Virus se trenutno najbolj širi po šolah, oglasil se je celo Branimir Štrukelj

4
Branimir Štrukelj

Virus se trenutno najbolj širi po šolah, tako da se je oglasil celo dežurni kritik vlade in šolske ministrice, večni sindikalist Branimir Štrukelj, naj se šolniki cepijo.

V Sloveniji sta stroka in politika pred poletjem opozarjali, kaj nas čaka jeseni, če ne bo dovolj visoke precepljenosti prebivalstva, Branimir Štrukelj in njegovi šolniki se takrat tem pozivom niso pridružili. Starejša generacija je priporočilo vzela resno, mlajša pa ne. Tako imamo sedaj v bolnišnicah vedno mlajše paciente, ki so zboleli za covidom-19.

Ob vsem tem se postavlja vrsta vprašanj. Eno izmed njih je, ali moramo res doživeti katastrofe, da prihajamo k pameti. Bojim se, da nas tudi katastrofe ne spametujejo. Če bi nas, bi po drugi svetovni vojni ne smelo biti več nobenega oboroževanja niti nobene vojne. A vsi vemo, da ni tako in da se po vsaki vojni začnejo razvijati novo orožje in netiti nova žarišča, kjer se orožje v živo preizkuša. Tudi nobena nalezljiva ali drugače zelo razširjena bolezen nas ne spametuje. Lahko da posameznike, kolektivne zavesti pa gotovo ne. Jezus je že imel prav, ko je ljudi primerjal z ovcami in ugotavljal, da te nimajo pastirja ali da se ti oblačijo v njihove kožuhe, v resnici pa so volkovi, ki jih ogrožajo.

4 KOMENTARJI

 1. Didier Raoult:
  People who have just received a Covid vaccination “are at greater risk of being infected with the disease”

  Prevod strica Gugla:
  Ljudje, ki so pravkar prejeli cepljenje proti Covidu, “so v večji nevarnosti, da se okužijo z boleznijo”

  • Hja, AlFe… nič ne zaležeta vaša vera v francoskega doktorja in vaše slepo sledenje njegovim šarlatanskim idejam… ne pomaga niti to, da kot prizadevna mravljica raznašate njegove šarlatanske ideje, prevedene v polomljeno slovenščino, med slovenske govorce… kajti vse kaže, da bo, kljub vaši fanatični podpori, kontroverzni in medijsko razglašeni doktor Raoult klavrno zaključil svojo znanstveno kariero.

   Didier Raoult je letos dopolnil 69 let in 31. avgusta dosegel upokojitvene pogoje. Uradno se je moral upokojiti kot univerzitetni profesor in klinični zdravnik na Univerzi v Aix-Marseillu in v univerzitetnih bolnišnicah v Marseillu.

   Zadnjih deset let je bil Raoult tudi direktor Univerzitetnega kliničnega inštituta za nalezljive bolezni (IHU Méditerranée Infection) v Marseillu. Po upokojitvi je želel ostati delno zaposlen na istem položaju na omenjenem univerzitetnem inštitutu. Toda predstavniki ustanoviteljev inštituta so sporočili, da niso naklonjeni taki ideji. Zdi se jim nesmiselno, da bi inštitut vodil nekdo, ki ni več niti klinični zdravnik niti univerzitetni predavatelj.

   Vodja l’Assistance publique-Hôpitaux de Paris (AH-TP) je medijem sporočil, da je Raoult zaprosil, da bi kljub upokojitvi ostal na IHU zaposlen za polovični delovni čas, a da njegovi prošnji najverjetneje ne bodo ugodili, saj menijo, da je na tem inštitutu več kot dovolj ljudi, ki bi lahko nadomestili Raoulta po njegovem odhodu.
   O Raoultovi prošnji bodo odločali v drugi polovici septembra – najverjetneje se bodo Raoultu zahvalili za vse ribe in mu pokazal vrata IHU.

   https://www.lemonde.fr/planete/article/2021/08/18/a-marseille-les-partenaires-de-l-ihu-veulent-accelerer-le-depart-de-didier-raoult_6091763_3244.html

   Raoult je padel v delno nemilost tudi pri francoskem predsedniku, ki se je lani z doktorjem celo posvetoval in prisluhnil njegovim (v kliničnih raziskavah nepotrjenim!) idejam o zdravljenju Covida z antimalarikom hidroksiklorokinom. A po  Raoultovih javno izraženih dvomih v cepiva in njegovem javnem nasprotovanju cepljenju proti Covidu je Macron ocenil, da je Raoult sicer velik znanstvenik, pri katerem pa obžaluje, da je s svojim medijskim vplivom morda prispeval k pojavom zavračanja cepljenja proti Covidu.

   https://www.google.com/amp/s/www.liberation.fr/societe/sante/raoult-un-grand-scientifique-bien-mais-pas-top-pour-macron-20210902_QEFLCEVZ7ZGEZHOUEL3OKNDRLI/%3foutputType=amp

   Vse to so vam vaši ‘fejknjuz dilerji’ pozabili prevesti v slovenščino.

   Pa tudi to so vam vaši ‘dilerji’ pozabili sporočiti, da se je doktor povsem neznanstveno popolnoma zmotil, ko je promoviral neučinkovit antimalarik kot zdravilo proti Covidu, ko je napovedal, da bo epidemije Covid konec spomladi 2020 in ko je brez znanstvene osnove širil floskule, da so cepiva škodljiva!
   Res so pozabljivi, ti vaši ‘dilerji’!

 2. Tole pravi ameriški predsednik Biden njihovim AlFejem, okoli 1/3 prebivalstva jih je, vseeno manj kot v Sloveniji:

  ” Kaj se čakate, kaj morate se videti? Cepljenje smo naredili brezplačno in dostopno vsem. Dolgo smo bili potrpežljivi z vami, ampak to potrpljenje ima tudi svoje meje….” itd

  https://youtu.be/B-cnxo2k1gc

  Popolnoma se strinjam s tem pozivom predsednika Bidna. Počasi bi morali tudi v Sloveniji vodilni v politiki, institucijah drzave in stroke tudi v besedah malo odločneje in ostreje do njih. Pri nas je namreč obratno, oni, ki brez vsakih obzirom ogrožajo zdravja in zivljenja sodržavljanov, so jezni in agresivni na ostale. Oni so agresivni do odgovornih državljanov, ki so se ob prvi priliki cepili in ščitijo njih. In ohranjanje ekonomije. In materialnih in nematerialni vidikov normalnega zivljenja. Narobe svet.

  Vedelo se, da se bo slo kot v večini evropskih drzav v pogoj PCT in da je to vec kot utemeljeno. Alternativi sta ali kolaps vsega in zlom zdravstva ali lockdown, ko smo ga imeli lani od oktobra do pozne pomladi. Prav je, da ni lockdowna in da je z dokazom PCT ja mozno relativno normalno življenje. Vsak se ima možnost cepiti, s tem postati okoli 10 krat varnejši z vidika prenosa infekta in zato biti pripuscen v javnost. Izbiro imajo. Nehajo naj težiti!

Comments are closed.