Saša Veronik: Dvakrat OXI

6

tabela racunalnikKaj menite, zakaj vozim po prometnih predpisih in takoj poravnam globo za (zelo, zelo redko) napačno parkiranje in zakaj nikdar nimam davčnih dolgov in plačane vse položnice vedno in pravočasno? Ker je to temeljna morala in olika povprečnega državljana, tudi s finančnega vidika, kot sem jaz.

 

»MDDSZ bo odpisal dolgove,…finančna uprava tudi za prometne prekrške(!)«…- Vest na prvi strani časopisov.

P.S. Napisal sem svojo najkrajšo kolumno v življenju. Bralci naj naprej razpredajo o revežih in tako imenovanih »revežih«, pa o tem, če so vladajoči že povsem trčeni oziroma «mesečni«.

6 KOMENTARJI

 1. Ker imaš denar. Ne gre na to pozabiti.

  Tudi jaz plačam parkirne listke, ker so nični, in se proti njim ni mogoče pritožiti. Za izterjavo pa imajo kar posebno službo.

  To ni nobena morala, plačevati krivične kazni. To je prostovoljno suženjstvo.

  Da pa bodo odpisa deležni tudi taki z BMW, pa ne dvomim. Vendar niso reveži krivi za to.

  Sit lačnemu ne verjame. Z našimi zamudnimi obrestmi revež postane investicija. Nikoli več ne bo uspel odplačat dolga. Kadarkoli bo kaj zaslužil mu bodo vse pobrali. Zlasti DURS je takšen upnik. In DURSa ni med temi, ki bodo odpisovali dolgove. Sramota je to za državo. Velika sramota. In za družbo, ki temu še pritrjuje in to imenuje za moralno. Še židje niso takšni.

  • Če ne plačaš parkirnega listka, ni pravnih posledic. Po pošti dobiš pošto, na katero se lahko pritožiš.

   Polovičke pa so sporne, ker odvračajo ljudi od boja za svoje pravice.

   • Saj o teh odločbah govorim. Jaz sem dobil odločbo an kateri je pisalo da sem parkiral na “vseh prometnih površinah”, kjer ni dovoljeno. ??? Kar na vseh. Praksa redarstva so nične odločbe, na katere ni mogoča pritožba, ampak le sodišče, tja do ustavnega.

    • Ko ti pošljejo po pošti, imaš možnost pritožbe. Naslednja stopnja so pa sodišča.

     Nisi mogel parkirati na vseh prometnih površinah. Žal pa je Slovenija preveč represivna in lahko redarji napišejo kar hočejo.

     • Ne razumeš? Probaj izpodbijat da nisi parkiral na vseh površinah?!
      Kaj ti pomaga, da se lahko pritožiš, če je z ničnostjo pravo prekinjeno.
      Vsaka pritožba je nesmiselna, brez neposredne tožbe na sodišču. Zdaj se pa pravdaj z občino, če imaš čas in denar.
      V nekem primeru prej, sem dobil plačilni nalog kar tako, brez obrazložitve. Samo plačaj. To je vse za na sodišče, ki se dela nepismeno. Ne poznam nikogar, ki bi se temu uspešno uprl.

Comments are closed.