S. Granda, Družina: Ljubimo oblastnike!

5

Ob nedavni 25. obletnici osamosvojitvenega referenduma smo slišali obilo pozivov k enotnosti, skoraj nič o demokraciji, ki je prvi pogoj za nastanek samostojne slovenske države. Povedano odkrito: sedanja slovenska oblast pričakuje, da jo bomo podpirali tako, kot smo takratno. Na podlagi česa?

Uvedli so davčne blagajne. Prav! »Daj cesarju, kar je cesarjevega!« Kako to, da taista oblast ne more poskrbeti, da bi delavci dobili zaslužene plače, da bi podjetja odvedla delavcem pobrani(!) denar za vse vrste obveznih zavarovanj? Ali veljajo za izbrane posameznike, ki jih oblast postavi na vodilna mesta, drugi zakoni? Država je na eni strani proti mali kraji, podpira pa veliko! Sta dve vrsti zakonov in državljanov? To je praktična posledica razglašanja več resnic, več moral …

Na nekaterih fakultetah so si neupravičeno izplačevali dodaten denar. Vrniti jim ni treba vsega, le nekaj. Ukradli so hiše, vrniti morajo zavese!?

Ni denarja za socialne podpore, pokojnine, štipendije, zdravstvo, šolstvo, policiste, vojake … Tisti, ki imajo že tako velike državne plače, pa si izplačujejo dodatke, ki so večji kot minimalne delav­ske plače. Državni denar je za premožne, za pomoči potrebne ga ni!

Več lahko preberete na druzina.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


5 KOMENTARJI

 1. Granda razmišlja socialistično ( “Država mora poskrbeti za delavce”) .

  Zato v Sloveniji nimamo desnice, ampak “desnico”. Ker eminentni strokovnjaki tudi na desni zavajajo populacijo, ki ni “študirana “.
  A ima Granda kakšnega prijatelja, da mu ta razloži osnovne pojme ekonomije, ki niso iz učbenika STM, e? A je on osebno sploh dojemljiv za drugačno mnenje, kritiko njegovega mišljenja? Osebno dvomim. ali se v 30ih letih ni nikoli zmotil v trditvah in pisanju?
  A si Družina ne more najti boljših piscev, mlajših?

  • Dopuščam, da gre za različne interpretacije besede ‘država’. ‘Država naj poskrbi za …’ meni pomeni: ustvariti pogoje za pošteno in pregledno poslovanje, z jasnimi načeli, ki bodo veljala za vse enako.
   Mislite, da je ‘država’ povsem brez krivde, če delodajalci ne plačujejo obveznosti? In ko se začne komaj šušljati, da bi utegnili ukiniti to ali ono subvencijo ukiniti (za vrtec, razne obšolske dejavnosti, davčne olajšave, …), dvomim, da Vi to mirno spremljate in odobravate: “Bravo, tako se dela! Vsak naj poskrbi zase. Država se nima tu kaj vmešavati!”?

  • Granda je eden boljših zgodovinarjev v Sloveniji, Novomeščan po rodu, razgledan človek, za 3 tvoje “boljše mlajše pisce” skupaj. Moti te pa, ker je Krekovec. Ampak se boš pa že moral navadit, da tudi tako smejo kaj povedat.

   • Nisem ocenjeval njegove zgodovinske profesije. Čeprav ideologija izkrivlja tudi pogled na zgodovino kar je lepo vidno pri Repetu.

    Moti me, ker je socialist in njegove ideje živijo v 19.stl. Ne preobraža se, ne prenavlja se s časom. Njegovo pojmovanje svobode je orto socialistično.

    Kot Kurinčič in vsi katoliški intelektualci ima na socializem podoben pogled kot Dušan Semolič, škodljivec slovenskega delavstva, ki idejno “živi” v 19.stl.

    Ti fosili, ki odkrito ali prikrito zagovarjajo socializem, nam ne morejo pomagati. Kvečjemu nam delajo veliko škodo. Po mojih številnih izkušnjah se še ni noben komunist spreobrnil. Prav tako ne socialist v odraslih letih. Tu imamo odgovor zakaj je Slovenija med vsemi komunističnimi državami v procesu tranzicije MOČNO ZADNJA.

 2. Oblastnikov niti slučajno ne “ljubimo”. Niti spoštujemo jih ne. To je eden največjih problemov v družbi.
  Drugače se pa nekoliko strinjam s pavlom. Vsa ta zakonodaja, na katero se sklicujemo je neizvedljiva. Zato toliko anomalij, če lepo korektno imenujem nezakonitosti. Država je z zakoni uvedla tak sistem, da ga ni mogoče ne nadzorovati, poslovno pa je zgrešen in se ga potem mnogi ne držijo.
  To je socialistična zakonodaja. In Granda je v tem socialističen, ker se sklicuje na takšno neuporabno zakonodajo. Toliko neumnih zakonov imamo, pa se iz Cerkve nihče ne oglasi, da so to neumnosti in da moramo zakone narediti podobne državam, kjer delujejo.

Comments are closed.