Seks v šoli in ugled učiteljev

97

šola razred otroci učilnicaDogodek s srednje strojne šole, kjer sta akterja ravnatelj in učiteljica matematike posneta pri spolnem aktu, se je prebil  praktično v vse medije. Izboril si je osrednje mesto v Odmevih na TVS. Pa naj še kdo reče, da šolstvo nima dovolj prostora v medijih.

Ne mislim pa pisati neposredno o tem dogodku. Želim pa pisati o ugledu učiteljev. Ugled slovenskih učiteljev je precej nizko. Dogodek na strojni šoli ga je še malo znižal. Nekaj komentarjev na forumih govori o tem, da imajo učitelji prevelike plače, če imajo čas za seks na delovnem mestu. Iz enega domnevnega primera sklepajo na celoto.

Odkriti se pred učiteljem

Miha Kos iz Hiše eksperimentov je v intervjuju omenil svoj obisk v Izraelu, kjer se ljudje pred učiteljem odkrijejo, ker cenijo znanje in učitelje. Kdo se pred učiteljem odkrije v Sloveniji? Nihče? Zakaj ne? Zato ker Slovenci ne vedo, kaj delajo slovenski učitelji, če niso ravno učitelji ali pa poročeni z učiteljem. In zakaj Slovenci ne vedo? Ker mediji preredko poročajo o pozitivnih in presežnih stvareh, ki jih nekateri učitelji počnejo. Sami učitelji pa tudi ne znajo promovirati svojega dela.

Predstavljati svoje dobro delo

Incident na srednji strojni šoli pa je ponudil celo recept. Stvari, ki se na šolah dobro delajo je potrebno posneti in potem video posnetek deliti po družabnih omrežjih. Že to precej prispeva k promociji šolstva in učiteljev. Vsake toliko pa bo takšno novico pograbil še kateri medij.

Sam pogosto rečem (bolj za vrtec kot za šolo), da ne vem, kaj in kako delajo v skupini, kjer je moja hči. Vem sicer, da gre čisto rada v vrtec in pride domov dobre volje. Ne vem pa, kaj res počnejo. Morda počnejo izjemne presežke, pa tega ne znajo povedati in pokazati. Če bi vedel, da v vrtcu počenejo nekaj posebnega, in da to počnejo odlično, bi vrednost vrtca in vzgojiteljev v mojih očeh zelo porasla. In podobno lahko velja tudi za šole in učitelje.

Potrebno se je znati pohvaliti, še posebej s stvarmi, ki jih res dobro počnejo. In verjamem, da marsikdo uči res dobro, mu pa manjka samozavesti, da bi to pokazal.

Slikarji podobe slovenske šole

Pravzaprav je žalostno, da sliko slovenskega šolstva in učiteljev slikajo Branimir Štrukelj, dežurni komentator šolstva Dušan Merc in različni incidenti ter nezadovoljni starši.

Učiteljska zbornica?

Kje je beseda učiteljev? Ti morajo biti ustvarjalci in predstavljalci podobe slovenske šole. Kje učiteljska stanovska organizacij? Kdo in kdaj se bo opogumil in začel korake za ustanovitev učiteljske zbornice? Ta bo lahko skrbela za razvoj učiteljev in za njihovo pozitivno podobo v javnosti. Hkrati pa se bo borila za kakovost učiteljskega dela in proti nesmislom, ki nastajajo v različnih državnih strukturah pristojnih za šolstvo.

Moč dobrih novic

Domnevni seks seveda ni najbolj pomembna in najbolj pereča stvar slovenskega šolstva. Res pa je, da bo toliko naslade, radovednosti, zgražanja in še česa, težko sprožila kakšna pozitivna novica iz šolskega sveta. Res pa je tudi, da se šolniki ne trudijo, da bi dobre novice naredili odmevne. To je seveda izziv vsake šole in tudi vrtca. Pozitivna podoba šolstva bo namreč povečala potencial le tega in nekatere slabe novice ne bodo takoj vrgle negativne luči na celotno vzgojno-izobraževalno polje. In seveda bo rasel tudi ugled učiteljev. Posledično bo več sposobnih mladih ljudi odšlo v učiteljske vode. To je najbolj pozitiven proces, ki se lahko začne v šolstvu.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


97 KOMENTARJI

 1. Milan Kučan: “Učitelji so za Zvezo komunistov družbeni delavci. Učitelj namreč vojak revolucije.”
  Zapisano: 9. marec 1973, Komunist

   • Ti si se hudo spravil na papeža. Pa vendar, papež pač drugače razume “oblast je od Gospoda”, kot ti. Papež bo težko oblastniku rekel, da je zločinec. Tako kot se ustimo danes v Sloveniji. Seveda, samo ko gre za “bivše” oblastnike. Če bi bil pa po nekem čudežu Kučan spet predsednik, bi pa spet vsem sline tekle.

    Ta odnos nas uničuje.

     • AlFe, če si ti morda pametnejši od papeža, lahko da si.
      Oblast in zločin ali kako naj žločinec preganja žločinca, ali kako smo mi sodniki obojim… Pri meni to povzroča nekaj dvomov. Dejstva niso dovolj. In še zraven, sodbe niso dejstva.

     • ????

      Gospod Zdravko,
      zdi se mi, da vi vedno iščete neki drugi pomen, kot ga ima sogovornik. Ne govorim o obsojanju temveč o razlikovanju med dobrim in zlim. Če tega papež ne zmore, potem ne obsojajte šolnikov!

      Obsojanje … kot da je papež posvetna oblast … pa še kaj! 😕

     • Ne sramoti se voditeljev ljudstva. Oblast ne more biti kar zlo. Oblast je lahko zlohotna, ne pa zlo samo. Papež že loči dobro in zlo in pač, Kučan ni zlo. Je pa velik zlohotnež in mnoge zapelje v zlo. To pa se strinjam.

     • Da bi papež osebno preverjal vse, kar mora dnevno podpisovati? Mora se zanesti na sodelavce – si mislim. (Vprašanje pa je, kakšni so sodelavci in ali so res takšni, za kakršne se prikazujejo.)

     • Marta, po mojem je papež vedel s kom ima opravka. A Kučan obvlada provokacije. Kam vse se ni zrinil. Še malteški vitez je, in kaj vem kaj še. Mene to vse spominja na Bratuškovo. Visoko se je zrinil, da ima kam pasti…

     • Strašno! Dobra podjetja imajo strožje moralne kriterije kot katoličani?! No, ne kot vsi katoličani, a vendar le … 😕 Ni čudno, da ljudje množično izstopajo iz krščanstva, vanj pa znatno, znatno manj množično …

      Mimogrede, za tako oslarijo bi v podjetjih (seveda ne udbomafijskih) nekdo letel iz službe!

     • G. AlFe, ne spominjam se, da bi slišala, da bi takrat kdo uradno urgiral zaradi te “oslarije” – kako naj torej sledijo sankcije? In tudi ne verjamem, da se po “podpisu” še kdo kaj ukvarja s tem, kar je “šlo mimo”, ne da bi ga kdo na to posebej opozoril.
      (To pa vsekakor ne pomeni, da se z odlikovanjem strinjam – gre v isto rubriko “z vprašajem in klicajem” (‘Kdo je to zrihtal?!’) kot obisk prejšnje PM v Vatikanu. Sicer pa to ni tema gornjega članka!)

     • Ni tema??? Kakor se vzame. Sedaj je že kar nekaj komentarjev, ki se zgražajo nad učitelji … nočejo pa videti, kdo je učitelje nastavil …

     • AlFe: “Če papež ne razlikuje med dobrim in zlom, kako naj potem šolniki?”
      =======

      Od kdaj pa se seks uvršča med zlo?

  • Tole je pa ja super članek. S pogledom na negativno publiciteto pokaže, kako bi se dalo medije izkoristiti v pozitivni smeri.

 2. Časnik.si ni objavil seksualne novice. Objavil je komentar, ki se novice samo dotakne in to predvsem v naslovu.

  Če realno ocenim, bi se taka novica pojavila v večini medijev vseh zahodnih demokratičnih držav. Če je narobe, da se to objavi, potem je v zmoti celotna zahodna civilizacija.

  Jaz mislim, da ni narobe, da se taka novica objavi. Celo nasprotno. Ker lahko iz novice izhajajo neki nauki, ki bi lahko bili samoumevni, pa očitno v Sloveniji niso. Zblojenost glede vrednotenj v SLO so najbolj ponazarjali Odmevi isti večer s Peskovo in PircMusarjevo, v katerem je ta zadnja obsedeno branila pravico do “zasebnosti” in do neposeganja v “zasebnost” povsod, tudi na delovnem mestu, celo do te mere, da je stalno grozila z represivnostjo do tistih ( otrok), ki so dejanje razkrili.

  Adijo pamet, dokler bojo taki kot Pirc Musarjeva agresivno diktirali javno mnenje v Sloveniji! Ob takih kakršnakoli vzgoja v šoli odpade, saj če je vse v šoli dovoljeno vzgojiteljem, ki vzgajajo prvenstveno z zgledom, potem je to lekcije, da je vse dovoljeno tudi učencem. Da ne obstaja prav in narobe.

  Konkretno dejanje ravnatelja in učiteljice v konkretni šoli, na delovnem mestu je zavržno. V šoli toliko bolj kot kje drugje. Ob takšnem početju ni možno vzgajat otrok in mladine! To je jasno povedal med drugim psihoterapevt dr. Perko ali T. Merše iz Družinske pobude, samo pedagoška scena je precej sprenevedava, da ne govorimo o medijski.

  Zdrava pamet pove, da se na šoli ne more dovoljevat v imenu zasebnosti karkoli, najmanj seks in skakanje čez plot vzgojiteljev, ampak mora na šoli vladat red!

  • Še en dokaz, da je katolicizem zgodovinsko škodljiva verska ločina.

   Kje natanko je ugotovljeno, da pogled na seks pripadnika svoje vrste škodi kakemu pripadniku sesalcev?

   Ker je župnik rekel?

   Smešni ste. Vaše partnerice pa prikrajšane. 😉

   • Ti si bedak. Ja, strašna stvar, če je “moja partnerica” tozadevno prikrajšana v šolskem kabinetu, v katerega lahko vsak trenutek vstopi nek otrok-učenec. Posebej če se vzdihovanje in stokanje sliši na šolski hodnik.

    V pretežno protestantskih ZDA ali anglikanski Angliji takile “vzgojitelji”, hočeš-nočeš, po hitrem postopku spokajo kovčke. Ne vidim, kako bi taka dva lahko še koga vzgajala, najmanj pubertetnike. Saj se jima bojo samo v obraz režali.

    • Hm, ne nisem bedak.

     Mogoče si pa ti, ker mi nisi odgovoril, kakšne negativne posledice naj bi imel pogled srednješolca na spolni akt?

     Papagajsko ponavljanje, kaj imajo Britanci, ne bo zaleglo. 😉

     Oni imajo religijo v družbi postavljeno na pravo mesto in obdavčeno, pa tega ne skopiramo pri nas.

     Skratka, se opravičujem, ne katolištvo, na splošno krščanstvo je tista slepa ulica, zaradi katere se danes ubadamo s takimi oslarijami.

     • Da, res je. Ker če krščanstva ne bi bilo, bi Dare Hriberšek slavil Alaha in imel dolgo brado ter rezal vrat učiteljici, ki jo je posilil ravnatelj! Ali nekaj podobnega. In mu je zelo hudo, ker tega ne sme.

     • A res imajo prav Britanci religijo postavljeno na pravo mesto? Idealno stanje je, da je britanska kraljica Elisabetha istočasno tudi voditeljica Anglikanske cerkve? A niso naših antikatolikov ponavadi polna usta o ločitvi države in cerkva?

     • Sploh ni res.

      Ne plačujem članarine nobenim partijam in se posmehujem vsem bogovom v brk.

      A pa se potem strinjamo, da bi se lahko vsaj zdaj, v 21. stoletju, znebili te brezvezne moralne navlake?

      Nikomur na tem svetu ne bi škodovalo, če bi malo več, in malo bolj sproščeno seksal.

     • Daretu Hriberšku – glede tega, kako spolnost ne more nikomur škoditi (in posledično tudi to ne, da so mladi izpostavljeni seksualnim prizorom v šoli) – a vi to kar malo tako na pamet, ali ste kaj raziskovali to zadevo (razen iz svoje subjektivne izkušnje)? Namreč psihološke raziskave tega vsekakor ne podpirajo. Čeprav nimajo dokončnega odgovora, velika večina kaže, da je zgodnja izpostavitev spolnim prizorom, pornografiji itd. (da ne govorimo spolnosti) pri najstnikih povezana z kasnejšimi negativnimi posledicami (npr. depresija, težave v odnosih, odvisnosti, tvegano spolno vedenje (npr. nezaščiteni spolni odnosi, spolne bolezni itd.). Zakaj pa, mislite, da imamo celo v zakonu (Kazenski zakonik) prepovedano prikazovanje pornografije (zagrožena kazen celo dve leti zapora) mladim osebam (sicer res po zakonu mlajših od 15 let, ampak npr. na 16. letnika seveda tudi vpliva. Če je pornografija tako škodljiva, da jo je potrebno z zakonom prepovedat (npr. nekatere raziskave kažejo, da močno vpliva na razvoj možganov; podobno kot odvisnost), potem izpostavitev v živo (ali pa do določene stopnje tudi v sosednjem kabinetu), še toliko bolj. Joj, tega bi se dalo povedati še veliko. Čeprav npr. zaradi etičnih omejitev ne morejo eksperimentalno testirati ljudi (namreč nekatere osebe bi morali EKSPERIMENTATORJI izpostaviti najstniški spolnosti), so na eksperimentih z živalmi ugotovili, da zgodnja spolnost povzroči večjo depresijo, spremembe v možganih (manjša gostota dendritov), večjo anksioznost ….). Preberite si malo na internetu, da ne bo treba meni vse navajat (če bom imela čas, bom navedla). Vsekakor pa vaša izjava, da spolnost nikomur ne škodi je pa enostavno znanstveno dokazano neresnična (vsaj v kar nekaj primerih). Zanimivo pa je: 1. da so danes nekateri tako nekritični do svojih 100%nih prepričanj (npr. pričakovala bi, da če se nekomu zdi njegovo mnenje tako pomembno, da ga gre objavljat na forum, da si prej vsaj malo pogleda zadevo). 2. da imajo nekateri tako poenostavljen pogled na svet s takimi osnovnimi predsodki. Kar neki.

     • Mojca, med izpostavljenostjo anonimni pornografiji in izpostavljenostjo seksu lastnih vzgojiteljev v šolskih prostorih in to na način skoka čez plot je velika razlika. Verjamem tvojim navajanjem raziskav, da prvo ni dobro za otroke. A drugo ne da ni dobro, je uničujoče za vzgojni proces.

     • Prvič, res je, streljam kar tako čez palec. V resnici pa tudi vi niste lepili linkov na kake resne raziskave.

      Pa ni treba, ker, drugič, mešate pornografijo in, na oko, povsem soliden akt strasti.
      Slednje jim bo po mojem pustilo le en lep spomin za stara leta na srednješolsko izobraževanje. 😉

      Tretjič pa, spet malo oholo čez palec, gre le za to, kako obsojajoče na stvar gleda okolje. Mladoletno istospolno usmerjene osebe se verjetno počutijo izločene in imajo duševne težave na Hrvaškem, v Srbiji, Rusiji, Nigeriji in Sloveniji. Na Nizozemskem, al pa v večjem delu ZDA pa ne.

      Zato se prosim sprostite, pa kdaj tudi vi pokažite kaj gole kože sosedom, po mojem bomo vsi bolj veselo živeli.

     • Dare Hriberšek: “Hm, ne nisem bedak”
      =====

      V bistvu ste, ker …:

      Dare Hriberšek: “Kje natanko je ugotovljeno, da pogled na seks pripadnika svoje vrste škodi kakemu pripadniku sesalcev?”
      ======

      … tega IF sploh nikjer ni izpostavljal. Pač pa ste si vi to izmislili, kot, da bi on to trdil, da ste lahko izkazali svojo bolestno protikrščansko/cerkveno paranojo.

   • Neverjetno, kje vse se pojavljajo do konca zindoktrinirani totalitarci! To, kar si napisal, je skoraj dobesedni prepis iz navodil v “dokumentih” Partije glede boja proti reakciji, konkretno proti katoliški Cervi.

  • @IF: zakaj je šolska ( birokratska) srenja :

   1/3 jih počne isto ali še hujše kot ta dva zakonolomilca ali so počeli nekoč – kar ve večina

   1/3 ima kakšne druge grehe in se zato ne upa izpostaviti, ker je nevarnost kaznovanja mafije, ki bo potegnila ven blatilne dokaze

   1/3 pa je idiotov, ki tlačijo glavo v pesek in nimajo svojega mnenja, so utopljeni v intimnem svetu

   Mafijsko -birokratska ujetost države Slovenije press

  • Ali je kdo pomisli zakaj je obraz ženske zakrit in moški enako ni prepoznaven, ali je kdo pomisli, da si nekdo želi stolček tega direktorja. Zakaj ni ta, ki je snemal, posnel tudi začetek, da bi se videl obraz obeh akterjev, prstane podobne učiteljičinim ni težko nabaviti. Mislim, da je vse skupaj podtaknjeno s točno določenim namenom in je stvar zaigrana, da bi oba obdolžena okrivil dejanja, ki ga nista naredila. Ljudje, ne obsojajte nepremišljeno, da ne boste obsojeni v kakšnem primeru sami krivično obsojeni za dejanje, ki ga niste storili.

   • Vidiš, to je tipično izkrivljeno sočutje, ki ga imajo učitelji in birokrati do tega para. Ker se bojijo ZASE.

    Seveda sem pomislil. To je tudi šefica slovenskih ravnateljev relativizirala in zganjala “sočutje” in iskala teorije zarot. Strokovnjaki za ponaredke pa so rekli: filmček je zelo jasen.

    Otrok (ali delavec šole) je vedel za njiju, slišal ob steni, da sta v akciji in dvignil telefonom nad steno, snemal skozi okno predelne stene.

    Večina dijakov in delavcev šole očitno ve zelo dobro, da sta par. Šole imajo kamere. In tega človeka, ki je snemal s hodnika skozi nadokno v kabinet lahko hitro najdejo.

    Fer bi bilo priznati in odstopiti. To je še najbolj častno dejanje. Toda večino direktorjev in birokratov že 70 let nekaj megli in si zrihtajo, da na koncu nič ni. Je bila zarota. Tako kot je EU in ZDA in grdi kapitalizem kriv, da je večina Slovenije v vedno večji revščini. Pa bilderbergi, pa chimney trailsi, …

    • Pavel, si pa res “nevarno” naiven ali neumen. Dajmo se raje ukvarjat s pomembnimi stvarmi, ne pa kot kake tercialke nabijat z grehi.
     To da so šli celo strokovno preiskovat pristnost filma. Za božjo voljo, kdo pa je to plačal, me zanima?

     • Vi, mi davkoplačevalci. Ker je par prijavil snemalca, so policisti oziroma kriminalisti morali preveriti pristnost.

 3. Blagor vam popolnežem. 🙂
  Prav nič ne mislim branit teh dveh, ampak da gredo mulci to objavit na internetu, me pa skrbi. Skrbi me pokvarjenost teh mulcev. Seveda, k njihovi pokvarjenosti sta gotovo veliko prispevala tudi ta ravnatelj in učiteljica. O tem ni dvoma. Skrb ostaja pa ista, kljub temu.
  K njihovi pokvarjenosti so veliko prispevali tudi drugi naši učitelji, ki se jih ta afera ne bo dotaknila in bodo uživali svoj mir naprej. To je še večja skrb in še večje zlo.

  • Da nisem kaj narobe razumela: da so mulci bolj pokvarjeni? V smislu: preganja se tistega, ki vpije: “Primite tatu!”?

   “Česar ni videti, tega tudi ni.” Dokler se samo “nekaj šušlja” (tudi če je res), očitno ne premakne ničesar. Ko nastopajo konkretni ljudje v konkretni situaciji, pa je reakcija očitna. Objava (nisem je videla in je ne bom iskala) je zagotovo skrajno mučna za akterje – toda nekatere posledice je potrebno vključiti/predvideti že pri odločitvi za neko dejanje. (Sicer pa imajo vrata verjetno tudi ključavnico – če smo že pri tem: če je bilo odklenjeno (predvidevam glede na napisano), pa … – kdo je kriv, da je zadeva javna? Kar seveda ne pomeni, da je dejanje dopustno, če ga nihče ne vidi!)

   Pa še tole: v prejšnjih časih (pa dandanes tudi) bi bil omenjeni posnetek idealen material za izsiljevanja vseh vrst: kako zelo na hitro postaneš ubogljiv, upogljiv, “ne-svoj” … (Tudi “otroci” bi ga lahko uporabili “sebi v prid”, pa se z njim niso okoristili – mogoče jim bo to celo škodilo.)

   • V bitki med dobrim in zlim so mulci naredili edino, kar so lahko. Spravili na svetlo, kaj počnejo učitelji. V dobrih podjetjih taka dejanja preganjajo, razlog je dobiček. Ravnatelj ne more nikogar prepričati, da bo sprejel v službo dobro učiteljico (učitelja), sprejel bo tistega, ki ga lahko po***a.

    • Ravno tu je prva stvar, ki jo pomislimo, da je učiteljica seksala s šefom zaradi številnih privilegijev, boljše plače, boljšega urnika, raznih bonitet.

     Zato v podjetjih preganjajo in odpuščajo ljudi, ki gredo tako daleč. To je privatna stvar in naj se dogaja privat.

     • Kaj pa ti veš s kakšnimi nameni je učiteljica seksala s šefom? Si ti tak super psiholog? Vem da si se veliko s tem ukvarjal, pa me zanima.

     • @ zdravko: ne vem. Vendar vsak zaposleni najprej pomisli na to, ko vidi, da je nekdo blizu šefa ali šefice. Daj dam.

      Tudi sam sem se čudil ko sem iz prve roke zvedel koliko učiteljic je že leto ali dve po poroki in z majhnimi otroki sposobnih varati na sindikalnih zabavah. Prej sem mislil, da je to bolj domena moških.

