Slovenske novice: Masleši zadeve uhajajo iz rok

9

Malomarnostim in zapletom na vrhovnem sodišču kar ni videti konec. Potem ko smo včeraj objavili dopis vrhovnega sodnika z 39-letnim stažem Gorazda Koblerja predsedniku vrhovnega sodišča Branku Masleši, smo prejeli še dopisa vrhovnih sodnikov Borivoja Rozmana in vodje oddelka Martine Lippai, oba naslovljena na Maslešo, ki pričata o malomarnostih pri delu vrhovnega sodišča.

Lippaieva je sicer po mesecih ležanja pritožbe Janeza Janše na vrhovnem sodišču in – kot je razvidno predvsem iz Koblerjevega dopisa – prelaganja zadev s sodnika na sodnika, očitno mimo zapovedanih pravil 9. maja letos vodila senat (v njem sta bila še Brigita Domjan Pavlin in Peter Golob), ki je presodil, da je Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) posegla v njegove človekove pravice in temeljne svoboščine. Ob tem ne gre pozabiti, da je prav to poročilo KPK o premoženjskem stanju takratnega premierja Janše zamajalo takratno vlado in povzročilo izjemne politične posledice

Rozman: Napačen vpis, vrstni red sodnikov ni bil upoštevan

V galeriji objavljamo dopis vrhovnega sodnika Borivoja Rozmana, iz katerega izhaja, da je Rozman v isti zadevi kot sodnik poročevalec odločal že o začasni odredbi, spis pa mu je bil, kot piše, »dodeljen mimo vrstnega reda sodnikov, ki odločajo o pritožbah«. Rozman v dopisu sicer želi svojo izločitev, Masleši pa pojasnjuje, da so »podane okoliščine, ki zbujajo dvom v mojo nepristranskost«.

Ob tem pa je odkril še vrsto nepravilnosti – spis mu je bil dodeljen v delo na podlagi napačnega vpisa v revizijski, tako imenovani X Ips vpisnik. Rozman pojasnjuje, da je bil po ugotovitvi, da gre za pritožbo in napačen vpis, spis prepisan v pravi, tako imenovani »pritožbeni I Up vpisnik«, pri čemer pa »ni bil upoštevan vrstni red sodnikov, ki odločajo o pritožbah oziroma ni bilo upoštevano načelo naravnega prava«.

Vodja oddelka Lippaieva: Odločeno 4. 9. 2013, ponovno odločeno 6. 3. 2014

V drugem dopisu pa Maslešo vodja upravnega oddelka vrhovnega sodišča Martina Lippai 6. marca 2014 (štirinajst mesecev po vložitvi tožbe) obvešča poleg tega, da predlaga predodelitev spisa s sodnika Bojana Dolenca, ki mu je bila zadeva sprva dodeljena kot sodniku poročevalcu, da se bo čez tri dni (9. marca 2014) upokojil, še o nekaterih drugih stvareh.

Več lahko preberete v Slovenskih novicah.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


9 KOMENTARJI

 1. Ulala, tole so pa pomembne novice. Dobro je dejstvo, da takele počasi pronicajo v javnost.

  Med drugim razsodba, da je KPK kršila Janševe človekove pravice, ko je proti njemu ukrepala na način, da je potem padla Janševa vlada!

  Razsodba, ki se je na Masleševem sodišču potem očitno nekako potlačila in izgubila in se za njo ni vedelo do danes. Masleša, Masleša. To, če ne drugo, te utegne nesti prej ali slej. 🙁

  • O Kučanovi vlogi pri zadevi ne vemo nič. Z izjemo prvega prerokovanja poka s Finske, kjer ga poleti 2008 omenja sicer režimski pisec Aleksander Lucu. En tak članek ima ali pa nima kaj dosti vrednosti, posebej pri stopnji (ne)kredibilnosti slovenskih medijev in takih avtorjev.

   Dokazov o vpletenosti Kučana v preiskavo, obtožbo ali obsodbo v primeru Patrie pa ni; vsaj jaz zanje nisem slišal. ( Kar sicer, da bo jasno, ne izključuje možne vloge Kučana).

   Prav bi bilo, da so tisti, ki zahtevajo pravico za Janšo, tiho glede Kučana, dokler nimajo ničesar čvrstega proti njemu v rokah. Saj je bistven argument v prid Janše prav ta, da ni nobenega dokaza, da bi storil kaznivo dejanje, a je vseeno obtožen, obsojan in zaprt. Dvoličnost pa zbija kredibilnost tistega, ki je tak. Torej?

   p.s. Meni ni škandal tu Kučan. Škandal je tako malo odzivov na včerajšnja in današnja razkritja Slovenskih novic. Saj Masleša v okviru vrhovnega sodišča, če je napisano res, skoraj dela državni udar.

   • Dokazi so pri Kučanu problem in pri Janši tudi. Razlika je le, da so JJ zaprli Kučan je pa zavaovan kot medved.
    Pa so bile afere orožje Maribor, afera Kaminsky, ko je kupoval F16 pa ko je s Kacinom kupovak orožje v Izraelu, pa ko je Letici vračal denar LB, …
    Toda, kateri medij ali tožnik si upa v Sloveniji (razen Reporterja) iti proti Kučanu ? Ni ga junaka. Tudi proti Putinu ali Kim il Sungu pa Kastru se ne upajo pri njih..Pri nas je huje, ker Kučan kao ni na oblasti, pa ima vseeno strašno moč..Tak je to

   • Žal, IF, ne razumeš bistva:
    Članek je objavljen v Slovenskih novicah. Če se minimalno razumeš na politiko, boš ugotovil, da so se strici spravili na Meslešo. Vzorec je isti kot pri vseh, ki so jih uporabili, prežvečili in izpljunili.

    Dozai o vpletenosti Kučana?

    Si pa res velika naivčina!

   • Verjetno je res. Stvari so ušle izpod nadzora, pa rabijo grešnega kozla. Pojeden bo še en otrok revolucije.

Comments are closed.