SDS na Twitterju: Nihče ne vzlika proti Kučanu, Stanovniku, Zemljariču, Hanžku

13

Avtor: M.R. Vir: 24ur.com. Ob protestih v Ljubljani in Mariboru se je na Twitterju razpisala največja vladna stranka, katere predsednik je premier Janez Janša. “Komunistična internacionala, retorika državljanske vojne, totalitarni simboli? Vstaja zombijev, ne pa vstaja naroda,” so zapisali ob samem začetku protestov. “Vsi tisti novinarji, ki današnje proteste imenujejo vstaja naroda, se norčujejo iz zdravega razuma in iz 99,5 odstotka volivcev,” je še dodal SDS.

Tvit stranke SDS

(Foto: Twitter)

Med protestniki so očitno zagledali tudi predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa. “Terja, da tudi Kučan dobi 5000 evrov penzije tako kot Stanovnik. 3200 evrov je za Milana premalo,” ugotavljajo v stranki.

Tvit stranke SDS - 1

(Foto: Twitter)

Nato so začeli komentirati tudi tvitanje nekaterih novinarjev. Ko je novinar Dela Mario Belovič zapisal, da protestniki skačejo, ob tem pa vzklikajo, da kdor ne skače, je za Janšo, so v SDS zapisali, če gre za tiste, ki so dobili po 50 evrov od Damjanića.

Tvit stranke SDS - 3

(Foto: Twitter)

Na zapis novinarja Večera Matije Stepišnika, da so ljudje pred državnim zborom ogorčeni nad zapisi o zombijih, so odgovorili, da gre za potvarjanje in da so zombiji komunistična internacionala, totalitarni simboli in sovražna govorica novinarjev. “Mogoče ni daleč čas, ko se bo na Trgu Republike zbrala današnja tiha večina. Sramota, da 0,25 odstotka naroda poimenujete za vstajo,” so zapisali. Pozneje so Stepišniku tudi dodali, da bo imel čez eno leto toliko bralcev, kolikor je danes protestnikov.

Tvit stranke SDS - 2

(Foto: Twitter)

“En sam poslanec SDS je dobil na volitvah podporo večjega števila volivcev, kot se jih je danes zbralo na t. i. vseslovenski vstaji naroda,” trdijo v stranki in dodajajo, da so zmagali pri glasovanju v državnem zboru, kjer večinska koalicija postavlja vlado.

Poudarili so tudi, da je njihova stranka edina predstavila program za prenovo političnega sistema, ki sledi mnogo zahtevam protestnikov.

Komentirali so tudi udeležbo veteranskih združenj vojne za Slovenijo na protestu. “Veteranov vojne za Slovenijo je 40.000. Ta peščica podpornikov Ertla ne more govoriti v imenu vseh,” tvita stranka, ki se tako spominja pokojnega Tomaža Ertla, ki je preprečil miting resnice v Ljubljani leta 1989.

Tvit stranke SDS - 4

(Foto: Twitter)

Precej pa je stranko očitno zmotilo tudi nekaj drugega. Protestniki sami poudarjajo, da jih ne zanima rušenje levice ali desnice, temveč si želijo boljših življenjskih pogojev, pri tem pa poudarjajo, da ne podpirajo nobene politične opcije. A SDS je kljub temu zapisal: “Protest proti vsem? Nihče ne vzklika proti Kučanu, D. Turku, J. Stanovniku, Zemljariču, Hanžku in ostalim stricem iz ospredja in ozadja?”

Vir: 24ur.com

13 KOMENTARJI

 1. Tvit o zombijih zmaga ;). Če bi se Janša malce izobrazil, pa bi razumel pomen petja Internacionale.

  “Protest proti vsem? Nihče ne vzklika proti Kučanu, D. Turku, J. Stanovniku, Zemljariču, Hanžku in ostalim stricem iz ospredja in ozadja?”

  Ker niso na oblasti in trenutno ne delajo škode za razliko od Janše in njegove kriminalno nesposobne vlade.

 2. Razumem, da SDS iritirajo prostesti, ki so v marsičem dejansko neresni in iracionalni. Ampak tako ceneno in mestoma žaljivo polemiziranje z demonstranti ni na nivoju resne politične stranke.

  • res je. tudi če bi bilo protestnikov samo nekaj sto in to sami nori totalitarni komunistični zombiji, se ne bi spodobilo. tako pa…

  • Žal res. Tudi če trditve stranke niso iz trte zvite, v kontekstu demonstracij izpadejo le kot jezen odgovor na provokacije. To pa je stvar, ki katerikoli stranki res ne pritiče.

 3. Čeprav je v glavnem vse res, kar na SDS jevem twittarju piše, bi bilo dosti pametneje, da se trenutno sploh ne bi oglašali. Tako pisanje samo neti razkol in dela brez potreben nemir.
  Stvari se same od sebe naravnavajo v pravo smer in sicer tako, da bolj škodijo tistim, ki so jih organizirali, kot pa tem proti katerim so uperjeni. Sedaj bi bilo najpametnejše, da bi vsi, ki se nam demonstracije ne zdijo pametne, vse skupaj ignorirali. Rahlo se že nakazuje, da protesti ugašajo, zato nikar ne podpihujmo, da ponovno ne zagorijo.

 4. Ne razumem, zakaj se SDS in Janez Janša ne bi smeli braniti pred pogromaškim obnašanjem medijev, sindikatov in političnih mafijcev? Kaj je v teh njihovih odgovorih neokusnega in nepotrebnega? Navsezadnje – so morda politiki (pri nas zlasti iz vrst SDS in NSi) nekakšno stranišče za frustracije ljudstva? Kdo lahko govori, kaj se spodobi in kaj ne? Skratka, če se nekaj ne spodobi za stranko in za njenega voditelja, zakaj je takšna komunikacija pri ostalih vrednotena kot nekaj normalnega (demokratičnega). Jaz mislim, da je Janša, glede na to, kar doživlja, izrazito strpen in kulturen. Koliko kritik zoper Janšo se spušča na osebno raven in v živo reže po njegovem snovnem dostojanstvu.
  Janša je tudi duhovit, ampak levičarsko ukrojena pamet misli, da so oni izumili humor in določajo, kaj je duhovito in kaj je nagravžno. Mislim, da bo morala desnica začeti nastopati še bolj radikalno, saj je nesramnost kontinuitete prešla vse meje razuma. Jaz ne razumem, kje je glas tistih, ki volijo SDS in NSi? Razen nekaj izjem so vsi mediji odločno na strani komunistov, tako da izpade, kot da je v Sloveniji le kakih 10 odstotkov desničarjev. Zakaj se ne organizirajo protesti na primer pred hišo zakoncev Hribar? Ali Janeza Markeša? Takim hinavskim lizunom je v živo potrebno povedati, da so brezmejni naduteži! In da so strašno omejeni. Nekateri predlagate ignoriranje. Naivna zmota!

  • Sprave med resnico in lažjo ne more biti. Čim prej bo resnica zmagala, tem manjši bo račun! Zato prenehajmo živeti v laži!

   Seveda pa slednje nujno pomeni zaostriti stališče do lopovov vseh vrst!

Comments are closed.