Siolov MnenjeMeter: Preživetje koalicije?

1
20

Medtem ko se znotraj koalicije stopnjujejo “spopadi” med Zares in DeSUS, so v Siolovem MnenjeMetru za mnenje o možnostih, da tako imenovani levi trojček in stranka upokojencev skupaj končajo mandat, povprašali poslanca SD in LDS. Breda Pečan (SD) meni, da bi lahko predvsem glasovanje o kandidatki za naslednico ministra Henrika Gjerkeša zamajalo koalicijo, medtem ko Anton Anderlič (LDS) ne vidi alternative sedanji vladni navezi.

Breda Pečan:  … Glede na izjave gospoda Erjavca se lahko kaj zalomi pri glasovanju o kandidatki za ministrico Duši Trobec Bučan. To zna precej stresti temelje koalicije. Skrajni čas je, da razčistimo odnose, saj je izsiljevanje DeSUS-a, da mora biti ministrica imenovana, kljub razmišljanju premierja Pahorja o ukinitvi tega resorja, višek vsega.

/ … /

Anton Anderlič:  … Pri DeSUS-u nikoli ne veš, kaj bi pravzaprav radi – ali želijo kreativno sodelovati pri projektih koalicije ali pa imajo neke svoje interese, ob tem, da velikokrat ne povedo, katere interese zastopajo. V DeSUS-u bi se morali vprašati, kakšen je njihov prispevek k stabilnosti Slovenije. Sicer pa bodo državljani na koncu odločili, ali bodo nagradili držo stranke, ki ne glasuje za ključne projekte koalicije.

/ … /

Več: Siolov MnenjeMeter

1 komentar

  1. Pri Anderliču pa vsaj vedno veš, četudi se kdaj sklicuje na to, “da ni boga, ki bi mu….”, da bo vedno za tisto varianto, ki mu zagotavlja sobivanje v parlamentu. Čuti, da je brez tega privilegija pred političnim izumrtjem.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite