S prostovoljnimi prispevki preko SMS bodo plačali referendumsko kampanjo

3
Vlada RS bo potrošila preko četrt milijona zgolj za referendumsko kampanjo. (Foto: Matic Štojs)

Na uredništvo Časnika nas je poklical pobudnik referenduma Vili Kovačič. Napoveduje precej obširno referendumsko kampanjo, s katero bodo skušali volivce prepričati, naj zavrnejo vladni zakon o drugem tiru. Pojasnil je, da bo kampanjo samostojno prijavilo več skupin, ki so pomagale zbirati in zbrati dovolj podpisov za razpis referenduma.

Povedal pa je tudi, da bo financiranje kampanje izredno zahtevno, saj bodo imeli na nasprotni strani Vlado RS, ki si je za potrebe financiranja kampanje zagotovila namenska sredstva v višini 97.000 evrov. S tem vladnim sklepom je bila imenovana tudi širša skupina višjih državnih uradnikov in funkcionarjev, ki so zadolženi za vodenje referendumske kampanje. Če upoštevamo še njihove  stroške dela ter stroške zunanjih sodelavcev, bo vlada potrošila več kot eno četrtino milijona evrov zgolj za potrebe te kampanje. V to vsoto ne štejemo že porabljenih sredstev za razne svetovalce, ki so se na Vladi izmenjali v času zbiranja podpisov, in seveda številnih uslužbencev, ki so se tako ali drugače ukvarjali s pobudniki zbiranja podpisov ra referendum.

Kovačič nam je povedal, da denarja za kampanjo seveda nimajo, bo pa njihovo delo zato ves čas in v celoti slonelo na številnih prostovoljcih ter bo financirano izključno s prostovoljnimi prispevki, do katerih nameravajo priti tudi s pozivom državljanom. V mislih ima predvsem posameznike, skupaj jih je več kot 48.000, ki so se podpisali pod zahtevo za referendum.

Kovačič je v nadaljevanju pojasnil, bodo ljudi k financiranju kampanje pozvali prek organizatorjev zbiranja podpisov. To so opozicijske politične stranke, neodvisni poslanci in posamezniki, skupaj je naštel skoraj 30 takšnih skupin in posameznikov. Od vodij strank ne pričakujejo denarja iz strankarskih blagajn, želijo zgolj to, da pozovejo svoje članstvo k sofinanciranju kampanje. Sicer pa je na spletni strani civilne iniciative Davkoplačevalci se ne damo že nekaj časa na voljo položnica, s katero lahko njihovi somišljeniki in podporniki prispevajo sredstva. Kmalu pa bo možno, tako se nam je pohvalil Kovačič, sredstva za kampanjo prispevati kar preko sporočil SMS.

Toliko o tem, kaj vse moramo plačevati davkoplačevalci, da lahko vlada z nami manipulira in nas dovolj veliko število prepriča, da njen zakon ponovno potrdijo/mo še na referendumu.

3 KOMENTARJI

 1. Gospod Vili Kovačič je občudovanja vreden, ker razgalja kopico napak, ki jih počne oblast in ki so v nasprotju z načeli pravične pravne demokratične države.

  Vse to pa ne bi smelo biti tuje ustavnemu pravniku premierju Cerau, pa očitno je.

 2. Gospod Vili Kovačič tudi dokazuje:
  – kako pomembna je aktivna civilna družba
  – na kakšen način mora delovati
  – kako mora biti vztrajna
  – kako mora biti strokovno usposobljena oziroma organizirana
  – kako etično mora nastopati, da ni podobna nasilni primitivni levici
  – kako mora spoštovati civilizacijske standarde, da je vsem svetal zgled in poduk.

  Čestitke, gospod Vili Kovačič!!!

 3. Gospod Vili Kovačič, vi krepite duhovno vrednotne temelje slovenske skupnosti!

  To pa je naš neizmerni duhovno vrednotni kapital, ki je vreden več kot vsako premoženje.
  Ta nam zagotavlja uravnotežen in stabilen duhovno vrednoten in materialni razvoj slovenske skupnosti.

Comments are closed.