, še zlasti ob dejstvu, da je omenjena stranka v primerjavi s prejšnjim mandatom za tretjino povečala število mandatov v državnem zboru, po zadnjih anketah pa je celo tretja najmočnejša sila v državi.

Ob tem podatku me je resnično zaskrbelo. Kajti če bi bila Slovenija normalna država z razvito demokracijo, takšnih strank, kot je Levica, nikoli ne bi smelo biti v parlamentu, pač pa kvečjemu nekje na obrobju, vsekakor izven parlamentarnih klopi. Ni se torej »skisalo« poslancem te stranke. Ti so, kar so. Skisalo se je Slovencem, ki so jih volili. Če je praktično povsod po Evropi že zanikanje holokavsta dejanje, kaj šele, da bi ga kdo zagovarjal, se lahko vprašamo, zakaj je v naši državi nekaj normalnega, da se povojne komunistične pokole opravičuje. In kdor zagovarja tovrstni rdeči džihad, s tem izraža tudi željo, da bi tudi sam prelival kri, čim bi dobil primerno priložnost za kaj takega.

Sprašujem se, kaj se dogaja v glavi povprečnega Slovenca, da lahko glasuje za stranko, ki bi Slovenijo popeljala na pot sedanje Venezuele. Je kriv nizek IQ, totalitarna poškodovanost ali pa mentaliteta na nivoju Fritzlove kleti? Predpostavljam, da ima veliko Slovencev kratek spomin in so že pozabili, s kakšnimi problemi smo se ukvarjali v osemdesetih letih, ko smo uživali grenke sadove »socializma po meri ljudi«: bone za bencin, vožnja par-nepar, gromozanska inflacija, vsesplošno pomanjkanje dobrin in deviz, brez katerih bolnišnice niso mogle kupiti niti najnujnejših zdravil. Ni dosti manjkalo, pa bi tudi Slovenija zdrsnila v prelivanje krvi, kar je sicer doletelo Hrvaško ter BiH. Nekateri bi takšne eksperimente znova ponovili. Ali bo Levica v prihodnji vladi ali ne, sploh ni pomembno – manjšinjska vlada s podporo Levice pomeni zgolj to, da Levica sedi na dveh stolih, ker ji ne zadostuje, da bi bil zgolj eden od faktorjev v vladi. Saj se spomnite Dolomitske izjave?

Potem se tu pojavlja Tit Turnšek, ki svoje totalitarne mentalitete niti ne skriva. A dejansko samo bolj grobo pove to, kar v resnici mislijo v Levici. Napove tožbe in ovadbe, zahteva odpustitev dr. Jožeta Možine z RTV Slovenija, nato pa napove še protestni shod. Že videno? Saj se spomnite jogurtne revolucije in napovedanega mitinga resnice? Kam nas je že to pripeljalo? Zato lahko rečemo to, kar sem že večkrat ponovil (in od tega ne odstopam): da je ZZB NOB v resnici ni nobena veteranska organizacija (pravi veterani so v glavnem že pomrli), pač pa revolucionarno-teroristična organizacija, v kateri člani branijo svoje privilegije ter interese preko svojega ideološkega džihada. Zato tudi pri organizaciji borčevskega »jogurtnega« mitinga v Kopru ne gre za nič drugega kot za napad na ustavne temelje države. Tako kot je to delal že srbski »vožd« Slobodan Milošević.

Ima pa Turnškovo džihadistično lomastenje tudi svojo dobro stran – deluje namreč kot slon, ki je v trgovini stolkel ves porcelan. In tega Slovenci pač ne bomo mirno gledali. Če ne kateri drug, je prav Turnšek dokaz, da v naši državi prave demokracije še vedno ni, saj nam življenje še vedno kroji konglomerat, ki ga sestavlja čudna mešanica partijskih politkomisarjev ter agentov iz nabora Balkanskega bojevnika. Od tega se bomo osvobodili šele po močnem državljanskem uporu.

