Saga hiše ob gozdu – obračun s preteklostjo

bertoncelj sagaVerjetno je to ena izmed zadnjih knjig, kjer so zapisani avtentični dogodki. Osebno, čustveno prizadeto, v družinskem in širšem okolju, v slogu iskrenega obračuna s preteklostjo. Avtorjevi spomini obsegajo čas med drugo svetovno vojno in po njej, osnovno šolanje in obsodbo na oslovsko klop, šolanja doma vse do izobraževanja v tujini, ko se je preizkušal kot slovenski znanstvenik in gostujoči profesor. Po dolgoletnem delovanju na ljubljanski univerzi se je za krajši čas srečal še z državno upravo, ki se je poleg gospodarske problematike ukvarjala še z nerazumnimi, celo zločinskimi dejanji. Za tem je deloval kot glavni raziskovalec v največjem slovenskem proizvajalcu industrijskih produktov, spet z izjemno zanimivimi dogodki.

Njegove zgodbe so šokantne, preverljive in vabijo bralca k razmišljanju, saj, kot tudi sam avtor ugotavlja, nikoli ne vemo dovolj, nikoli ne znamo dovolj, dogodki, ki jih plete življenje nas vseskozi izzivajo k razmišljanju, raziskovanju in – reševanju, predvsem pa mora postati zvedavost in stalno izobraževanje način življenja. Moramo pa tudi odpuščati, z zamerami ni lahko živeti, poskušajmo biti spoštovanja vredni ljudje.

Avtor pokaže, kako se je rojevala človeška drama med sorodniki in sosedi, vse do revolucionarnega vrha, a sedaj so ti protagonisti že vsi na pokopališču. Prej sosedi, potem sprti in smrtni sovražniki, a sedaj eden poleg drugega na domačem pokopališču, kot speča spokojna družina…

Zakaj se je rojevalo toliko gorja, sto tisoč mrtvih, ko pa je bilo vse zaman? Komunistična religija je prišla počasi in zahrbtno, krvavo sprla slovenski narod. Sprožila je državljansko vojno in pijano vladala do onemoglosti, končno se je tudi izčrpala, a v vsej moči so ostali njeni protagonisti, sedaj konvertiti, ki so se hipoma prelevili iz tovarišev v gospode, v demokrate, še pravijo. Spet smo tam kjer smo že bili, v kapitalizmu! Naj si vsak sam izpraša vest in izbere izziv za samoočiščevanje.

O avtorju

Avtor Julij Bertoncelj spada med slovensko znanstveno provenienco. Deloval je na ljubljanski univerzi, med tem na Tehnični univerzi Berlin zu Charlottenburg, po magisteriju in doktoratu pa na Stanfordu v Kaliforniji in MIT- Massachusetts Institute of Technology v Bostonu ter v številnih industrijsko-proizvodnih in drugih poslovnih sistemih.. Je avtor številne literature in aktualnih izumov. Sodeluje s poslovnimi sistemi v EU in ZDA, njegovo področje ostaja aktualnost aplikativnega znanja in tekmovalnost industrijskih produktov.

Knjigo Saga hiše ob gozdu – obračun s preteklostjo na 365 straneh lahko naročite po ceni 40,00 evrov.

[vfb id=’38’]