Samomorilnost in depresija

1

V našem največjem in preveč natrpanem zaporu Dob pri Mirni na Dolenjskem, je pred dnevi jetnik spet naredil samomor. Lansko leto si je v vseh slovenskih zaporih vzelo življenje kar petnajst (15) jetnikov, od tega sedem (7) na Dobu. Pokojni 51-letni Konrad Kukovec – Kovač, doma iz Slovenskih goric je bil zaradi domnevnega posilstva dveh štopark, pravnomočno obsojen na poldrugo leto dolgo zaporno kazen. Sam je vedno zatrjeval, da očitanega dejanja ni storil. Po osemnajstih urah zapora se je obesil v celici.

Za samomor so velikokrat odločajo depresivni ljudje. Trpijo tako fizično in duševno, so brez vsakršne volje in izhoda iz takšnega stanja sploh ne vidijo. O svojem notranjem stanju v okolje redno oddajajo signale, sporočila, ki so zelo konkretna.

Ljudje smo tako ali drugače depresivni domala vsak dan in depresija ponavadi zelo hitro mine brez posledic. Depresijo ne smemo tabuizirati, ker gre za bolezen, kot nešteto drugih. Zato jo je potrebno zdraviti z antidepresivi, največkrat do konca življenja.

Foto: Lokalno.si

1 komentar

  1. Še dobro, da niste psihiater, stric Koncilija. Na žalost mnogi od teh prav tako prisegajo na farmakološke čudeže. Business as usual.

Comments are closed.