    • Bitka med dobrim in zlim je bila najbrž zadnje, kar so imeli mulci v mislih.
     Ne najbrž, zagotovo zadnje.

  • @ zdravko, čudi me, da si padel pod vpliv slovenske birokracije, ki ni nikoli za nič kriva. Pod vpliv medijev v Sloveniji, ki kokodakajo za NPMusar.

   To je pubertetniška, odraščujoča mladina, ki se poigrava ponavadi z najbolj robnimi, prepovedanimi ali žgečkljivi stvarmi. So v procesu odraščanja, Večina jih ni niti polnoletnih. Sedaj pa bi jih ta zavožena Država rada kurila kot čarovnice na grmadi. Vse za preusmerjanje pozornosti in relativiziranje dogodka, izbris starih vrednot in naslavljanja novih, “modernih” vrednot.

   Čakam, da bodo skurili tudi kakega japonskega turista, ki snema na javnih mestih.

   • Ne, nisem nič pod vplivom medijev in Musarjeve, bognedaj. Razmišljam pač v stilu, če bi se meni to zgodilo kot mulcu, bi si prizor verjetno ogledal, s prijatlji bi se skrivaj hihitali najbrž, gotovo pa ne bi tega obelodanil ali šel objavit na splet.
    Verjetno bi se kljub temu razvedelo, kot se govorice razširijo, amapak hujega ne bi bilo.
    Pa saj smo celo imeli primer ene učiteljice (marksizma), ki je v minici hodila v razred. In bila je ljubica nekega poročenega učitelja. To se je vse vedelo. A smo nekako živeli s tem. Kaj vem, kako.
    In morda je huje če vam pri petnajstih hodi v razred mačka v minici, kot pa če te par mulcev zaloti. Vsaj kar se vzgoje tiče.
    Tako da, ne morem drugače, kot sem rekel: skrbi me zloba mladine.
    Tako kot me skrbi hudobija tistih, ki so bili še mulčki ob osamosvojitvi Slovenije, danes pa jih imajo čez trideset in so za “demokratični socializem”.

 4. Sramota za slovensko šolstvo, kar sta si privoščila ravnatelj in učiteljica.

  In potem takšni šolniki razlagajo o “javnem” šolstvu in šolstvu za “vse”?!?!

  Malo se zamislite, kako vam bodo sprevrženi ideološko indoktrinirani učitelji uničevali vaše lastne otroke!

  In potem si eni še drznejo pihati proti škofijskim gimnazijam?!?!? In norijo zaradi želja po uvedbi oz. “priznanju” verouka kot izbirnega predmeta?!?!?!?

  Še en razlog, da se šolstvo pri nas POVSEM privatizira!! Ideološko sporni, nekompetentni in kot ljudje nemoralni vzgojitelji nam pohabljajo mladino in vi ste tiho?!?

  • Rokc, prosim, ne moralizirajte kot vaška tercijalka! Kar pišete, je zrcalna podoba tistega, kar mnogi pisarijo o slovenskem rkt. kleru. Poglejmo, kako bi se glasil zrcalni zapis:

   “Sramota za slovensko Cerkev, kar si privoščijo pedofilski farji.

   In potem takšni farji razlagajo o morali in etiki za “vse” in o moralni avtoriteti RKC?!?!

   Malo se zamislite, kako vam bodo sprevrženi indoktrinirani pedofilski farji uničevali vaše lastne otroke!

   In potem si eni še drznejo pihati proti javnim šolam?!?!? In zahtevajo na vse kriplje “priznanje” verouka kot šolskega predmeta?!?!?!?

   Še en razlog, da se RKC-ju pri nas ukine državna finančna podpora, RKC pa začne plačevati davke za vso svojio dejavnost!! Ideološko sporni, nekompetentni in kot ljudje nemoralni farji nam pohabljajo mladino in vi ste tiho?!?”
   *********************************
   Ja, vsaka palica ima dva konca, ali kot je leta 1941 rekel en slovenski duhovnik v zbirnem taborišču osuplim ljudem, ki so ga poznali: “Šiba božja na vsako r*t paše.”

   Sicer pa čestitam avtorju članka. V vsakem okolju imamo zrnje in pleve. Tako je pač s tem.

 5. Še najboljše mi je IF pisal komentarje.
  Sem kar pogrešal, da Časnik ni prej te teme odprl, ki je pereča, življenjska in aktualna in smo bili z njo bombandirani od raznih vprašljivih dušebrižnikov, predvsem sta me zmotila hochštaplerska in ukazovalna posega Pirc Musarjeve in Crnkovića.

  Moram priznati, da sem na hitro spremljal in bral te odzive. Ne poglobljene. Šele sedaj, ko pišem, bom skušal zbrati bistvo.

  Najbolj mi gre na živce, da se danes iz teh otrok dela zločince. Cel medijski in šolski aparat, celo policija in tožilstvo se ukvarjata z otroci.

  Še najbolj mi je odreagiral ravnatelj Merc, ki pravi, da je ta “poredna”, ” navihana ” vloga proti avtoritetam tipična in zdrava za mlade ljudi, otroke. Vzgojitelji smo ves čas spremljani in preverjani s strani otrok.

  Glede Musarjeve pa tipično njeno izkrivljanje:
  imamo seks na javnem mestu in imamo snemanje na javnem mestu. Kaj je bolj kaznivo?
  Imamo ropanje podjetij in mafijska posla in imamo žvižgača: Musarjeva in represivni aparat se absolutno v Sloveniji spravi na žvižgača v tej birokratsko mafijski državi, ki je veliko slabša od Kitajske.

  Seksa imamo polno. Tudi varanja. In to tudi med ljudmi, ki so katoliki in pripadajo “desnici”. Sam sem številne parčke videl in še več o tem slišal.

  Seks in smrt (samomor) sta polji, kjer za partnerja ali najboljšega prijatelja ne moreš reči, da daš lahko roko v ogenj.

  Ta seks je zagotovo bil. Kaj pa je ravnatelju in učiteljici ostalo drugega kot da lažeta. Čeprav je ravno laganje in obrnjena vloga žrtve in zločinca nekaj najbolj nesprejemljivega kar se lahko v šoli in državi zgodi.

  Če nekdo seksa na javnem mestu, v podjetju in v šoli – to počne izrazito zaradi večjega užitka (strahu), da jih kdo ne odkrije. Naj psrejmeta posledice. Vsako normalno podjetja in šola bi jih takoj odpustila. Zaradi ugleda, ne zato, ker je seks nekaj slabega sam po sebi: ampak spominja na razvrat, varanje, ..

  Gotovo otroci niso pomislili ali vsaj dajali poudarka, da bodo pomagali uničiti nekaj ljudi, obe družini.

  Pred 17 leti mi je gospa ( mama otroka iz te šole, jehovka) pravila za učiteljico družboslovja, ki je poučevala na Srednji lesni šoli v Škofji loki in tam vrtela med poukom pornografijo, en učitelj likovne pa je otrokom prodajal travo. To žensko sem kasneje videl in sem jo vprašal: in mi je potrdila: otroci morajo spoznati spolnost, to se je treba naučiti, da ne bodo omejeni. Podobno filozofijo širi tukaj med komentarju Dare Hribar.

  Šolstvo in zdravstvo je treba izpuliti iz državnega okrilja, monopola, na trg. Podjetja naj tekmujejo med sabo v kvaliteti pluralnih vzgojnih in izobraževalnih pristopov, selekciji ravnateljev, managerjev, učiteljev, povezav z gospodarstvom. To šolstvo je zelo zbirokratizirano in slabo.

  Pred 20 leti sem naveličan dvoličnosti v firmi kupil snemalnik in posnel kako grupa ljudi ( oblastna grupa) v timu uničuje odnose, a šefom pa sporoča diametralno nasprotne stvari. Kaj je sledilo moji naivnosti, ko sem želel snemati samo zato, da šefom pokažem laganje in zavajanje, hkrati pa škodovanje timu delavcev in podjetju. Kazen je bila, da sem bil spoznan za največjega zločinca in sem to še veliko let s seboj nosil, saj so ljudje in kadrovske čvekale naprej po mojih naslednjih službah.

  Eno je snemanje za krajo podatkov, ali izsiljevanje. Ta gverilska diverzija otrok pa je zgolj pokazatelj svobodnega otroka, ki preizkuša meje. Prav nič hudobnega v tem ne vidim, še manj kaznivega. Celi Sloveniji sta hotela samo pokazati nekaj, kar večini ljudji krvavo manjka. Zato smo tudi vsi ta filmček ali slike odprli, da “bi bili dobro informirani”.

   • Ne vem. Je nisem vprašal.

    Pol mi je seveda postalo bolj jasno, da posameznik v gnili in pokvarjeni družbi v urgiranju samo sebe spravlja v drek.

    Kako bo v času LDS vlade šla prijavljat šolo v kateri je vladala šefica, ki je bila v vrhu ŠL LDS in na šolo spravila polno svoje žlahte.

    Ko je bil minister Gaber in ko so številni državljani zagovarjali enako permisivno držo do pornografije v šoli kot ta učiteljica družboslovlja iz LJ, ki je bila menda iz FDV ali F. za socialno delo.

    Med drugim je na tej šoli (bil) tudi moški, ki je pred kratkim na Občini Škofja Loka naredil spletno stran občine za 100.000€ in je član ali politik skrajnih socialistov oz. skrajno skrajnih levičarjev ZL.

    Moram priznati, da me je zelo strah, ko te podatke pišem in da ves čas razmišljam, če bi prosil administratorja, da moje poste zbriše.

    • **Pol mi je seveda postalo bolj jasno, da posameznik v gnili in pokvarjeni družbi v urgiranju samo sebe spravlja v drek.**

     V tem primeru ne. Učitelje tudi lahko anonimno prijaviš, nakar je inšpekcija dolžna posredovati. Inšpekcija ima v teh primerih tako izvršilno kot sodno funkcijo. Gre za unikaten primer.

    • Nevaren sebi in drugim. Ker v svoji naivnosti nisi ločil med resnico in resnicoljubnostjo. In si mislil da je resnica tisto kar je prav in pravično. Pa ni. Zato, ker resnice nimaš v lasti ali posesti. Resnica je pri Bogu.
     Hotel si ukrepat namesto Njega.
     Za človeka je dovolj resnicoljubnost. Da oznanjamo tako, da Bog resnico razodeva. Ne pa da jo v svojem napuhu (ali neumni naivnosti) razgaljamo sami, kot samooklicani Bogovi.
     Mislim, da sem se ti tu pustil potegniti za jezik (naivno in neumno od mene) in da vse to že sam veš.

     • Zdravko, ta stavek sem že slišal, morda od tebe.

      A ga ne razumem dobro, zato ga ne morem ponotranjiti.

      Torej, ce vidis zlocince pri delu, jih ne smes skrivno posneti in dokaze nesti policiji, tožilcu? Ker bi tu že igral vlogo Boga.
      Zakaj so posnetki na slo sodiščih označeni kot ne dokaz, ker so n opravi ceno posneti? Ker nas obvladujejo kriminalci!

 6. Naj še enkart poudarim, da ne branim teh dveh.
  Kar pa so storili otroci, pa je posebno zaskrbljujoče. Še posebej, ko nekateri to povzdigujete v naravnost junaško dejanje.
  Mimogrede, na youtubu so administratorji umaknili ta film. Nekaterim bi vsaj to lahko kaj povedalo.

  Glede mulcev lahko rečem samo nevzgojena mularija! O šolstvu bom pa raje molčal, kajti ta mularija je proizvod tega šolstva. Mularija ni kriva, da je nevzgojena!

  • Glavno, da je šolstvo krivo. Starši – vzorni, država in družba – vzorna (da o nadvzorni RKC ne govorim), vse je vzorno, le šolstvo je krivo. Ja, potrebujemo grešnega kozla.

   Konec koncev, naj vam potihoma zaupam – nobeno šolstvo ne more ozdraviti zavožene družbe.

   • No, seveda, starši tudi. Država gre samoumevno skupaj s šolstvom. To bi pričakoval, da razumete.
    Naj vam tudi jaz zaupam: naše šolstvo ne kaže najmanjšega namena, da bi kogarkoli ozdravljalo. Kakor tudi država ne.

   • V tem primeru ni krivo šolstvo, temveč učiteljica in njen šef. Ali sta odrasla in odgovorna človeka. Po dejanjih, ki so sledila je očitno, da sta na ravni pubertetnikov.
    Zakaj bi sem tlačil starše in celo družbo?

    Odgovorni naj odgovarjajo. To je ta tipična pokvarjena drža Cerarja in njegovih SMC moraliziatorjev. Sedaj moralizirajo čez družbo kot kake tercialke in leporečijo. V resnici pa imajo ves čas škarje in platno da v državnih inštuticijah KAZNUJEJO, SANKCIONIRAJO, DISCIPLINIRAJO uradnike, ki so ne-etični: lažejo, kradejo, zlorabljajo moč, podkupujejo, so podkupljeni, zganjajo klientelizem, zaposlujejo v javni instituciji samo svoje sorodstvo …

    Družba je zaradi tega slaba, ker državo ves čas vodijo moralno sporni ljudje, ki dopuščajo, zganjajo permisivnost, relativizirajo kriminal v imenu lažnega “liberalizma”, “sproščenosti”, “odprtosti”, “svetovljanstva”, “svobode”, …

    • Bral sem že novice, da so v ZDA ali v Britaniji v primeru takšnih škandalov zaposlene jadrno zabrisali ven iz inštitucije. Ni se jih vlačilo po medijih, ni se nekaj razkrivalo identitete, ampak človek je letel ven TAKOJ. Opozarjam: takoj ko se je to razvedelo po šoli – ne takrat ko so neki mulci posneli filmček!!!!!

  • In zakaj je mularija nevzgojena?

   Kdo je pred leti v časopisih (Delova priloga Ona npr.) promoviral permisivno vzgojo in odpravlajnje številčnega ocenjevanja in vpeljevanje opisnega? Določena psihiatrično-družboslovna klika, ki ji je prodor v državne izobraževalne strukture omogočila takratna LDS oblast. In določene “emapcipirane” družbeno-politične novinarke so veselo širile to strupeno ideologijo. To se je začelo že tam v letih 1997-2000 in se nato nadaljevalo.

   Dragi moji, a ste opazili da zadnja 4 leta v časopisih ni več intervjujev, ki bi poveličevali permisivno vzgojo?

   Se spominjate, ko je novinar Slak v takratni oddaji Trenja (to je bilo pred Pogledi Slovenije) naredil škandalozen prispevek o poraznem stanju discipline na javnih srednjih šolah (mislim, da je bil primer šole v Kranju – posnet tudi skrivni video).

