Seks, truplo in javni interes

1
207

Kdo popusti, ko trčita pravica do zasebnosti in svoboda tiska? Ljudje in državljani imamo pravice, med drugimi tudi pravico vedeti določene reči. Ali imamo pravico vedeti vse, kar nas zanima, ali pa so morda meje?

MMC RTV predstavlja mnenja nekaterih opazovalcev o medijskem poročanju o “aferi Bariševič”. Več: Primer Bariševič: Kost, oglodana do zadnje mrvice.

Opaziti je že prve znake teorije zarote. Sestra pokojnika ne verjame zgodbam o perverznem ravnanju svojega brata. Razumljivo je, da je težko sprejeti težka in neprijetna dejstva o ljubljeni osebi. Opazovalec, ki je čustveno manj vpleten, pa bo opazil podobnosti z razvpitimi primeri J.F. Kennedyja ali Joerga Haiderja: šokantne ugotovitve, ki nasprotujejo javni podobi umrlega, nezaupanje v izsledke medicinskih in drugih raziskav in pogosto sežig posmrtnih ostankov, s čimer je onemogočena dodatna preiskava.

1 komentar

  1. na truplo se nihce vec ne ozira… vsi gledajo kako je prislo do tega dogodka, tako da po mojem truplo ni bilo skrunjeno, ne na tak, kot na drug nacin

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite