S papežem z Lezbosa v Rim poletelo tudi 12 sirskih beguncev

4

lezbos papezPapež Frančišek je obisk na Lezbosu želel skleniti z »gesto sprejema« v odnosu do beguncev. Tako so se mu med letom nazaj v Rim pridružile tri begunske družine iz Sirije. Gre za dvanajst oseb, med katerimi je polovica mladoletnih. Te so v sprejemne centre na Lezbosu prišle še pred sporazumom med Evropsko unijo in Turčijo.

Kot je pred odhodom z otoka izjavil tiskovni predstavnik Svetega sedeža, p. Federico Lombardi, je bila papeževa pobuda realizirana prek pogajanja med državnim tajništvom in pristojnimi grškimi ter italijanskimi oblastmi.

Vsi člani treh družin so muslimani. Dve družini prihajata iz Damaska, ena pa iz kraja Deir ez-Zor, ki se nahaja na področju, katerega je zasedla tako imenovana Islamska država. Njihovi domovi so bili bombardirani. Za sprejem in vzdrževanje treh družin bo poskrbel Vatikan. Na začetku pa jim bo nastanitev zagotovila Skupnost sv. Egidija.

Vir: Radio Vatikan.

4 KOMENTARJI

  1. Jap! Pravi begunci so samo še tam! Na našo mejo pridejo ilegalni ekonomski migranti, ki želijo v Nemčiji prejemati podporo za brezposelne. Seveda so ti migranti pomešani z vojaki islamske države, ki tako okupira Evropo.

Comments are closed.