Vir: Demokracija

39 KOMENTARJI

 1. Spoštovani g. Blažič: Vprašati, ali je kriv nizek IQ, totalitarna poškodovanost ali pa mentaliteta na nivoju Fritzlove kleti, je nedokončano delo. Opisi situacije (jih kar mrgoli) so že dobri, a ničesar ne rešujejo. Morali bi (skupaj s strokovnjaki) natančno analizirati in odgovoriti na vprašanje, zakaj je temu tako. Torej vedeti ne le kaj je določene anomalije povzročilo, ampak predvsem, kaj jih “uspešno” vzdržuje? Ta trend je nevaren in ogroža tudi tiste, ki so napačno informirani in vodeni. Nekje je potrebno odpreti Fritzlov zapor in ponuditi pot. To je naloga slovenskih razumnikov, kajti gre za skoraj specifičen problem.

   • AlFe, ne žalite, prosim. Napisala sem skupaj s strokovnjaki. Torej interdisciplinarno.
    Potrebujemo pravilen odgovor na vprašanje “Kaj se dogaja v glavi povprečnega Slovenca, da lahko glasuje za stranko…” , če želimo napredovati v bolj ugodno politično dogajanje.

    • Mir z vami, gospa Veronika. Nihče vas ne žali! Za iztočnico pa naj bo sledeče misli:

     … ker Slovenci niso nikdar vzpostavili nazaj vladajočega sloja. To je tistih 2 % zavedne inteligence, ki za sabo vleče tistih 98 % narodove mase. Brez vodilnega sloja pa je teh 98 % ljudi lahko karkoli, odvisno od večjih ugodnosti ali ustrahovanja. Grdo, ampak resnično.

     Slovenski izobraženci sicer obstajajo, vendar so vede ali ne, hote ali ne, v službi teh ali onih sovragov v sosedstvu. Zato, da bi v tem spisu navedene ugotovitve lahko prebrali v zgodovinskih knjigah in učbenikih, pa je potrebno imeti lasten vodilni sloj. Vodilni sloj je več kot izobraženstvo, je zavest, je tradicija, je zgodovina in je gravitacijska sredica jezika in kulture višje inteligence za katerega složno delujejo vsi.

     Če kdo ob izrazu vodilni sloj pomisli na sloj, ki je Slovence leta 1945 popeljal iz tisočletnega suženjstva v svobodo, potem je spet treba povedati preverljiva dejstva. Da gre za trop kriminalcev, ki je vodilne položaje zavzel s strahotnimi manipulacijami in poboji 10.000-ev. Tako so se dokopali do tujega premoženja, narod pa zasužnjili in onemogočili zdravega razvoja.

     Vir: http://www.zgodovina.eu/slovenci/drzave/slovenske-drzave.htm

     • Hvala, lepo ste mi razložili. Res je, da opisati situacijo in vzroke zanjo je prvi del in vsaj tega smo se že naučili. Ta težjega, intelektualno bolj zahtevnega (iskati predloge in rešitve), se bomo morali naučiti. Občasno se trudim, da bi moji prispevki ponudili izziv oz. spodbudo za nove poglede.

     • Gospa Veronika,
      še ene štirinajstič ponovim, ker verjetno niste brali. Kaj naj naredi vsak posameznik, milim na kristjana. Razglaša naj evangelij z dejanji po vzoru prvih kristjanov in govori resnico.

      Življenje prvih vernikov
      Bili so stanovitni v nauku apostolov in v občestvu, v lomljenju kruha in v molitvah. Vse pa je v duši navdajal strah, zakaj po apostolih se je dogajalo veliko čudežev in znamenj. Vsi verniki so se družili med seboj in imeli vse skupno: prodajali so premoženje in imetje ter od tega delili vsem, kolikor je kdo potreboval. Dan za dnem so se enodušno in vztrajno zbirali v templju, lomili kruh po domovih ter uživali hrano z veselim in preprostim srcem. Hvalili so Boga in vsi ljudje so jih imeli radi. Gospod pa jim je vsak dan pridruževal te, ki so našli odrešenje. (Apd 2, 42-47)

      Hananija in Safíra
      Toda mož po imenu Hananija je z ženo Safíro prodal posestvo in si pridržal nekaj izkupička in njegova žena je vedela za to; drugi del pa je prinesel in položil k nogam apostolov. Peter mu je rekel: »Hananija, zakaj je satan napolnil tvoje srce, da si lagal Svetemu Duhu in si pridržal del izkupička od zemljišča? Če ga ne bi bil prodal, ali ne bi imetje ostalo tvoje? In ko si ga prodal, ali ti ni bil denar na voljo? Zakaj si v srcu sklenil takšno dejanje? Ne ljudem, temveč Bogu si lagal!« Ko je Hananija slišal te besede, se je zgrudil in izdihnil. In velika groza je navdala vse, ki so to slišali. Pristopili so mladeniči, ga pokrili, odnesli in pokopali.
      Minile so kake tri ure in prišla je njegova žena, ki ni vedela, kaj se je bilo zgodilo. Peter jo je ogovoril: »Povej mi, ali sta res za toliko prodala zemljišče?« »Dà,« je odvrnila, »za toliko.« Peter ji je dejal: »Zakaj sta se domenila, da preizkusita Gospodovega Duha? Glej, koraki teh, ki so pokopali tvojega moža, so že pri vratih! Tudi tebe bodo odnesli.« In pri priči se je zgrudila k njegovim nogam in izdihnila. Vstopili so mladeniči in jo našli mrtvo; odnesli so jo ter jo pokopali poleg njenega moža. In velika groza je obšla vso Cerkev in vse, ki so to slišali. (Apd 5, 1-11)

     • Kot namig …
      ….”slovenski izobraženci sicer obstajajo …”

      Da inteligenca ni enako z izobraženci !
      Se mi zdi, da se je o tem pred kratkim razpisal g Alojz Rebula v Družini.

 2. Ne pozabimo, da je levica pridobila nekaj odstotkov na račun za volivce všečnih uveljavljenih predlogov – zvišanje socialnih pomoči, zvišanje otroških dodatkov ipd.

  Druge stranke so imele pasivno vlogo, namesto, da bi same prevzele aktivno vlogo pri odpravi revščine in nizkih plač. ter pokojnin.

  Na tem področju se rabi svežina idej, sicer bo levica še nadalje v porastu.

  • Saj predlaganih je kar nekaj teh svežih idej.
   Kljub temu imamo problem.
   Morda ker ne prihajajo iz prave strani ?

  • Ja, je cel kup problemov šibkejšega sloja, o katerih desnica molči, levici se pa nekaj sanja zaradi tradicije v propagandi. Zato tudi trdim, da se že zdavnaj več ne ločujmo na desne in leve, temveč na bogati, vladajoči sloj ter na revni sloj, ki ga oni prvi izkoriščajo. Trdim, da ga imajo celo za sužnje.

   Ja, tudi na desni strani, v desnih strankah so patriciji. Tako mislim jaz. Samo za primer! Se še spominjate spoštovanega gospoda Bajuka, kje je stanoval? Iz hotelske sobe razkošnega hotela, ki ga je plačuje država, se je pač težko boriti za delavce, ki ne prejemajo redne in cele plače … Za razliko od Pučnika, ki je o tem razmišljal v zaporu.

   Država? Spet me je zaneslo. Imel je skupino oboroženih ljudi, ki je na koncu koncev izterjala denar od vsakega državljana in to ljubko imenoval policija, sodstvo, zapori …

   Uf! Spet me je mogoče zaneslo! O mrtvih vse dobro! Mogoče pa ne? Saj je biti patricij naj dobro, kajne?

   • Res vas zanaša. Škoda, včasih ste bili boljši. Kaj, če bi (prosim) zopet postali konstruktiven sogovornik?

 3. Napad na ustavne temelje slovenske državnosti? Dajte no,zresnite se, in nehajte kvasiti take neumnosti, ki nikakor ne pritičejo krščanskemu izobražencu!
  Gre za povsem legitimen protest civilnodružbene organizacije. Z njo se ni treba strinjati, lahko pa na njene teze odgovorimo argumentirano, saj živimo v demokratični državi, mar ne? Zato pa so prav takšne diskvalifikacije, kot je primerjava z jugortno revolucijo, korak proč od demokracije. In v čem ste tisti, ki sedaj zlivate gnojnico proti sicer robatemu Titu Turnšku, boljši od njega?
  Slovenija bo postala normalna, če bomo najprej sami pokazali normalnost. To pa je, da med seboj sodelujemo, se spoštujemo in argumentirano razpravljamo. Brez pritlehne maščevalnosti, ki jo opažam predvsem med vojščaki SDS, ki jim očitno zelo ustreza vzdrževanje začarenega kroga neprestanega maščevanja drug drugemu.
  In kako iziti iz te situacije, kot je nakazala Veronika? Morda tako, da kot kristjani pokažemo nasproti mislečim, da jih upoštevamo in spoštujemo kot ljudi, ki imajo svoje probleme in bolečine. Postaviti se moramo v njihovo kožo – kako bi se počutili, če bi bil vaš prednik padel partizan, potem pa bi poslušali blatenje, norčevanje in celo povzdigovanje kolaboracije? Verjetno bi bolelo, mar ne?
  Tudi če smo deležni zmerljivk, moramo kristjani delati za mir, za dialog. Brez obsojanja in maščevanja. In prepričan sem, da bodo v tem primeru tudi z druge strani prišli tudi bolj prijazni toni, če bodo v nas videli dober zgled.

