Še ena Vatikanska zarota

8

V Dnevnikovem Objektivu Jože Poglajen obračunava s Pahorjem. Vrhunec pa doseže v zaključku kolumne:

“….Razlogi za Pahorjevo soliranje so očitno bolj iracionalni. Prvi je že pregovorna Pahorjeva samovšečnost. To je bila tudi stalnica njegovega vodenja vlade. Tokrat ji dodaja še pridih zarotništva, ki smo ga bolj vajeni slišati iz ust Janeza Janše ali prebrati iz njegovih spletnih spisov. V vlado ne gre, ker je Janković zgolj oblika zarote Milana Kučana in še nekaterih vplivnih prišepetovalcev, Pahor sporoča tovarišem. “Kučanov klan” kot mnogi drugi zagotovo ni brez vpliva, vprašanje je le, kdaj ta vpliv klanov preseže meje demokracije in kdaj je dokazano škodljiv za razvoj države. In ne nazadnje tudi Janković gotovo ni človek, ki bi ga postavljali za ideal čiste in poštene politike, toda zdaj res ni čas, da bi za predsednika vlade imeli človeka, ki bi lahko zlahka kandidiral tudi za papeža.

Ko smo že pri zarotah, govorica, da je Pahorju nekdo, recimo Vatikan ali v EU prevladujoča desnica, naročil, naj za dobro plačano službo zminira Jankovića, zveni kot zarota, toda ali je to tudi popolnoma izključeno? Kje se takšne zarotniške konstrukcije končajo, je težko predvideti. Ni pa težko videti, da Borut Pahor pred očmi celotne javnosti uspešno dela politični samomor.”

Kolikšna je verjetnost, da držijo naslednje avtorjeve domneve:

1. Vpliv “Kučanovega klana” presega meje demokracije in je škodljiv za razvoj države.

2. Jankovič ne predstavlja čiste in poštene politike.

3. Pahorju urejajo službo v Vatikanu in pri evropski desnici.

pa si lahko odgovori vsak sam.

8 KOMENTARJI

 1. neetični in brezhrbtanični revčki, ki so še včeraj vlekli rente, ki jim jih je omogočal 3 leta prav Pahor.
  Zadnji čas je, da Slovenci prodamo NLB in državna podjetja, da ti parazitski lovkarji na državni denar začnejo nekaj pametnega delati za svoje preživetje, ne pa samo spletke delati in drek mešati.
  F21 arsitokracija in dvorjani 571 branijo svoje fevde z dvornimi spletkami, večina tupih tlačanov pa jim vse verjame

 2. TO JE ZAROTA IZ MURGAL !
  PAHORJA SO DALI “PRIKLENITI ” NA BOLNIŠKO POSTELJO , VSAJ ZA TOLIKO ČASA , DA BODO LUKŠIĆ , VLAČIČ , KUMAR KONČALI KOALICIJSKO USKLAJEVANJE ! TO JE DANES JASNO , SICER BI SE LAHKO ZGODILO ŠE KAJ HUJŠEGA, SPRAVILI BI GA NA KRAMBERGERJEVO POTOVANJE !
  Kaj je dejal nekoč PAHOR JANEZU JANŠI ? SAJ VEŠ KAKŠNI SO !

 3. ZA PAHOJEVO TRENUTNO stanje , je ” zagotovo kriva ” JANŠEVA URŠKA , ki naj bi ga napačno zdravila !

 4. Mene pa resno zanima, ali je Pahor zbolel ali so ga na kakršenkoli način zboleli.

  Rdeči so to nekoč zelo obvladali in ne dvomim, da tega ne obvladajo več.

 5. Jožetu Poglajenu je potrebno sporočiti,da Slovenija nujno potrebuje 2 mrd € za dokapitalizacijo bank, 2 mrd € za kritje proračunskega primanjkljaja in okrog 10 mrd € za investicije. Ta denar lahko dobi le od prevladujoče desnice v EU in morada nekaj tudi od Vatikana. Ljubljanski komi, murgeljski palček in turški sultan tega denarja niso sposobni pridobiti. Volilce pa sprašujem, kako bodo živeli, če navedeni trije kralji ostanejo na obalsti še naslednaj štiri leta po inavguraciji na dan treh kraljev v začetku prihodnjega leta?

 6. Čakanje na razplet vsekakor ni potrebno.”Pa saj smo ista stranka” odzvanja že nakaj desetletij. Botrček se je le malce zaplezal in je preveč denarčkov namenil kampaniji. Slovenci pa so preubogljivo glasovali. Janković je bil mišljen za naslednji mandat. Sedaj bodo že tako igrali, da koalicije nekaj časa še ne bo. Raje bi tehnično vladali nekaj časa. Dokler bolje tako nese. Potem bomo pa odločali naprej. Kaj pa Slovenija? To je pa isto vprašanje kot med drugo svetovno vojno. Najprej Revolucija, potem pa ostale podrobnosti…

Comments are closed.