Simpozij in zbornik v spomin na Bogdana Žorža

0

ZorzOdbor za pripravo simpozija in zbornika o Bogdanu Žoržu pripravlja v soboto, 28. februarja, ob 16. uri v Kulturnem domu v Novi Gorici dogodek s kulturnim programom, na katerem bo predstavljeno njegovo življenje in delo. Sodelovali bodo njegovi strokovni kolegi, prijatelji in tudi tisti, ki jim je kot terapevt pomagal. Odbor vodi Boštjan Toplikar, župnik v Dornberku, domači župniji Bogdana Žorža.

Program:

1. Ob 16. uri simpozij, na katerem bodo ugledni gostje predstavili njegovo strokovno in javno delovanje:

– Tomaž Flajs: “Psihoterapevtska zapuščina Bogdana Žorža”
– Janek Musek: »Pogrešana modrost psihologije«
– Božo Rustja: »Sodelovanje Bogdana Žorža z Ognjiščem«
– Aleš Primc: »Bogdan Žorž, družbeno dejaven strokovnjak«
– Silvo Šinkovec: »Osebna trdnost – prispevek Bogdana Žorža k slovenski pedagogiki«
– Slavko Rebec: »Kaj Bogdan Žorž sporoča slovenskim katehetom«
– Matej Kobal: »Bogdan Žorž, sodelavec Karitas«

2. Ob 18. uri se začne kulturni program obarvan s spomini na Bogdana Žorža. Spregovorili bodo sorodniki in prijatelji, ki so z njim sodelovali na različnih področjih njegovih poklicnih ter ljubiteljskih dejavnosti. Program bo prepleten z izvedbami domačih pevskih zborov in komornih zasedb.

Častni gostje: Miroslav Mozetič, predsednik Ustavnega sodišča; Metod Pirih, upokojeni koprski škof; Matej Arčon, župan občine Nova Gorica.

OBVESTILO glede oddaje prispevkov za knjigo spominov na Bogdana Žorža: Zaradi velikega interesa in želja mnogih za nekoliko več časa, rok za oddajo besedil podaljšujemo do 25. februarja.

Dogodek pripravlja odbor za pripravo spominskega dne: Boštjan Toplikar, Nataša Konc Lorenzutti, Zorana Baša, Polona Abram, Aleš Primc, ob pomoči domačinov in družine ter ob podpori Kulturnega doma in Mestne občine Nova Gorica. Program bo povezovala Nataša Konc Lorenzutti.

Brezplačne vstopnice lahko prevzamete na prodajnem mestu Kulturnega doma Nova Gorica ali jih rezervirate preko el. pošte: vstopnica.zorz@gmail.com.