  • Gre za povsem legitimen protest civilnodružbene organizacije?

   Protest proti čemu? Proti dokazljivim dejstvom? Proti izražanju teh dejstev na TV? Proti svobodi govora, ki je zagotovljena z ustavo?

   Mimogrede, tudi moj oče je bil partizan in mama je medtem skrivala neko partizanko. Oba sta bila zlorabljena za figov list revoluciji. Nista se borila za diktaturo proletariata. Na dejstvih temelječa resnica prej ali slej mora prevladati. Za dobro tega naroda.

   • “Protest proti čemu? Proti dokazljivim dejstvom? Proti izražanju teh dejstev na TV? Proti svobodi govora, ki je zagotovljena z ustavo?”

    Protest proti potvarjanju zgodovine.

    • Dokazljiva dejstva nikoli niso potvarjanje. In resnica lahko temelji samo na dejstvih in ne na propagandnih pravljicah.

     • Satan je spregovoril. Molimo, da je spregovoril samo skozi usta gospoda Zdravka in ne skozi njegovo srce! Molimo za njegovo ozdravitev!

      Sveti nadangel Mihael,
      brani Zdravka v boju,
      bodi mu v pomoč zoper zlobnost
      in zalezovanje hudobnega duha.
      Ukroti naj ga vsemogočni Bog,
      ponižno zato prosimo.
      In ti vodnik nebeške vojske,
      satana in druge hudobne duhove,
      ki hodijo po svetu v pogubo Zdravkove duše,
      z Božjo pomočjo v pekel pahni.
      Amen.

  • Aco,
   svoje svetohlinske (kakor da krščanske?) zamisli lahko greste prodajat drugam, tu ne bomo nasedali vašim prevaram.

   Spodaj citiram nekaj stavkov iz Izjave Komisije Pravičnost in mir proti poskusom zatiranja svobode izražanja. Ob teh poudarkih argumentirano nasprotujem vašim hinavskim stališčem:

   “…Med temeljne dolžnosti kristjana spada tudi podpora vsakomur, ki ga napadajo zaradi njegovega zavzemanja za resnico in pravico…”

   Namesto da bi se zavzeli za gospoda Dežmana in Možino, ki sta v javni tv pogovorni oddaji predstavila z dejanskimi dokazi podprto resnico, se vi zavzemate za društvo zezebe, torej za tiste, ki so protestirali proti izražanju resnice na javni tv!
   Pod pretvezo da branite njihovo svobodo izražanja, zagovarjate Turnška et consortes, ki hočejo drugim preprečiti, da svobodno izpovedujejo resnico!

   “…Zagovarjanje in obramba vsakega zločina ter teptanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin so pravno nedopustni in nemoralni; so moralno sodelovanje pri zločinu…”

   Zezebe člani, ki jih vi branite, zagovarjajo medvojne in povojne revolucionarne zločince, torej zagovarjate zločince tudi vi, ki zezebe branite.

   “…Republika Slovenija je utemeljena na demokraciji in spoštovanju človekovih pravic ter temeljnih svoboščin, med katerimi je kot ena izmed najosnovnejših tudi svoboda govora in izražanja idej. Zato omenjeni poskusi ZZB NOB niso samo nedopusten anahronizem, ampak predstavljajo napad na temelje naše demokratične ustavne ureditve…”

   Komisija Pravičnost in mir argumentirano utemeljuje, da gre s strani članstva zezebe za napad na ustavno ureditev Republike Slovenije.

   To so odgovori na vaše neumnosti – ki kristjanu, ki najvišje ceni resnico in osebno svobodo, nikakor ne pritičejo! – češ da je šlo pri zezebe shodu samo za “protest civilnodružbene organizacije”.

