Skupaj se pripravljajo na proteste

2

Dijaki in študenti danes skupaj na ulice Ljubljane. Za pravice. Kaj pa dolžnosti? O njih je precej manj govora.

2 KOMENTARJI

  1. Ob vsem je najbolj zaskrbljujoče, da ta mlada populacija, ki se odziva na štrajk ne razmišlja dlje od šole prostega dne oz. bolje rečeno je ne zanima, kaj bo prinesel jutri in se pusti voditi interesu ozkemu sloju, ki jim to koristi – Študentske organizacije, katerim so s koncesijami dobile izraziti “državni monopol” do podjetij (delodajalcev) in ti se bodo potrudili, da ga ohranijo, da jim le ni treba vstopiti na konkurenčen trg, kjer je obstoj težak in vprašljiv.

    Na drugi strani so tudi izrabljenji z drugim delom populacije, ki želi ohraniti pridobljene pravice in jih uporablja za svojo stavkovno predhodnico – ta se bo še močno odzval v nadaljevanju ( del, ki želi zadržati status quo in ne želi sprejti dejstva, ki ga trg in splošna konkurenca zahteva). Ker je v zvezi s tem ogromno prostora za občutljivo politiziranje, bo čas neizprosno pokazal, da bodo z leti (ne dolgo) ti isti mladi, ki danes štrajkajo zahtevali, da se sedanji pretočni (medgeneracijski sporazum) pokojninski sistem občutno spremeni, ker ne bodo imeli več alternative.

    Dejstva so neizprosna – delovna populacija ne more ustvarjati za vedno večje pokojninsko breme (generacijsko nadgradnjo) pri čemer si ista delovna populacija nič ne zagotavlja za svojo pokojninsko prihodnost.

    Sedanji nezavedni mladci in mladenke bodo postali osveščeni in vplivni pri zagotavljanju svojih interesov.

  2. itq se ve kdo prihaja na take demonstracije: organizira jih šos in ostala elita, ki pere in krade denar, rajo za število pa poberejo iz srednjih šol ter luzerjev iz faxa, da imajo prosti dan in se lahko napijejo.
    točno taka je resnica. na žalost.

Comments are closed.