   Pri nas imamo dejansko kliko določenih ljudi, ki sami niso sposobni vodit enega normalnega urejenega družinskega, krščanskega življenja in so potem najbolj pametni ko pametujejo o odnosi, in kritizirajo urejene družine, Cerkev itd. To je kulturni marxizem v najhujši obliki. In napadejo vsakega, ki se jim postavi po robu: na misel pride tudi mnenjski napad na ravnatelja Merca, ki je bil eden redkih, ki je povzdignil glas proti takšnemu uničevanju šolstva.

   • Tista šola je bila neka avtomehanična ali kleparska ali obrtniška šola v Domžalah. Poklicna.

    Merc je zelo pronicljiv in edini oster kritik šolstva. Z Žigom Turkom sem govoril o njem, a je rekel, da je v času njegovega vladanja ostal tiho in privat in ni hotel podpreti točno takih ukrepov. Tisti, ki ga poznajo pa pravijo, da je eno salonska kritika, drugo pa njegovo dejansko delo. Tako, da težko vedeti.

  • Zdravko: ” Mimogrede, na youtubu so administratorji umaknili ta film. Nekaterim bi vsaj to lahko kaj povedalo.”
   ========

   Ker je verjtno prišla zahteva od domnevnih oškodovanih, ali morda celo od same Musarice.

 7. In koga naj ozdravlja? Šolstvo usmerja vsakokratna oblast, katera koli pač že je. Vsaka oblast pa se hoče v prvi vrsti prikupiti volivcem, nje ne zanimajo šolniki in stroka, čeprav so je polna usta stroke.

 8. Že pred mnogimi leti je bila objavljena obširna raziskava, ne spominjam se več kdo, kdaj in kje so bili avtorji, o tem, kolikokrat pomisli človek na zadeve povezane s seksom. Rezultati so bili zanimivi: najstniki in mladi vsako uro, odrasli večkrat dnevno, starejši vsak dan, stari večkrat na teden. Ljudem torej prihaja seks na misel večkrat kot hrana in pijača! Tako smo pač ustvarjeni, drugi sesalci se gonijo samo zaradi razmnoževanja nekaj tednov v letu, potem pa imajo mir, ljudje pa vsak dan. Milijoni ljudi ta trenutek seksajo doma, v naravi, na vrtu, na cesti, v šoli, celo v cerkvi. Ker nas je Bog ustvaril s temi lastnostmi, je po svoje kontradiktorno, da že Sveto pismo in kasneje Cerkev zavzema do spolnosti tako strogo stališče, ki pelje celo do celibata ali razprav, kot so bile nedavno na sinodi. Kot da bi ljudem odtegovali kos kruha ali kozarec vode. Ne razumem tudi, da so vse tri televizije danes skoraj polovico dnevnika posvetil temu “dogodku”, Časnik. si pa toliko komentarjev. Taki pač smo in bolj, kot se sami sebi čudimo, bolj nenaravno vse skupaj izgleda, tudi otrokom seveda.

 9. Ne slepimo se. Učitelj, policaj, sodnik in celo zdravnik so poklici morale. Svoj posel lahko opravljajo edino, če so moralni. Sicer so škodljivi.

  Blaženi Anton Martin Slomšek:
  »Šola, ki se edino s poučevanjem peča, je polovičarska. Mnogo bolj važno delo je vzgoja, ki se nikoli ne sme ločiti od pouka. Pouk in vzgoja morata biti prepletena in skupaj napredovati. Napačna vzgoja otrok je slabih časov mati. Dobro poučeni in lepo vzgojeni otroci pa so nadepolno cvetje boljših časov.«
  http://www.revija-vzgoja.si/vzgoja/izbrane-vsebine/anton-martin-slomsek/

 10. Sprašujem se, na kakšen način vodi izobraževalno institucijo oseba, ki na delovnem mestu ni sposobna obrzdati svojih hedonističnih vzgibov? Brezglavo nerazsodno morda?

  In še vprašanje, ki bi ga (če sploh katero!) morala javno zastaviti Pirc Musarjeva: ravnatelj, ki ne zna poskrbeti niti za varovanje lastne zasebnosti, kako tak ravnatelj skrbi za varovanje zasebnosti vseh zaposlenih in zaupanih mu dijakov?

 11. Zanimivo (ali pa tudi ne?).

  Takorekoč isti ljudje, ki slavijo žvižgače ala Snowden ali Asange sedaj na veliko obsojajo mularijo zaradi enega posnetka na Youtubu (ali kje?). pri tem imam najbolj v mislih Musarico.

  • To je zelo jasno, da so totalitarni oblastniški aparat, ki bodo ploskali žvižgaču v državi, ki je za njih ideološki sovražnik. Doma pa vse žvižgače proproti zlobnim oblastnikom ostro pravno in medijsko preganjajo.

   Strinjam se s Sarkazmom. Seks je močna sila v človeku, ki jo vsak od nas težko obvladuje. Tudi starejši, ki so bolj zavrti zaradi avtoritarne vzgoje.

   Tudi med mladimi je veliko seksa na šoli. Še več se sami snemajo in objavljajo svoje posnetke na FB.

   Kaj bo, ko bo v javnost prišel posnetek dijaškega seksa?
   Bo dobil kazen seksajoči par?
   Snemalec?
   odo izključeni iz šole?
   Na šolah v Sloveniji so učitelji ze pred leti sprejeli pravilnik, kjer je NAJHUJŠI PREKRŠEK SNEMANJE S TELEFONOM PO ŠOLI.
   Orwellove Prašičje farme še ni nihče bral.

 12. Mislim, da bi v javnih šolah moral biti pouk posnet s kameram, da starši in manjkajoči lahko spremljajo pouk, kvaliteto in obnašanje.

  Birokrati bodo proti. Tudi v komentarjih birokrati zavzemajo stališče, da je snemalec največji ali edini zločinec.

 13. Kdor zagovarja seks na delovnem mestu naj najprej odpre svoje podjetje in plačuje delavcem za seksanje namesto za delo.

  Podjetniki in obrtniki so noro nadzorovani v tej totalitarni birokratski državi. Birokrati pa ne. Zakaj ni vsak birokrat sneman v svojem delovnem času?

  Lastnik mora biti seznanjen z delom delavca. Davkoplačevalci pa z delom “delavcev” javnega sektorja.

  • Pismo človek no. Torej si lahko mladi diplomant pedagogike obeta ne zgolj 800 evrov brez možnost napredovanja, nevzgojene mulce in vedno večjo papirologijo, temveč tudi kamere, ki bi spremljale vsako njegovo besedo, in na podlagi katere bi mu lahko starši vsak dan težili kaj je pri njihovem ljubčku narobe naredil?
   Za človeka, ki omenja Orwella in totalitarno državo, si pri javnem sektorju hitro popustil s svojimi pomisleki.

   • Moramo se boriti proti totalitarni drzavi, ki je v oblasti birokracijske mafije. S transparentnostjo in dialogom.

    Ste opazili kako so birokrati v ščitenju svojih učiteljev-birokratov takoj zasvinjali medije s prevračanjem pozornosti iz bistva na druge vidike z namenom relativiziranja in razvod en it ve osnovnega prekrška. Da ja pre prosti janez novak ne pride do bistva v vsej tej zmedi vrednot.

    Hadrijan, si birokrat, učitelj?

   • Orwell je pisal o socialistični drzavi, ki je totalitarno nadzorovala zasebnost cloveka in druzbe.

    Gre pa zato, da državljani lahko spremljamo delo delavcev tega aparata, ki ima v sebi vgrajeno težnjo po diktaturi in v sloveniji tudi je diktatura ze 70let.

    • Hej, se strinjam glede boja proti birokraciji in mafiji, čeprav sam ne mečem termina totalitarizem naokoli tako zlahka. Težko pa lahko iz tega primera oziroma kritike totalitarizma prideš na idejo po popolnem nadzoru učiteljev. Iz čisto praktičnega vidika to daje oblastnikom (ponavadi levim) možnost še večjega nadzora kritične misli v šoli. In le-te je v slovenskem izobraževanju veliko več, kot se ponavadi misli.
     Državljani lahko tudi brez kamer spremljajo delo učiteljev; vsi učni načrti so javno dostopni, prav tako učbeniki in učno gradivo, za vprašanja imaš govorilne ure.
     Btw, ja po izobrazbi sem učitelj, čeprav ne po poklicu.

 14. Šola je seveda eden od temeljev komunističnega režima. Od tu strici dobijo svoje nečake za nadaljevanje in usmerjanje re
  žima. Zato o pravi vzgoji, kaj šele o verski, ne sme biti niti govora, saj bi lahko iz šole prihajala urejena, vzgojena ali celo verna mladina. Zato je treba pričakovati vedno debelejša polena proti zasebnemu zlasti cerkvenem šolstvu, ne pa pospešenega privatiziranja, o katerem rad piše Pavel, dokler je retrotranzicija na pohodu. V službah pa celodnevno delo in mobing, da je tudi domača vzgoja čimbolj ovirana. Novega nadškofa čaka torej Sizifovo delo, starše pa polomija, ki je itak že vgrajena v vse sektorje slovenske družbe. Oj, boljševiki vsi sveta, vsa naša je Slovenija!

  • Berem: “Novega nadškofa čaka torej Sizifovo delo …”

   Upam, da ne pričakujemo, da bo škof opravljal delo Boga. Je pa res, da zahtevam, naj ne reklamira zla po vzoru svojih predhodnikov! To pa zahtevam od njega! ZAHTEVAM!

 15. Če te ne dobijo, je dovoljeno…
  Ta miselnost je pri nas prisotna na vsakem koraku, v vsakem trenutku. Dokler se ne bo spremenil način razmišljanja v naši družbi, ne vidim nobenega napredka, nobene sprave, nobene svetle prihodnosti.
  Samo išče se storilce nezakonitih ali vsaj nemoralnih dejanj, da se jih spravi v medije, kjer celo postanejo junaki, obsodbe pa ni, niti ni obsojeno dejanje. Ni me prizadel »škandal« v mariborski šoli, ampak posledično spremljanje in predvajanje posnetka v medijih, kar bi bilo treba ostro prepovedati. Tu gre za spletno nadlegovanje. Ni prav, da sta se zaposlena spravila k takemu dejanju na tako občutljivem delovnem mestu, posledice bosta sama trpela oziroma njuni družini ali najbližji. Ni prav, da je dijak iz objestnosti dejanje posnel in ga dal na splet. Tudi druge posnetke in fotografije, ki niso vedno primerne, velika večina daje na splet, kjer trajno ostanejo in se marsikdo tudi že informira o določeni osebi na podlagi njegovega profila. Spet mislim, da je stvar posameznika ali pa dotičnih oseb. In je junak, ker si je upal. Medijsko razpravljanje pa gre širše in to obsojam.
  Ko smo že pri mladini, me prizadene miselnost v naslovu, saj nimam somišljenika v zvezi s »plonkanjem« v šoli. Menim pa, da se tu vse začne. Če te ne dobijo, je v redu. Marsikateri učenec, dijak, študent in kasneje tudi zaposlen porabi več časa in energije za domiselni, inovativni način prepisovanja, ki še ni v splošni uporabi in ga je težje odkriti, kot pa za učenje samo. Če bi se to preprečevalo z nekimi zgledi in splošnim negativnim odzivom ali kaznovalo že v osnovni šoli, bi se kasneje tudi ne nadgrajevalo. Tako pa imamo kopiranje in kupovanje izpitov , diplom, prilagajanje pogodb, obsodb,… kolikor si kdo upa, da ga ne odkrijejo. Če pa se že odkrije, je pa tako junak, za kar poskrbijo mediji, postane poznan in iskan. Verjetno se bo celo življenje bolje znašel. Ali so lahko takšni temelji naše družbe?
  Verjetno da. Davčni urad ima na spletni strani slovenskega junaka Martina Krpana, ki pomaga davkoplačevalcem z informacijami. Kdo je bil Martin Krpan? Prekupčevalec, ponarejevalec, davčni utajevalec.
  Če te ne dobijo, je dovoljeno, je v redu. Tudi kraja, ki ima zelo širok pomen, saj gre lahko za krajo opredmetene lastnine, krajo intelektualne lastnine, krajo ideje, krajo resnice, krajo pravice, krajo svobode, krajo zasebnosti, krajo življenja,…kot pravi v svoji knjigi pisatelj Khaled Hosseini.
  Tako mi piše razočarana znanka. Menim, da je vredno javnega preudarka!

 16. Seks v šoli?
  Berem znane in ugledne ljudi, celo pedagoga, ki pravijo, da vsi vemo, da so tudi šolniki »le ljudje«!? Odkritje? Ali ni to zgolj prikladno poniglavo zagovarjanje nespodobnosti in izmikanje odgovornosti? Berem tudi, da so šolniki le lepo prikazali, da so samo ljudje, ko sta dva seksala kar v šoli. Kaj sta šolnika lepo pokazala? Samo to, da sta nespodobna in da učita eno, delata pa drugo. Torej so tudi med šolniki dvolični in s svojim vzorom uničijo to, kar učijo, da je prav! Ali je torej za dokazovanje, da so šolniki »le ljudje«, potreben kar seks med ravnateljem in učiteljico na javnem mestu in to med delovnim časom. Od vekomaj je poznano: “Besede mikajo, zgledi vlečejo!” Ali naj torej tudi dijaki in drugi počnejo enako? So torej mladoletni dijaki opazovali, snemali in dali v eter le dejanje, ki jih njihovi učitelji in še mnogi odrasli odobravajo in so res povsem nesporna? Kaj pa je potem narobe z mladoletnimi dijaki? Ali sta profesorica in ravnatelj res odgovorna do odraščajočih, katerim sta jim vidno dostopno pokazala seks. Ali je snemanje seksanja vzgojiteljev v šoli ob ne zagrnjenem oknu na delovnem mestu, res glavni problem in to samo mladoletnih dijakov? Ali sta učitelja odgovorno ravnala do svojih najbližjih, se skoraj nihče ne vpraša? Kje je šele potem odgovornost vzgojiteljev, profesorice in ravnatelja, do občih norm? Kakšna je sploh njuna odgovornost in integriteta? Berem:«Mogoče se pa ljubita?« Prava ljubezen je vendar odgovorna, strast pa neobrzdana. Mnogi reko, saj tudi pri tajkunih in politikih ni zadosti odgovornosti. Ali zato vzgoja in vzgledi za odgovornost mogoče niso več potem potrebni? Menim, da ravno nasprotno. Izobraženi, a nevzgojeni za poštenost, nevzgojeni za odgovornost, so največji problemi družbe. Samo odgovorni ljudje lahko skrbe za razvoj in ohranitev družbe. Seks med sodelavci na šoli, med ravnateljem in profesorico, med delovnim časom, dostopno viden dijakom, je skrajno nespodobno in neodgovorno in sprevrženo ravnanje šolnikov odraščajoče mladine! Ali je to prava vzgoja za spodobnost in odgovornost, za osebno dostojanstvo in razvoj družbe, ki mora vedno v vseh časih premagovati novo nastale probleme in izzive? Vzgoja mladih je bila in bo vedno usodna, to se ve, ali več ne?

