Škof Peter Štumpf: Deklici brez imena

21
418

stumpfMajhni, pretrpljeni in izmučeni deklici brez imena!

Ura je že zelo pozna. Ne morem spati ne moliti. Spal sem, ko si ti trpela. Molil sem, ko si ti jokala. Imel sem opravke, ko si ti umrla. Nikdar te nisem videl. Ne poznam tvojega imena.

Rodila si se, da bi te ljubili. Gotovo imaš ime, da bi te poklicali. Sedaj si odšla, brez ljubezni in brez imena – pretrpljena in izmučena, majhna deklica. Molk okrog tebe je goltal tvojo bolečino. Stene okrog tebe so dušile tvoj jok. Ostala si sama. Nikogar ni bilo, ki bi te vzel v naročje, te stisnil na srce, obrisal solze in smrkav nosek. Nihče te ni videl ne opazil. Si pretiho jokala? Ali si sploh lahko jokala? Nismo navajeni tihega joka. Navajeni smo kričanja, groženj in pesti. Samo to slišimo. Samo na to se še ozremo, ker se bojimo. In zato smo tiho, brezbrižni in zagrenjeni, v nemoč potopljeni – jezni, ker nihče ne sliši našega joka in našega kričanja.

Pretrpljena in izmučena majhna deklica brez imena, Bog te je vzel v svoje naročje. Kaj si v nebesih misliš o nas? Pohujšali smo te. Smo še vredni tebe in drugih otrok? Na Božjih kolenih si spoznala, da nisi sama med majhnimi, pretrpljenimi in izmučenimi otroki. Na milijone vas je. Vaša kri se meša s krvjo Boga, ki teče s križa. Kdaj bo tega konec?

Danes si vsem draga, deklica brez imena. Nekaj zakonov v prid otrokom in stvar bi naj bila urejena. Tebe in mnogo drugih otrok pa več ni. Kaj bo z nami, deklica od nas prezrta in od Boga sprejeta? Z Božjega naročja nas gledaš. Več ne trpiš. Več ne jokaš. Tvoje srce varno počiva v Božjem Srcu. V nebesih ti je dobro, zelo dobro. Bodi usmiljena do nas, majhna mučenica. Odpusti nam! Prosi Boga, naj nam pomaga, da vendar že enkrat postanemo bolj ljudje.

Ura je že krepko čez polnoč. Kmalu bo dan. Novi ljudje, nove dolžnosti so pred menoj. Naj bo vse to s teboj, majhna deklica brez imena.

Vir: www.skofija-sobota.si.

21 KOMENTARJI

 1. Nekaj zakonov v prid otrokom in stvar bi naj bila urejena.
  ==========
  Niti vprašal ne bom na katere zakone misli. Zaradi mene g. škof lahko kar odstopi. Takoj, brez razlage.

  • Močno dvomim, da bo g. škof Peter Štumpf odstopil, ker mu je dovoljenje dl kar sam gospod Zdravko. Bolj sem prepričan, da bo volil za konkurenco JJ in še marsikoga potegnil za seboj.

   Ja take imamo! Bog jim daj zdravja, volivcem pa pameti!

   • Nič ne očita, samo peni in grize vse po vrsti, ker ga je JJ spet spregledal pri napredovanju.

    • AlFe,
     ne razumem, o čem pišete. Ne razumem, zakaj v svoje komentarje vpletate JJ, volitve in volivce, čeprav to nima nobene zveze s prispevkom škofa Štumpfa.
     Ste morda pomešali članke?

     • Ha! Pa jaz poznam to staro puško tipa Zdravko, še od takrat, ko je majhna pištolca bila! 🙂

      Torej! Gospod Zdravko takoj dobi peno na obraz, ko hudo laja, ker nekdo iz vrst katolištva ali NSi prevzame pobudo na desnici. Torej … v tem primeru je škof posredno očital JJ, ko je bil na oblasti, ni ničesar storil drugega boril za oblast. Niti ni predlagal človekoljubne zakone v zaščito malih, nedolžnih bitij.

