S. Toplak, Finance: Umobolnica Slovenija

0

Hilda Tovšak se je predala sama. Niso je uspeli ustaviti ne tožilci, ne sodniki, ne policija. Kriminalca ni sposobna ustaviti pravna država Slovenija. Notranji minister Gregor Virant kljub temu, da policija ni opravila svojega dela, čestita policiji: za uspešno opravljeno delo. To je – oprostite, da nisem taktna – umobolnica. Ne le z Virantovimi, tudi z izjavami tožilstva, posebej Zvonka Fišerja.

Problem je, ko norci prevzamejo oblast in vse ključne funkcije. V norišnico zaprejo zdrave. Kot vse kaže, se je preobrat v Sloveniji že zgodil.

Hildi Tovšak, pravnomočno obsojeni zaradi Čiste lopate in priprti zaradi drugega kaznivega dejanja, je slovenski pravosodni sistem omogočil, da je odkorakala na prostost. Najprej je ušla tožilcem. Potem se je izmuznila v neskončni neučikovitosti sodišč. Potem je pravosodje ugotovilo, da mogoče bi jo pa res morali vnovič spraviti za zapahe. Potem je bila razpisana tiralica. Nastopila je policija. Čeprav je bila v okolici Mislinje, je policisti niso našli. Predala se je sama. Zdaj je spet v zaporu. Imamo srečo, ne pameti. Ker sistem pravne države, demokracije, enakosti pred zakonom temelji na sreči, na naključju, ne pa na pretehtanih in odgovornih dejanjih, je tvegano. Tak sistem je za vsakega posameznika smrtno nevaren.

Več: Finance