S. Toplak, Finance: Revolucija

3

Slovenija potrebuje revolucijo. In to absolutno prednostno. Slovenija bi potrebovala revolucijo, preden bi od Evrope dobila denar. Ker brez revolucije bo ta denar vnovič vržen stran oziroma bo končal na ciprskih, luk­semburških, strankarskih in prijateljskih računih.

Slovenija seveda nikakor ne potrebuje vstajniškega revolucionarnega vpitja o novem sistemu, širši blaginji, novih družbenih vrednotah, o mrtvem kapitalizmu in naj živi delu čast in oblast. Slovenija ne potrebuje ne vstajniške ne sindikalne revolucije. Slovenija ne potrebuje Sirize. Ker so v Sloveniji leve stranke najbolj turboneoliberalne. Ker gredo slovenski levičarji prek trupel za denar – dobesedno, če pogledate neplačevanje gradbenim pod­izvajalcem in stiske zaposlenih v tajkunskih stečajih. Ker slovensko levico – pri tem, da desnice sploh nimamo – opredeljujejo pohlep, kraja in, najbolj žalostno, neumnost.

Slovenija potrebuje revolucijo, kot jo je – še zdaj ne vem, zakaj – doživelo slovensko kazensko sodstvo. Nenadoma so vsemu, kar je levica poimenovala nekaznivo veliko svinjarijo, rekli kraja. Ne zaradi linča javnosti, ampak zato, ker je tako res. In ker je tako prav. Ljudi, ki so kradli, je treba zapreti.

Slovenija potrebuje revolucijo, da glavni vodja levice ne bo več turboneoliberalec, ozaljšan s korupcijskimi tveganji, kot je Zoran Janković. Slovenija potrebuje revolucijo, da ne bo več politika, funkcionarja, nosilca javnega življenja, kot je Zoran Janković. Slovenija potrebuje revolucijo, da ne bo več direktorja, kot je Gašpar Gašpar Mišič na čelu Luke Koper, ki nima pojma o tem, kako Luko poslovno vsaj približati Rotterdamu. Revolucijo, da bodo politikantsko nastavljeni nadzorniki družb plačali za svoja neodgovorna in škodljiva dejanja. Če bi plačali denimo Istrabenzovi – te dajem za primer, ker je že tožilec Kozina govoril, kje je njihova odgovornost -, danes morda ne bi imeli burleske Gašpar.

Slovenija potrebuje revolucijo, da ne bo več zagovornikov nacionalnega interesa in nasprotnikov privatizacije, ki se hkrati zgražajo nad političnim kadrovanjem. Bedarija. Slovenija potrebuje revolucijo, da se prijatelji v stečaju ne bodo leta mastili na plečih upnikov. Slovenija potrebuje revolucijo, da boš posel dobil, ker si kakovosten in poceni, ne pa ker si prijatelj. In potem se čudimo, zakaj upniki pravočasno ne zaščitijo svojih pravic – a naj lopnejo sami po sebi?

Slovenija potrebuje revolucijo, ki bo zatrla negativno selekcijo, ki bo preprečila, da tudi iz tujine sem pridejo najslabši ljudje, ki bo ustavila to, da sfižimo vsako stvar, ki v tujini deluje.

Več: Finance


3 KOMENTARJI

 1. Da, revolucijo v mišljenju in ravnanju, ki bo skladno z urejenimi in uspešnimi državami, ki se lahko pohvalijo z visokom vrednostnim sistemom, vključno z odgovornostjo.

 2. Odgovornosti ni!?
  Neodgovornost je najtežji in glavni problem, v parlamentu in v družbi, ki jo omogoča sedanji proporcionalni volilni sistem, je poudaril poslanec Branko Grims SDS, pritrdili pa so mu tudi Matej Tonin NSi, Maša Kociper PS, Rihard Braniselj DL, v oddaji na nacionalni TV3.
  Samo volitve, brez spremembe volilnega sistema, ne bodo dale nove kvalitete in povečale odgovornosti do volivcev in v družbi, so bili enotni.
  Kdo je na potezi?

 3. Nobene revolucije! Revolucije vedno omogočijo zgubam, da pridejo do položajev, ki bi bili drugače zanje nedosegljivi. Kako drugače pa slab ključavničar še lahko postane diktator? In, ali ni bilo tudi letos pomladi tako? Ena od posledic dogajanja ulice je tudi GGM.

  Cilji iz članka so tek na dolge proge. Njihovo doseganje je bolj naša dota otrokom. Ti cilji bi morali osmisliti naše polaganje majhnih kamenčkov v mozaik lepše Slovenije za naše otroke. Tako jim bomo dali lepšo Slovenijo od te, ki smo jo dobili od naših staršev oziroma dedov in ki je polna skritih kosti.

Comments are closed.