Slovenija in Srednja Evropa 25 let kasneje

VABILO NA KONFERENCO SLOVENIJA IN SREDNJA EVROPA 25 LET KASNEJE
PONEDELJEK, 20. junij 2016, 13:00 – 17:30
HOTEL UNION, LJUBLJANA

Fokus 2031 in Wilfried Martens Centre for European Studies vas vabita na konferenco z naslovom: Slovenija in Srednja Evropa 25 let kasneje.

Z namenom obeležitve petindvajsete obletnice neodvisnosti Slovenije, bo v Ljubljani potekala konferenca, ki se bo ukvarjala z vprašanjem političnega razvoja v Srednji Evropi. Pri prehodu iz komunizma v demokracijo so se srednjeevropske države soočale z velikimi izzivi. S pomočjo uglednih gostov bomo iskali odgovore na vprašanja, katere rešitve so se v dosedanjem političnem razvoju izkazale kot dobre in bi jih lahko uporabili pri načrtovanju nadaljnjih strategij.

Konferenca je razdeljena na tri dele. Na prvem panelu bodo bogate izkušnje delili nekdanji predsedniki držav in predsedniki vlad. Panelu bo sledil nagovor predsednika Slovenije, g. Boruta Pahorja. Drugi panel želi osvetliti politični razvoj v Srednji Evropi v zadnjih petindvajsetih letih. Zadnji panel pa se bo ukvarjal z vprašanjem prihodnosti Evrope s srednjeevropske perspektive.

Vljudno vas prosimo, da svojo udeležbo na konferenci potrdite na povezavi 25yearslater.eventbrite.com. Vstopnine ni. Zaradi velikega zanimanja je udeležba na dogodku omejena. Več informacij o dogodku lahko pridobite na spletni strani www.fokus2031.si ali socialnih omrežjih.

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku. Simultani prevod v slovenščino bo zagotovljen.

Lepo vabljeni!
agenda slo