      Sicer pa je s tem namenom poslan na spletne strani casnik.si.

     • Anja,AlFe očitno uživa v kaotičnem stanju v državi Sloveniji,ki se
      utaplja v aferah in še vedno “vsemogočni”sofisticirani komunistični ideologiji,ki ubira pota,ki vodijo k še večjemu razkroju slovenske družbe in seveda posledično morale in etike!
      Še kako prav ima g.škof Peter Štumpf v svojem tankočutnem in
      pretresljivem pismu!

     • Eto! Tu je še ena cvetka gospoda Janeza, kako destabilizira “pomladne” stranke:

      Podobnik se je usklajeval z Janšo, da je premagal “predstavnike nedemokratičnega omrežja”
      https://www.domovina.je/

      Še enkrat … gospoda Zdravko&prijatelji so poslani na ta forum, da propagirajo Janezovo SDS in pri tem omalovažujejo vsako pobudo z desne, ki ne prihaja od Janeza. Če vam, gospa Vanja to ni jasno pač ne morem nič pomagati.

  • Zdravko …”Niti vprašal ne bom na katere zakone misli” ..
   ——–
   Škof je napisal … stvar bi naj bila urejena. Seveda vsak ki ga razume, ve, da je mislil s tem, da ne bo urejena.
   Ker ne more bit !
   Kot družba smo bolni, je rekel tudi psihoterapevt Požarnik v intervjuju v nedeljo zvečer.
   Dejal je tudi, da ko je pol milijona prebivalcev na tabletah zaradi depresij in drugih psihoz, je znak za alarm.
   Ker je v naš sistem vgrajeno sovraštvo, ki ga poganja .. na tem temeljijo odnosi.
   Mnogim je tako lažje, saj se v takem vzdušju ni potrebno trudit za osebno preobrazbo, kar pa je najtežje.

   • Zakoni so začetek, so kažipot, kam naj družba gre. Seveda pa to še ni vse, glavno je spoštovanje teh zakonov. V nadaljevanju je tako potrebno zamenjati vse uradne ljudi, ki ne sodijo po teh zakonih.

   • Gospa Amelie, AlFe je prepričan, da je tudi za starševske grobosti kriv JJ.

    Obsedenost z JJ dobiva razsežnosti, ki kažejo na plitkost duha in zlobno dimenzijo osebnosti.

 2. Škoda večine teh komentarjev. Ki so se začeli očitno zato, ker je Zdravko vzel nek škofov stavek dobesedno in ni razumel, da je avtor mislil ravno obratno.

  Sicer je pa to močen in doživet zapis Petra Štumfa.

 3. Hvala, gospod škof. Ni prvič, da ste pokazali, da se zavedate svoje odgovornosti. Prosim, ne odnehajte. Bog naj bo z Vami!

 4. Meni pa je to zelo posladkan zapis. Razlika med škofovim pisanjem in pisanjem politkomisarskih moralistov in teologov je, da škof govori v 1.osebi množine, politkomisarji pa častijo “naše” in zmerjajo “njihove”.

  Kaj je hotel s tem besedilom povedati, ne vem. Morda kako je sočuten.

  Kaj sem jaz osebno kriv, če država nas v družbi ne ščiti pred psihopati, kriminalci, če na desetine institucij odpove in če odpove tudi slovenska socialistična ovaduška družba, kjer je vsaj vsak 3 ovaduh.

  In sedaj je treba sprejemati nove zakone, ki bodo jemali svobodo normalnim, da pohladijo srd krvi želečega socialističnega kolektiva?

  Po drugi strani pa je škof oblastnik, ki bi moral regulirati zlo v svojem fevdu. Pedofilija in številna druga zla dejanja se v cerkvi zadnja stoletja učinkovito pometajo pod preprogo. Če škof tu ne ukrepa, je sokriv kriminala! Bo kak duhovnik ukrepal in prijavil škofa? Kako lahko laiki ukrepamo, če se v cerkvi ne sankcionira negativna selekcija? O tem naj škof piše in pove svoje izkušnje in svoje ukrepe, bo dosti bolj verodostojen.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite