Slovenija v svetu: Program ob 25-letnici samostojne Slovenije

1

slovenija v svetuObjavljamo program, ki ga Izseljensko društvo Slovenija v svetu namerava izpeljati ob 25-letnici samostojne Slovenije.

Gostovanje Folklorne skupine Mladika iz San Justa

petek, 20. maj, ob 20.00, Dobrova pri Ljubljani
sobota, 21. maj, ob 19.30, Kulturni dom Mengeš
ponedeljek, 23. maj, ob 19.30, Kulturni dom Črnomelj
torek, 24. maj, ob 20.00, Kulturni dom Šentjošt
petek, 27. maj, ob 20.00, Grad Tuštanj, Moravče
sreda, 1. junij, ob 20.00, Župnijska dvorana, Lj-Dravlje
petek, 3. junij, ob 19.30, Kulturni center L. B., Gorica

Argentinski večer z naslovom Obrazi dveh domovin

Kulturni center Lojze Bratuž in Izseljensko društvo Slovenija v svetu vabita na odprtje treh razstav in na Argentinski večer v veliki dvorani centra z naslovom Obrazi dveh domovin. Gre za razstavo Toneta Oblaka “Zapustil sled sem svojih korenin”, razstavo fotografij “Umik čez Ljubelj, maj 1945” skozi objektiv fotografa Marjana Kocmurja in za razstavo o msgr. Janezu Hladniku. V glasbenem delu programa z naslovom Pesmi dveh domovin bosta nastopila basbaritonist Marko Fink in baritonist Lucas Somoza Osterc ob klavirski spremljavi Tadeja Horvata. Za konec pa bo sledil še nastop otroške in mladinske folklorne skupine Mladika – Buenos Aries s slovenskimi in argentinskimi plesi.
Odprtje razstav s pestrim spremljevalnim kulturnim programom bo v petek, 3. junija, ob 18.00 v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici.

Koncert ob 25-letnici samostojne Slovenije
Nastopajo: Marcos in Bernarda Fink, Andreja Zakojnšek, Lucas Somoza Osterc, Tadej Horvat, Tone Kuntner, Zdolčeve dečve, Oktet Vrtnica, Otroški pevski zbor Glasbene matice, v četrtek, 23. junija, ob 20.00. Slovenska filharmonija.

Praznovaje 25-letnice samostojne Slovenije 
Sobota, 25. junija, ob 20.30. Trg Republike.

23. Tabor Slovencev po svetu
Sv. maša, kulturni program in okrogla miza v počastitev 25-letnice samostojne Slovenije, z osamosvojitelji: Janez Janša, Ivan Oman, Lojze Peterle, dr. Anton Jamnik (tajnik nadškofa dr. A. Šuštar). Nedelja, 26. junija, ob 9.00. Zavod sv. Stanislava.

Razstava Slovenci po svetu v času osamosvajanja Slovenije
Nedelja, 26. junija, ob 12.00. Zavod sv. Stanislava.

Obisk dijakov iz prekomorskih držav iz Buenos Airesa, Bariloch, Mendoze in Toronta
V trajanju: 24.6.2016. – 26.7.2016.

Vseslovensko srečanje
Četrtek, 30. junija. Državni zbor RS.

Dobrodošli doma
Trajanje: 30. 6. – 2. 7. 2016, Ljubljana.

3. svetovno prvenstvo Slovencev po svetu v odbojki
Trajanje: 15., 16. in 17. julija, Ljubljana-Bežigrad.

Gostovanje Gledališke skupine Slomškovega doma z igro Toc Toc
sreda, 3. avgusta, Tuhinj
sobota, 6. avgusta, Sevniški grad, festival Grajsko poletje
petek, 12. avgust, Velike Lašče
sobota, 13. avgust, Škofja Loka

1 komentar

  1. Zelo pohvalna je objava letošnjega srečanja z izseljenimi rojaki v domovini, ki ga organizirajo država in društva, ki skrbijo za povezave z rojaki in ohranjajo skupno dediščino slovenstva tudi po svetu.
    Priporočam, da vse štiri organizacije za rojake po svetu (SSK,ID SVS, Rafaelova družba, SIM) izkoristijo to kot priložnost za sodelovanje v občestvenem smislu kot tekmeci za boljše rešitve za narod po svetu in ne zavistneži zaradi denarja od države, ki je itak skupen in namenjen za spodbujanje skupnih rešitev.
    Pri tem mora biti apel, kaj bom državi (ki je narodna) dal in ne kaj bom dobil, ker ni več partijska ampak naša skupna in jo kot tako moramo upravljati v skupno dobro. Torej bodimo ponosni, da imamo svojo državo, ki je naša skrb in naša skrbnica in jo kot tako oblikujmo za vse Slovence po svetu,zamejstvu in doma.
    Bog živi Slovence in Slovenijo v svetu !!!

Comments are closed.