Množični ”turizem” in nasilje del vsakdana v mestu ob Rinži

6

Sistem nadzora meje je povsem padel, domačini se ne počutijo več varne  Mesto varnosti, ugodja in razvoja je v medijih potonilo v pozabo. Pokrajina medvedov z njenimi prebivalci pa še kar naprej živi. Od zadnjega odmevnega medijskega poka o mestu ob Rinži se je zelo veliko spremenilo. Človek skorajda ne more več prepoznati utripa mesta. Policisti, ki so včasih do zob oboroženi, so na vsakem koraku. Kar je seveda za prebivalce Kočevja dobro, saj policisti redno ustavljajo in pregledujejo voznike. Tako v blagajno pospravljajo odvečni denar, ki v ekonomsko tako cvetočem mestu nenehno trga denarnice – in torej tako ali tako povzroča skrbi meščanom, saj ti res ne vedo, kako bi ga porabili. Pač ena skrb manj.

Prijeli 68 migrantov in dva tihotapca, pod Gorjanci ustaljena pot … (11. 11. 2019):

Prijeli 68 migrantov in dva tihotapca, pod Gorjanci ustaljena pot ...Policisti poročajo, da so v preteklih dneh prijeli 68 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še dva voznika, tihotapca. Včeraj so večjo skupino opazili tudi v okolici Prepiha pri Novem mestu in v Gornji Težki Vodi, vendar policija danes ne poroča, da bi jih tam tudi prijeli. Domačini pa so poročali, da so očitno čakali na prevoz.” Vir: https://moja-dolenjska.si/

O tistih nasilnih tolpah, ki imajo sicer na tone orožja, pa ni več ne duha ne sluha. Verjetno so se ustrašili policistov – od nekdaj se jih namreč bojijo kot hudič križa. Tudi zakonodaja se je spremenila in tako je mogoče kaznovati zamaskirane socialno ogrožene osebe, ki se po navadi vozijo z zelo dragimi avtomobili.

Turizem v deželi neokrnjenega gozda pa zadnje čase izredno cveti

Skoraj verjeti ne morem, koliko kombijev s tujimi registracijami razvaža te turiste, da bi si ogledali čudovite gozdove Kočevske. Naval turistov je tako velik, da se turistične agencije odločajo kršiti zakon in v en sam kombi stlačijo po dvajset in več oseb. Kočevski gozdovi pa morajo biti nekaj zelo posebnega. Turisti so namreč pripravljeni plačati ogromno ceno, da se, četudi prenatrpani in brez vsakega ugodja v kombiju, še vedno odločajo za to doživetje neokrnjene narave. Nekateri se odločajo celo za samostojen pohod – verjetno v upanju, da bi lahko videli medveda in volka v njunem naravnem okolju.

Če pa se slučajno zgodi, da se ti turisti srečajo s policijo, jim seveda, kakor se za domačine spodobi, ta izkaže gostoljubje na policijski postaji. Če je pri katerem od teh turistov med hojo ali kakor koli drugače prišlo do poškodbe oz. če je turist nepričakovano zbolel, policisti hitro pokličejo zdravstveno osebje, da turista, seveda na stroške davkoplačevalcev, oskrbi. Kakšni gostitelji bi pa bili, če obiskovalcem ne bi ponudili tudi hrane in pijače?! Res se ne spodobi, da bi gostom, ki so toliko plačali za prevoz, zaračunali še prehrano.

Sistem nadzora meje je povsem padel  (12. 11. 2019):

Sistem nadzora meje je povsem padel 

”Policisti so včeraj prijeli 47 nezakonitih migrantov. Največ so jih prijeli v Gorici in Stari Lipi (v občini Črnomelj) in v kraju Vrhe v občini Novo mesto. Gre za že znane in uveljavljene kraje, skozi katere so speljane migrantske poti. Iz poročil in drugih obvestil je tudi razvidno, da policisti največ migrantov primejo po obvestilih občanov..” Vir: https://moja-dolenjska.si/

Nadvse veseli pa so bili prebivalci ob meji, ko so zagledali slovenske moške v uniformah in s plastičnimi puškami. Ob tolikšni količini pravega orožja, ki je na Kočevskem varno shranjeno pri »naših« domačinih, so možakarji s plastiko v rokah poskrbeli za blažen občutek varnosti.