   Na spodnji povezavi je celotna izjava Komisije Pravičnost in mir:

   https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/nedopustno-in-zaskrbljujoce

  • Aco,
   svoje svetohlinske (kakor da krščanske?) zamisli lahko greste prodajat drugam, tu pač ne nasedamo vašim prevaram.

   Citiram nekaj poudarkov iz Izjave Komisije Pravičnost in mir proti poskusom zatiranja svobode izražanja. Ob teh citatih argumentirano nasprotujem vašim hinavskim stališčem:

   “Med temeljne dolžnosti kristjana spada tudi podpora vsakomur, ki ga napadajo zaradi njegovega zavzemanja za resnico in pravico.”

   Namesto da bi se zavzeli za gospoda Dežmana in Možino, ki sta v tv pogovorni oddaji predstavila z dejanskimi dokazi podprto resnico, se vi zavzemate za društvo zezebe, torej za tiste, ki so protestirali proti izražanju resnice na javni tv! Pod pretvezo, da branite njihovo svobodo izražanja, zagovarjate Turnška et consortes, ki hočejo drugim preprečiti, da svobodno izpovedujejo resnico!

   “Zagovarjanje in obramba vsakega zločina ter teptanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin so pravno nedopustni in nemoralni; so moralno sodelovanje pri zločinu.”

   Zezebe člani, ki jih vi branite, zagovarjajo medvojne in povojne revolucionarne zločince, torej lahko sklepamo, da s tistimi, ki jih branite, delite enaka stališča do revolucionarnih zločincev.

   “Republika Slovenija je utemeljena na demokraciji in spoštovanju človekovih pravic ter temeljnih svoboščin, med katerimi je kot ena izmed najosnovnejših tudi svoboda govora in izražanja idej. Zato omenjeni poskusi ZZB NOB niso samo nedopusten anahronizem, ampak predstavljajo napad na temelje naše demokratične ustavne ureditve.”

   Komisija Pravičnost in mir argumentirano utemeljuje, da gre s strani zezebe za napad na ustavno ureditev Republike Slovenije.

   To je odgovor na vašo neslano opazko, da kvasi neumnosti, ki nikakor ne pritičejo krščanskemu izobražencu, kdor meni, da zezebe napada ustavne temelje slovenske državnosti.

   Neumen je tisti, ki ne razume, kaj so ustavni temelji slovenske državnosti ter zagovarja skrajno levičarsko, popolnoma spolitizirano “civilnodružbeno organizacijo” zezebe.

   Na spodnji povezavi je celotna izjava Komisije Pravičnost in mir:

   https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/nedopustno-in-zaskrbljujoce

  • Aco,
   svoje svetohlinske (kakor da krščanske?) zamisli lahko greste prodajat kam drugam, tu pač ne nasedamo vašim prevaram.

   Citiram nekaj poudarkov iz Izjave Komisije Pravičnost in mir proti poskusom zatiranja svobode izražanja. Ob teh citatih argumentirano nasprotujem vašim hinavskim stališčem:

   “Med temeljne dolžnosti kristjana spada tudi podpora vsakomur, ki ga napadajo zaradi njegovega zavzemanja za resnico in pravico.”

   Namesto da bi se zavzeli za gospoda Dežmana in Možino, ki sta v tv pogovorni oddaji predstavila z dejanskimi dokazi podprto resnico, se vi zavzemate za društvo zezebe, torej za tiste, ki so protestirali proti izražanju resnice na javni tv!
   Pod pretvezo, da branite njihovo svobodo izražanja, zagovarjate Turnška et consortes, ki hočejo drugim preprečiti, da svobodno izpovedujejo resnico!

   “Zagovarjanje in obramba vsakega zločina ter teptanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin so pravno nedopustni in nemoralni; so moralno sodelovanje pri zločinu.”

   Zezebe člani, ki jih vi branite, zagovarjajo medvojne in povojne revolucionarne zločince, torej lahko sklepam, da s tistimi, ki jih branite, delite enaka stališča do revolucionarnih zločincev.

   Republika Slovenija je utemeljena na demokraciji in spoštovanju človekovih pravic ter temeljnih svoboščin, med katerimi je kot ena izmed najosnovnejših tudi svoboda govora in izražanja idej. Zato omenjeni poskusi ZZB NOB niso samo nedopusten anahronizem, ampak predstavljajo napad na temelje naše demokratične ustavne ureditve.

   Komisija Pravičnost in mir argumentirano utemeljuje, da gre s strani zezebe za napad na ustavno ureditev Republike Slovenije.

