Sentinelle in piedi: Sedaj v obrambo družini stražijo(mo) v Italiji (FOTO)

11

IMG_2192Pretekli vikend je v 53 italijanskih mestih po celotni Italiji stražilo v podporo družini moža, žene in otrok na tisoče ljudi. V organizaciji gibanja “Sentinele in piedi” so ljudje preprosto brali na trgih italijanskih mest. Brez kričanja, brez odgovarjanja na provokacije. Italijanskim stražarjem se je v soboto v Trstu na Trgu Republike pridružilo deset slovenskih stražarjev, ki so bili toplo sprejeti.

Foto: Matjaž Maležič

11 KOMENTARJI

 1. Tudi po 500 stražarjev je ta konec tedna bilo po italijanskih mestih, precej manjših od Ljubljane.

  Sicer predlog urejevanja heteroseksualnih zvez iz Renzijeve koalicije ni ravno radikalen. Ustavi se nekje pri stanju, ki velja pri nas danes. Registracija in socialne pravice. Posvojitev le kadar je eden od partnerjev biološki starš in ob pogoju, da drug biološki starš starševstva iz kateregkoli razloga ne vrši ali ne želi vršiti.

  Nisem prepričan, da gre zdajšnji zakonodajni predlog, proti katerem protestirajo ( med drugim Stražarji) preko mere še sprejemljivega. Kar je meni nesprejemljivo je, če tradicionalna družina izgubi posebno mesto, če posvojitev postane pravica odraslega ( vključujoč nadomestno materinstvo za geje)in če v institucijah sistema dobi domovinsko pravico širjenje nenaravne teorije spola.

  Verjetno je Italija, ki ima trenutno glede istospolnosti najbolj konzervativno zakonodajo v zahodni Evropi, še daleč od tega. Nekatere druge države pa ne, so z eno nogo žal že tam.

 2. Pač želijo postaviti nogo med duri, da jih bodo kasneje na stežaj odprli. Tudi v večini drugih držav se je zakonodaja spreminjala postopoma in vmes masiralo ljudi, da so spremenili svoja stališča.

  Sicer pa super akcija tile stražarji, če pridejo tudi v moj okoliš se jim pridružim.

  • Možno da je tako, ja. Dvomim sicer, da zdajšnja vlada vidi svoj korak kot postavljanje nog med duri, nenazadnje je bil Renzi katoliški skavt; torej tisti, ki bi vrata na stežaj odprli, so drugi in trenutno v veliki manjšini. Jih bo pa to, če bo sprejeto, nedvomno spodbudilo k večji ambiciji in agresivnosti.

   • Italija je dobila navodila tudi iz ESČP, kjer je izgubila tožbo, in mora sedaj urediti to področje. Sodišče je zaenkrat še zadovoljno z ureditvijo v posebnem zakonu, ampak kako dolgo še, kmalu bodo verjetno zahtevali popolno izenačitev, ki ji nobena država ne bo mogla uiti, razen seveda če bo odločitev ignorirala. Tukaj bi se morale vzhodnoevropske članice bolj povezati in odločno nastopiti proti.

    • Težko bo ESČP diktiralo vzhodno(srednje)evropskim državam, da bi ravnale proti temu, kar izrecno piše v njihovih ustavah.

     Razen tega mislim, da je Italija pred leti dobilo neko navodilo, mislim, da iz iste instance, naj iz šolskih prostorov umakne znamenja križa, a je v tej državi prevladal malone politične konsenz o tem, da se tega navodila ne upošteva.

     Odkod le si EČSP jemlje pravico poseganja v take stvari?

     • ESČP je nad ustavo posameznih držav, tako da vsekakor lahko diktira, drugo pa je, če države ta diktat sprejmejo. Večje in pomembnejše kot so bolj lahko trmoglavijo, Slovenija gotovo ni med njimi. Kolikor se spomnim je tudi State Department napovedal, da bo lobiranje za pravice homoseksualcev visoko na listi njihovih prioritet tako da pritiski iz vseh strani bodo vsekakor veliki.

 3. Sicer pa nova vlada v provinci Alberti, Canada v šolski prostor daje navodilo, da po novem v imenu nediskriminacije različnih spolnih usmeritev pojma mama in oče v šoli nimata več domovinske pravice.

  • To je približno enaka neumnost, da ne rečem kaj bolj grobega, kot če bi npr. zaradi bicikla v imenu nediskriminacije različnih prevoznih sredstev prepovedal besedo avto.

   Je pa res:

   IF: “… le kadar je eden od partnerjev biološki starš …”
   ===================

   … da besede starš ni v slovarju slovenskega jezika.

   Pričakujem pa, da bo v kratkem prepovedana in tudi izbrisana iz slovarja beseda “roditelj”.
   Ta beseda še posebej iritira homo pare.
   Radi bi da jim država da tisto kar jim ne more dati narava, … niti nobeno ustavno sodišče.

 4. Še ena na to temo. Študentska zveza Oregona, zvezne države ZDA, resno razpravlja, da bi spremenila vsebino znamenitega nagovora Martina Luthra Kinga: “I have a dream”, saj pravijo, da ne odraža več časa. Moti jih, da MLK govori samo o enakopravnosti ras, nič pa o temi gender – spolni usmeritvi.

  http://www.mediaite.com/online/u-of-oregon-debates-removing-mlk-quote-for-not-being-inclusive-enough/

  Tole: “I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character. I have a dream…”

  pravijo, da jim ni dovolj inkluzivno. Mon Dieu! 🙁

Comments are closed.