  • Pornografija je dekadenca za družino in družbo!
   Nedavno sem gledal dokumentarec »Dekadenca«, avtorjev ekološko trajnostno osveščenih naravnanih intelektualcev. Film govori o moralnem propadanju razvitega sveta. Govori nam o pretiranem potrošništvu, predvsem o problemu osredotočanja ljudi brezmejnemu ugodju, ko človek, družina,družba, zanamci in narava izgubljajo pomen, važen naj bi bil samo moj »užitek«.
   Jasno je bil prikazan problem pornografije, kot enem vzroku za propadanje družbe, predvsem družine. Avtorji oddaje so postavili vprašanje, kako naj na primer dečki, ki jim je pornografija dostopna in jo gledajo, lahko potem razvijejo ljubezen, spoštljiv odnos do partnerke žene, celo matere. Vsekakor aktualna tema tudi za Slovenijo!

 17. Čutim močno potrebo, da se po početju ravnatelja in učiteljice matematike oglasim in svoje mnenje sporočim širi javnosti. Kar sta naredila je enostavno genialno. Postal sem vajin fan. Razlogi?

  – Ker sta promovirala naše zaspano mesto Maribor. Po uličnih demonstracijah spet dogaja…
  – Ker sta promovirala Slovenijo. Sedaj nas gotovo ne bodo več metali v isti koš s Slovaško. Oni nimajo pojma…
  – Ker sta promovirala srednjo šolo za strojništvo. Sedaj vsi v Sloveniji, kot tudi širše, vedo za vašo šolo. Prepričan sem, da se bo vpis v vašo šolo povečal.
  – Ker sta promovirala ”safe sex” (varni seks). Ne znam si predstavljati boljše promocije…
  – Ker sta promovirala heteroseksualnost. To je res en velik plus.
  – Ker se v Sloveniji končno ne govori le o politiki.
  – Ker sta povišala naklado časnikov. Tudi tistih slabih.
  – Ker sta promovirala ”joyeux de vivre” (srečna, da živita). Taki trenutki življenja so preprosto nepozabni…
  – Ker sta dala jeziku nov pomen.
  – Ker se bo zaradi vajinega početja gotovo kateremu od podjetij utrnilo, da trži, podobno kot so tržili v Ameriki, ko je Bill Clinton onegavil z Moniko Levinski. Tržišče so takrat preplavile razglednice, slike, kipci… Seveda takoj predlagam, da podjetja del zaslužka namenijo akterjema. Sta si pošteno zaslužila.
  – Vajino početje ima tudi močan turistični potencial. Gotovo bodo turisti želeli videti kraj dogajanja. Potem ne bodo Maribora poznali le po zlati lisici…
  – Ker si bo morda kdo zaželel ustanoviti vajin fan klub. Seveda se bom takoj včlanil.
  – Ker sta odnosom na delovnem mestu dala novo razsežnost.
  – Ker sta promovirala optimalno koriščenje odmora med delovnim časom.
  – Ker sta promovirala antistresne odnose. Prepričan sem, da imajo hudomušni dijaki, ki so zadevo posneli, veliko večji stres. Da ne govorim o njihovih starših.
  – Ker sta pokazala, kako zdravi so odnosi med delavci na srednji šoli za strojništvo. Definitivno takih odnosov zlepa ne najdeš.
  – Ker sta s tem čudovitim dejanjem postala legendi.
  – In nenazdanje, ker je bilo vajino početje preprosto lepo.

  Po ogledu video posnetka ravnatelju šole močno zavidam, kljub temu, da sem vajin fan. Želel bi, da je v mednožju mične gospe moja glava. Tako zeloooo si želim osvojiti novih znanj. Če mična gospa daje ure, se absolutno priporočam. Pišete lahko na e-pošto: jezicna.mehanika@gmail.com

 18. Ali Slovenske novice in drugi mediji niso tudi že storili kaznivo dejanje in tudi kršili ZMED, ko skoraj vsak dan objavljajo to temo s sliko oralnega seksa in jo celo sami imenujejo pornič?
  Ali bomo državljani le doživeli javni odziv poklicanih inštitucij pravne države na ta dogodek in naravnanje vpletenih, zlasti tudi nekaterih medijev?
  Menim, da bi bilo prav.
  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/pornic-z-ravnateljem-uciteljico-pri-forenzikih
  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/pornic-z-ravnateljem-uciteljico-pri-forenzikih

 19. Kitajci prihajajo, mi pa smo odprli novo fronto in sicer, kaj je definicija javnih prostorov, oziroma, v katerih se med službo lahko onegavimo in si poleg užitkov še pridno dvigamo plačo. Take osebe pretirano rade hodijo v službo in sodelavcem ustvarjajo občutek krivde.
  Nekateri komentatorji po blogih celo zahtevajo, da bi v ta rang spadali vsi. Kdor je proti (njihovemu) seksu na delovnem mestu,je psihič brez primere.Izobraževanje bo potrebno tudi o kulturi trkanja, da se na drugi strani vrat kaj ne “zaskoči”. Krivec je znan že vnaprej.
  Za vnete skakače čez plot je značilno, da s svojo podobo dajejo vtis, da so seksali dvakrat, mogoče triktrat v življenju in še to samo s svojim požegnanim partnerjem.
  Sprenevedanje je najbolj ogabno čustvo! Kdor v neprimernih javnih prostorih ne zna brzdati svojih strasti, naj si poišče ustrezno zdravniško pomoč.
  Pred pol stoletja so bili učitelj, župnik in sodnik, takoj za bogom. Danes so torej danes samo še ljudje in otroci ostajajo samo otroci.

 20. “Tam, kjer ni soglasja o tem, kaj je prav in kaj se spodobi, tam pride na vrsto sodnija.«
  Po številu sporov na sodišču je Slovenija v samem vrhu, sodnik Zupančič pa pravi, da je »število sporov v določeni družbi obratno sorazmerno s številom vrednot, ki jih ljudje delijo.”
  Vrednote se ponotranjijo v otroštvu, in če trikotnik oče-mati-otrok odpove, oče pri otroku ne vpelje zakona …
  »Smo agresiven, dogmatičen narod, ki ‘visi na vsakem podpičju’; za nas je značilno, da se radi pravdamo in nergamo.
  Tudi to, da se po medijih svaljka vsaka pravna malenkost, kaže na to, da smo Slovenci precej prepirljiv«.
  In kaj storiti v tem svetu, v katerem ni več občutka normalnosti?
  Rešitev za posameznika, ki je obremenjen z okoljem, ni osama, temveč ustvarjanje nečesa, kar Zupančič imenuje otoček normalnosti. »Ustvarjanje nekega mikrokozmosa normalnosti, v katerega se človek zateče, ko postane v svetu nevzdržno, je nujno.«
  Zato ljudem, ki se vsak dan srečujejo z norostjo na sodiščih, v parlamentu in svetu, svetuje, da si ustvarijo prostor, kamor se lahko zatečejo, ko postanejo pritiski preveliki.
  »Je pa treba dodati, da se je tudi na sodiščih diskurz spremenil, relativiziral ravno zato, ker razlika med dobrim in zlim ni več očitna.«
  Boštjan M. Zupančič, nekdanji profesor prava, filozof in sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu.

Comments are closed.