S. Granda, Družina: Laž ima kratke noge!

2

S prireditvijo 6. aprila v Grahovem so se začele letošnje akcije nadaljnjega razdvajanja Slovencev, ki že nekaj let redno dosežejo prvi vrh 27. aprila, drugi 9. maja, nato pa s spravnimi slovesnostmi v Kočevskem rogu, na Teharjah in pri rovu sv. Barbare doživijo osvetlitev, da za leto dni potihnejo v sram in črno temo.

Zgodovinarjem doma in v tujini je v grobih potezah znano in jasno vse dogajanje, pa naj gre za 6. ali 27. april 1941 ali 20. april 1944 ali 9. maj 1945. Ni problem preteklost, problem je njeno zlorabljanje za potrebe oblasti, ki želi z lažmi vladati nad ljudmi in jih zastraševati. Še zlasti v 25. letu obstoja samostojne slovenske države, ko smo se Slovenci kot del demokratične Evrope otresli komunističnega totalitarizma. Vsaj upali smo tako in slej kot prej se bo to tudi dokončno potrdilo. Poti nazaj namreč ni!

Slovenci smo svoj odpor proti vsem okupatorjem v zgodovini­ pokazali z zvestobo slovenskemu jeziku in kulturi. Času in okoliščinam primerno. To je vredno trajnega spomina. Česar se bomo spominjali 27. aprila, že datum je napačen, je vredno le zaradi prostega dne, vse drugo pa je politikantstvo. Z denarjem, ki ga temu država namenja, bi mnogi upokojenci, ki morajo živeti pod robom preživetja, brezskrbno gledali v prihodnost. Seveda države ta plast državljanov ne zanima. Svoj odnos do njih kaže s sprostitvijo cen kurilnega olja. Topel dom je za starejšega človeka pomembnejši kot hrana.

Več lahko preberete na radio.ognjisce.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


2 KOMENTARJI

 1. Prav je jasen in oster odnos do raziskovanja zgodovine in dejstev.

  Drugo je pa stalno politično pogrevanje, oboje stransko provociranje in stalno kazanje s prstom kakšno zlo so drugi.

  Kristus ni iskal grešnih kotlov, ni histeriziral javnosti, ni bil veliki duhovnik, ki bi zlorabljal vero v svoje gospodovalne namene.

  V Sloveniji je vera v Kristusa pri večini zelo šibka. Večina sploh ne ve, kako je pomembna vera v sv. Trojico, ki je osnova ljubečega odnosa, spoštovanja, dialoga, sodelovanja treh oseb, enega Boga.

  V Sloveniji je prevladujoča socialistična vera, ki se izvrstno pokriva z ostanki fevdalizma in mafije. Zato konzervativni kristjani po svoje z lahkoto sodelujejo s komunisti (Putin), se enako obnašajo in na svobodo enako zlobno gledajo kot mafija.

  Najbolj jasno se vidi ta socializem v primitivni starozavezni logiki “naši-vaši”. Pri čemer se našim zločincem vse oprosti, njihovi pa so vsi zločinci. Tu SDS socialističnim politkomisarjem pomagajo tudi neo-kons jastrebi iz neo CMD.

Comments are closed.