   To je odgovor na vašo neslano opazko, da kvasi neumnosti, ki nikakor ne pritičejo krščanskemu izobražencu, kdor meni, da zezebe napada ustavne temelje slovenske državnosti.
   Neumen je namreč tisti, ki ne razume, kaj so ustavni temelji slovenske državnosti ter zagovarja skrajno levičarsko, popolnoma spolitizirano “civilnodružbeno organizacijo” zezebe.

  • Aco! Gašper Blažič je zapisal: “napad na ustavne temelje države.” Ne, kakor si zapisal ti – “državnosti”.
   V tretji alineji Temeljne ustavne listine pa piše:
   “ob dejstvu, da SFRJ ne deluje kot pravno urejena država in, se v njej hudo kršijo človekove pravice, nacionalne pravice in pravice republik in avtonomnih pokrajin”
   S tem smo ugotovili, kakšna je bila Jugoslavija od 9.maja 1945 pa do 25.junija 1991.
   Še vedno nam vsiljujejo Jugoslavijo, kršijo človekove pravice in hočejo Jugoslavijo nazaj.
   To je kršenje najvišjega slovenskega zakonika – Ustave. Kar naprej nam pod nos molijojugoslovanske zastave, titove slike.

  • PRAVIŠ : Napad na ustavne temelje slovenske državnosti? Dajte no,zresnite se, in nehajte kvasiti take neumnosti, ki nikakor ne pritičejo krščanskemu izobražencu!

   A SI BRAL IN SI SLIŠAL VSEBINO, ZAČUTIL NAČIN ?

   Resnična praznost, zgrešenost in beda brezčutne, primitivne abstinence, ki jo razgaljaš je strašljiva!

  • Aco,
   svoje svetohlinske (samo navidezno krščanske) zamisli lahko greste prodajat drugam, tu ne nasedamo vašim prevaram.

   Citiram nekaj poudarkov iz Izjave Komisije Pravičnost in mir proti poskusom zatiranja svobode izražanja. Ob teh citatih argumentirano nasprotujem vašim hinavskim stališčem:

   Med temeljne dolžnosti kristjana spada tudi podpora vsakomur, ki ga napadajo zaradi njegovega zavzemanja za resnico in pravico.”

   Namesto da bi se zavzeli za gospoda Dežmana in Možino, ki sta v tv pogovorni oddaji predstavila z dejanskimi dokazi podprto resnico, se vi zavzemate za društvo zezebe, torej za tiste, ki so protestirali proti izražanju resnice na javni tv! Pod pretvezo, da branite njihovo svobodo izražanja, zagovarjate Turnška et consortes, ki hočejo drugim preprečiti, da svobodno izpovedujejo resnico!

   “Zagovarjanje in obramba vsakega zločina ter teptanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin so pravno nedopustni in nemoralni; so moralno sodelovanje pri zločinu.”

   Zezebe člani, ki jih vi branite, zagovarjajo medvojne in povojne revolucionarne zločince, torej lahko sklepamo, da s tistimi, ki jih branite, delite enaka stališča do revolucionarnih zločincev.

   “Republika Slovenija je utemeljena na demokraciji in spoštovanju človekovih pravic ter temeljnih svoboščin, med katerimi je kot ena izmed najosnovnejših tudi svoboda govora in izražanja idej. Zato omenjeni poskusi ZZB NOB niso samo nedopusten anahronizem, ampak predstavljajo napad na temelje naše demokratične ustavne ureditve.”

   Komisija Pravičnost in mir argumentirano utemeljuje, da gre s strani zezebe za napad na ustavno ureditev Republike Slovenije.

   To je tudi odgovor na vašo neslano opazko, da kvasi neumnosti, ki nikakor ne pritičejo krščanskemu izobražencu, kdor meni, da zezebe napada ustavne temelje slovenske državnosti.

   Neumen je tisti, ki ne razume, kaj so ustavni temelji slovenske državnosti ter zagovarja skrajno levičarsko, popolnoma spolitizirano “civilnodružbeno organizacijo” zezebe.

  • Aco,
   svoje svetohlinske (samo navidezno krščanske) zamisli lahko greste prodajat drugam, tu ne nasedamo vašim prevaram.

