S. Granda, Družina: Za dežjem sonce

5

Letošnje leto si bomo zapomnili. Poplave in žled so ponekod spremenili zunanjo podobo Slovenije. Tudi letina ni bila prida, čeprav vse tudi ni bilo zanič.

Letošnje leto smo večkrat volili. Naloge nismo dobro opravili, pa naj gre za arhive, kjer je slabše kot pred 50 leti, ali sestavo parlamenta. Mnogih ni bilo na volišče. Niso spoznali, da dobra in urejena država ne pade z neba, ampak si je zanjo treba prizadevati. Treba je imeti pogum in prevzemati odgovornost. Slovenci očitno ne zmoremo dojeti, da se moramo brigati sami zase. Slovenija je neuspešna, ker uživa pri svojih državljanih premalo ljubezni in spoštovanja. Spomnimo se tega 26. decembra, ko je dan samostojnosti in enotnosti.

Smo pred 25. obletnico rojstva slovenske demokracije. Nekateri bi radi ob tem pokopali DEMOS. Ne vedo, da to ni samo zveza demokratičnih strank, ampak predvsem gibanje, ki izhaja iz preloma s totalitarno preteklostjo in zahteva sodelovanje in odgovornost pri izgradnji demokracije in države. Nekateri so šli nezreli v politiko. »Ne hodi čez Drav’co, če plavat ne znaš!« pravi narodna. K sreči je vodja opozicije po pol leta krivičnega zapora pri svoji družini.

Cerkvena kriza se z novim ljubljanskim nadškofom razpleta. V dosedanjih intervjujih je dokazal, da provokacijam Cerkvi sovražnih ne bo nasedal in se bo ukvarjal predvsem z njo. Očitno ne bo knez, ampak nadpastir.

Več lahko preberete v Družini.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


5 KOMENTARJI

 1. Ko berem in poslušam taka lajnanja kako so volivci neodgovorni, ker niso volili pomladi, mi klikne, da marsikdo od teh nekdanjih volivcev in sedanjih nevolivcev osebno pozna kakšnega takšnega jalovega funkcionarja ali intelektualca in namenoma več noče podpirati tega zla ali jalovosti.

  • Ej, pavelček, niti do kolenne sežeš grandi,še posebej po intelektu ne!
   In pomlad je zate zlo?!
   Zares si psihopat!

   • Gospod Martin,
    se zavedate, da s tem vašim načinom odgovarjanja dejansko potrjujete gospodu Pavlu?

    Ne?! Se mi je kar zdelo … in potem bo 20 odstotkov spet velik šok! 😮

 2. Mene tudi razkurijo te modrosti o slabih volilcih, pa o tem da ni večine in podobno. Janša je komaj na svobodi. Ravnanje naših sodnic je najmanj odurno. In to nima veze z volitvami.
  Da ne omenjam, da naj bi glasovanje štelo za napor, ki ga je potrebno vložiti v lastno državo?!
  Cerkvena kriza se bo začela razpletat z razpustitvijo mariborske nadškofije. Vse kaže da nima šans, da bi obstala.
  Nadškof Zore naj bo le knez, kajti teh pastirjev, ki se samo prilizujejo ovcam imamo že poln kufer.
  Pomlad bo morala ponovno pridet. In Slovenci bomo morali najti pot iz tega prekletstva.

 3. Grandova modrovanja žal spadajo med tiste, kjer ob prebranem imenu in naslovu točno veš kaj bodo napisali, enobravno, brez refleksije in zgolj na juriš.

Comments are closed.