Pa naj še kdo reče, da se v naši »drugi Švici« ne cedita med in mleko. Ali kakor je večkrat rekel Jezus: »Kdor ima ušesa za poslušanje, naj posluša«, oziroma ponovno prebere.

6 KOMENTARJI

 1. Lahko da je zgoraj zapisano za koga neškodljiva parodija (v smislu ‘starih’ socialistično-komunističnih propagandnih zapisov o ‘raju v SFRJ’), a zagotovo to ni satira za prebivalce obmejnih krajev, kjer že nekaj let živijo z okrnjeno svobodo, ko si ne upajo pustiti otrok samih zunaj pri igri, ko si ne upajo na sprehod v gozd (ne zaradi medvedov!!) niti zvečer iz hiše. In ne vedo, kaj bodo zjutraj videli ali našli za vogalom. Toda tega (se dela, kot da) ne razume, ne verjame in omalovažuje, kdor se varnega počuti v betonski džungli, daleč od ‘divjine’.

  Lahko pa gornje poročilo o turistični ponudbi nadgradimo še z dodatnim vabilom ljubljanskim uradnikom na ekskurzijo in enotedensko brezplačno bivanje (toda: brez dnevnic!!) v osrčju narave, da bodo na licu mesta spoznavali biotsko raznolikost in začutili utrip gozda. Na ta način ubijemo (vsaj) dve muhi na en mah:
  – ugotovili bodo, da medvedi ne živijo samo v pravljicah (ker: dokler se ne bodo te zveri – pa še volkovi in divji prašiči – prosto sprehajali sredi Ljubljane, za ‘uradnike’ ne obstajajo, vsaj ne kot problem)
  – ko bodo ugotovili, da ‘neprehodni gozdovi’ niso neprehodni, se jim bo morda (morda, pravim!! – ker od daleč, iz Ljubljane bo občutek ogroženosti verjetno manjši) zbudil naravni samoobrambni refleks, za katerega lahko samo upamo, da bo ostal tudi po tistem, ko bodo pobrali šila in kopita ter se iz nevarnih gozdov zatekli v svoje ‘ljubljanske’ ‘kletke’ ter od tam snovali … hmmmm … kako se reče snovanju umotvorov brez osnovne ‘zdrave kmečke pameti in kmečke logike’??

  • Marta, zgrešila si. Tole je zelo škodljiva parodija!
   Tudi se niti najmanj ne strinjam s tvojim komentarjem. Povsem demoraliziran, da bi ženski hotel jezik skrajšat.
   Če policija ni uspešna, ne opravlja svojega dela, je to čisto možno. Potem si neko ministrstvo zasluži vso kritiko. Da pa smo Slovenci izjemno hudobni in nekrofilsko razpoloženi pa je naša stvar in naš problem. Samo tako si je mogoče razlagati neke varde s plastičnimi puškami, ki samo izzivajo špetir. Ob njih gotovo noben domačin ne more biti potolažen, kot pravi avtor, razen če je idiot ali vsaj demoraliziran suženj. Za take pa so tile na fotografijah prej zdravilni, kot kaj drugega.
   Da niti ne omenjam, da se avtor samo huduje nad nekimi dejstvi. Ja, svet je slab, to vemo že vsaj 2000 let. Res ne rabimo nekih kalimerotov, ki nam s tem menda celo “odpirali oči”. Ker oni vidijo! Vau. Le kako neki, da si ne zaslužijo glasu zase na volitvah. Sami resničarji! V resnici navadni najslabši demoralizirani sužnji.

    • Takole se začne, nek provokatorček vrže ven “delajo špetir” in skovanka se vali naokrog. Da bi pa nekdo delal špetir, to je pa prehuda, pravijo” prijazni Butalci”….treba jih je zapret !
     Kje živimo…med osli.

 2. Glose zaenkrat še niso sovražni govor , lahko pa se kaj kmalu sestane Svet za nacionalno varnosrt, seveda brez opozicicije in kriminalizira tudi to !
  Javna TV hanzi seveda o tem , kar se usodnega dogaja ne poroča, niti razne “udbomafijske TV”-ha, ha, z USA ali češkimi lastniki- ne poroča.
  In tistih 10 %Butalcev , ki zvečer buljijo v “poročila”, ne izve nič, 90 % jih itak nima časa gledati ali so že pod gasom. In prvi potem drugim razlagajo na vseh koncih, kako je vse OK in da le Janša nekaj nori…..Slovenija 85 % propada….

Comments are closed.