   Citiram nekaj poudarkov iz Izjave Komisije Pravičnost in mir proti poskusom zatiranja svobode izražanja. Ob teh citatih argumentirano nasprotujem vašim hinavskim stališčem:

   Med temeljne dolžnosti kristjana spada tudi podpora vsakomur, ki ga napadajo zaradi njegovega zavzemanja za resnico in pravico.”

   Namesto da bi se zavzeli za gospoda Dežmana in Možino, ki sta v tv pogovorni oddaji predstavila z dejanskimi dokazi podprto resnico, se vi zavzemate za društvo zezebe, torej za tiste, ki so protestirali proti izražanju resnice na javni tv! Pod pretvezo, da branite njihovo svobodo izražanja, zagovarjate Turnška et consortes, ki hočejo drugim preprečiti, da svobodno izpovedujejo resnico!

   “Zagovarjanje in obramba vsakega zločina ter teptanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin so pravno nedopustni in nemoralni; so moralno sodelovanje pri zločinu.”

   Zezebe člani, ki jih vi branite, zagovarjajo medvojne in povojne revolucionarne zločince, torej lahko sklepamo, da s tistimi, ki jih branite, delite enaka stališča do revolucionarnih zločincev.

   “Republika Slovenija je utemeljena na demokraciji in spoštovanju človekovih pravic ter temeljnih svoboščin, med katerimi je kot ena izmed najosnovnejših tudi svoboda govora in izražanja idej. Zato omenjeni poskusi ZZB NOB niso samo nedopusten anahronizem, ampak predstavljajo napad na temelje naše demokratične ustavne ureditve.”

   Komisija Pravičnost in mir argumentirano utemeljuje, da gre s strani zezebe za napad na ustavno ureditev Republike Slovenije.

   To je tudi odgovor na vašo neslano opazko, da kvasi neumnosti, ki nikakor ne pritičejo krščanskemu izobražencu, kdor meni, da zezebe napada ustavne temelje slovenske državnosti.

   Neumen je tisti, ki ne razume, kaj so ustavni temelji slovenske državnosti ter zagovarja skrajno levičarsko, popolnoma spolitizirano “civilnodružbeno organizacijo” zezebe.

  • Ja, levaki so pokazali čudovito pot do sodelovanja brez vsakega izključevanja – rezultat je serpentinasta vlada. Zame ni osnovni problem levičarstva njihova ideologija (ki je podobna skrajnim levičarjem v zahodnih demokracijah), ampak njihova totalna nemorala – pokvarjenost, prepričanje, da jim vse to pripada. Zakaj le?

 4. Levica dobi toliko ker ima ustrezno konkurenco v vseh ostalih strankah, ki so doslej že vse imele priložnost upravljati državo in so se pač izkazale kot so se.

 5. Lahko, da kdorkoli naziva dogajanje z Jogurtno revolucijo.

  Ampak gre za več.
  Gre za teror napad na ustavne temelje Slovenije in izraža tudi polnost sovraštva, primitivizma, kretenizma in mogočega terorizma ter diktaturnega ustrahovanja . Boris Kobalovo nazivanje g.Možine z idiotom in pozivanje na “mogočno tožbo 40.000 pripadnikov ZZB” pa je klicanje, pozivanje na linč !
  Mislim, da bo g.Možina znal resno odreagirati, kajti, če ne bo, se bomo naslednjo rundo srečali že s fizičnimi obračunavanji, do katereih je le še samo pol koraka po vsem kar so nam napisali in skričali rdečefašisti ZZB NOB OF Revolucije !

  Zakaj zbirajo, zborujejo na Primorskem, zakaj v Kopru ?
  Zgodovinsko trpeča in tolikokrat žrtvovana Primorska. Zakaj?
  Tam znajo tako lepo in ponosno zapeti v srce segajočo melodijo nekdanje neuradne himne Bazovica, leta 1944 spremenjene v Vstajenje Primorske z plagiatom melodije Bazovice, čudna mešanica resničnega časa predvojnega TIGRa in NOB OF Revolucije – shizofreni monstrum “dveh resnic” časa, kar
  opisuje tudi članek na : https://www.slovenec.life/

  • Sem si dobro ogledal fotografijo navzočih. Še povečal sem jo. Ponosno lahko povem, da je na njej malo Koprčanov. Tisti, ki pa so, so zame totalni brezvezniki, ki v življenju niso naredili kaj pametnega. Večinoma so se pasli na državnih jaslih in imeli druge privilegije.

  • Fračišek , zakaj se zbirajo na primorskem , vključno s Koprom , prav ni nič čudnega ! Pravih Primorcev je v Slovenskem primorju ostalo bore malo ! Tisti , ki pa so , sigurno ne prihajajo na festivale intrigantov , ki zmerjajo klene Slovence z IDIOTI in jih provocirajo in žalijo zato ker so med vojno in po njej stali in obstali na strani /TIGR/ vedno zaničevane primorske strani , brez slabih namenov , nasprotno ohranili so vendarle nekaj klenih in avtohtonih Primorcev ,
   ki točno vedo po “čem” so hruške ! Zanimivo bi bilo stopiti skupaj z njimi in se pogovoriti o njihovi
   prihodnjosti po “spretnih diplomatskih prijemih” vseh dosedanjih levih vlad , ki močno pospešujejo tempo razgrajevanja Primorske in slovenske obale , ki se utaplja v intrgah slovenske politike , ki ni
   več slovenska , ampak je vse bližje kardeljanski politiki za vse čase ! Dragi pisci škoda je izgubljati čas in živce , Čedermaci izumirajo na navidezno naraven način , kar pa ne drži ! Žalostno , toda resnično veno bolj se kaže veličina g. Pahorja in g. Rebule , ki kot staroste primorskega življa še
   vedno trdno stojita na braniku Primorske in Primorcev , ki so predani svoji rodni zemlji ! Mar se Primorska znova vrača v objem diktature proletariata !

   Andrej Briški

 6. Pod Acotovim komentarjem mi noče objaviti odgovora, morda ga bo objavilo tu spodaj:

  Aco,
  svoje svetohlinske (samo navidezno krščanske) zamisli lahko greste prodajat drugam, tu ne nasedamo vašim prevaram.

  Citiram nekaj poudarkov iz Izjave Komisije Pravičnost in mir proti poskusom zatiranja svobode izražanja. Ob teh citatih argumentirano nasprotujem vašim hinavskim stališčem:

  Med temeljne dolžnosti kristjana spada tudi podpora vsakomur, ki ga napadajo zaradi njegovega zavzemanja za resnico in pravico.”

  Namesto da bi se zavzeli za gospoda Dežmana in Možino, ki sta v tv pogovorni oddaji predstavila z dejanskimi dokazi podprto resnico, se vi zavzemate za društvo zezebe, torej za tiste, ki so protestirali proti izražanju resnice na javni tv! Pod pretvezo, da branite njihovo svobodo izražanja, zagovarjate Turnška et consortes, ki hočejo drugim preprečiti, da svobodno izpovedujejo resnico!

  “Zagovarjanje in obramba vsakega zločina ter teptanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin so pravno nedopustni in nemoralni; so moralno sodelovanje pri zločinu.”

  Zezebe člani, ki jih vi branite, zagovarjajo medvojne in povojne revolucionarne zločince, torej lahko sklepamo, da s tistimi, ki jih branite, delite enaka stališča do revolucionarnih zločincev.

  “Republika Slovenija je utemeljena na demokraciji in spoštovanju človekovih pravic ter temeljnih svoboščin, med katerimi je kot ena izmed najosnovnejših tudi svoboda govora in izražanja idej. Zato omenjeni poskusi ZZB NOB niso samo nedopusten anahronizem, ampak predstavljajo napad na temelje naše demokratične ustavne ureditve.”

  Komisija Pravičnost in mir argumentirano utemeljuje, da gre s strani zezebe za napad na ustavno ureditev Republike Slovenije.

  To je tudi odgovor na vašo neslano opazko, da kvasi neumnosti, ki nikakor ne pritičejo krščanskemu izobražencu, kdor meni, da zezebe napada ustavne temelje slovenske državnosti.

  Neumen je tisti, ki ne razume, kaj so ustavni temelji slovenske državnosti ter zagovarja skrajno levičarsko, popolnoma spolitizirano “civilnodružbeno organizacijo” zezebe.

 7. AlFe, oddaljili smo se od naslova, čeprav (Apd 5, 1-11) so do (vseh) nepoštenih neusmiljena. Pojdimo v nov dan z molitvijo za modrost politikov, volivcev in nas samih.
  K jogurtni revolucijo pa le: Menim, da gre za dimno zaveso in izzivanje, da bi čustva prekrila zdravo pamet.

Comments are closed.