Rusija prednostna izbira tudi Šarčeve vlade?

19

Rusom je uspelo izvoziti svoje probleme nasprotnikom. S tem ko so okužili druge, so svoje »vrednote« naredili za normalne. Putinove pomočnice pri sesuvanju EU so protievropske skrajne desničarske stranke, ki si pri njem podajo kljuko in jih financira. Na prvi pogled je presenetljivo, da se v druščini skrajnežev znajde tudi naš odhajajoči zunanji minister Karel Erjavec, ki sedaj odhaja na obrambno ministrstvo, a le na prvi pogled. Iz dejanj Cerarjeve vlade, ki sedaj končno poslavlja, je mogoče sklepati, da je mnogo bliže Putinovi viziji kakor evropski. Enaki ptiči pač letajo skupaj!

Miro Cerar, ki v naslednjih dneh prevzema vodenje diplomacije, je vladavino prava sistematično rušil ali z neupoštevanjem razsodb Ustavnega sodišča in mednarodnih zavez (NLB) ali z diskriminatornimi zakoni (npr. Magna). Da za njega ni pravo kaj več od cirkusa, je dal jasno vedeti, ko je v Odmevih Viliju Kovačiču navrgel, da menda ja ne bo nadaljeval tega pravnega cirkusa. Cerarjeva mati se je proslavila z izjavo, da vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje, sinov odnos do prava je mogoče strniti: vse vladne svinjarije so zakon. EU, ki temelji na vladavini prava, je zato več kakor moteča, saj članstvo v njej preprečuje samovoljo oblastnikov. Zato tudi nenehno ustvarjanje proti-bruseljskega razpoloženja in sabotiranje EU ukrepov proti Rusiji zaradi priključitve Krima in vojne v Ukrajini.

Vladimir Putin je ugrabil državo in na oblasti zamenjuje samega sebe že dve desetletji. Podoben primer je pri nas, s to razliko, da se tisti, ki so državo ugrabili, ne upajo na plano, ampak vladajo preko novih obrazov. Ti se menjujejo – od Zorana Jankovića in Alenke Bratovškove do Cerarja in sedaj Marjana Šarca – ugrabitelji pa so ves čas isti. Tako menjava obrazov na političnem odru ni menjava politike, alternativa ni alternativa.

Dokler smo v EU, se bo treba iti to maškarado zaradi videza demokratičnosti. Zato bi tem stricem iz ozadja še kako ustrezalo, da nismo v EU in da imajo povsem proste roke, kakor jih ima njihov idol Putin. Ker je stricem iz ozadja spet uspelo postaviti na oblast nove obraze, bomo šli naprej po cesti, ki pelje v nesvobodo in revščino

19 KOMENTARJI

 1. Izbira??? Mislim, da bi izbire. Vzeli bodo ponujeno. Normal politik si ne bo slabšal ugled z druženjem s komedijantom, ki igra predsednika vlade.

 2. To je to!

  Na kratko, jedrnato in slikovito prikazati dejansko stanje kakšno je v svojem bistvu na pa zgolj na površini.

  Čestitke avtorju z željo, da se velikokrat oglasi s svojimi zanimivimi prispevki!

  Slika ruskih vojakov, ki paradirajo s svojimi ruskimi pred slovenskim Prešernovim kipom o svobodi, pa dokazuje, da smo že pod rusko okupacijo. Nobena natovska država tega ni počela.
  Čudno, da ni protestirala levica, ki jo celo moti vsakršno sodelovanje z Natom in se pri tem sklicuje na slovensko neodvisnost.

 3. Ker je prej, ko je bil Erjavec zunanji minister, vabil in sprejemal nenehno ruske najvišje diplomate, lahko zdaj pričakujemo, da bo zdaj, ko bo Erjavec slovenski obrambni minister vabil ruske generale in njihove vojake tako, da bomo še bolj podrejeni Rusiji.

 4. Ne morem si kaj, da ne bi na zahodne, evropske in piščeve kritike na račun Rusije apisal nekaj svojih misli.
  Rusiji so skozi vso zgodovino vladali carji absolutisti vse do danes. Drugačne oblasti ljudje ne poznajo, zato je Putinov način samo nadaljevanje skoraj tisočletne tradicije in zahodno demokracijo bi bilo težko vpeljati v ruski način življenja. Podobno je na Kitajskem, kjer so cesarji vladali tisočletja in vladajo še danes in nenazadnje tudi v Sloveniji, kjer so se po krajši demokratoidni epizodi volilci odločili za popolno retitoizacijo.
  Ukrajina je vedno bila mehki ruski trebuh, kjer je Rusija v Kijevu celo pred cca 600 leti nastala in kjer ima Rusija svojo najvažnejšo interesno sfero in skoraj polovico prebivalstva. Navsezadnje se je Rusija dokaj benevolentno pustila obkrožiti z NATO paktom, toda drezanje zahoda v Ukrajino s pridruževanjem EU in NATU je bilo tudi zanjo preveč in zahodna napaka.

 5. Tudi Krim je bil najprej tatarski, nato ruski, dokler ga ni Stalinov naslednik Hruščev, Ukrajinec po rodu podaril ukrajinski republiki v okviru Sovjetske zveze in tako je ostal ukrajinski po razpadu SZ, kljub večinskemu ruskemu prebivalstvu, ki se je pred nekaj leti razumljivo odločilo z referendukom za Rusijo. Najbrž gre res za kršitev mednarodnega prava, toda tudi zahod jih je poln. Pomislimo samo na ameriško invazijo na Irak ali na tolerirano, da ne rečem inducirano afroarabsko invazijo na Evropo. Ali pa na drugi rusko-nemški severni tok, medtem ko je bil južni tok, ki bi prinesel korist tudi Sloveniji, pravniško črkobralsko preprečen. Hinavščina pa taka, ni čudno, da je Putin tako evroskeptičen, kadar pomisli na bruseljsko in ostalo evropsko vrhuško, najmanj polovica Evropejcev z mojo malenkostjo vred je postala tudi evroskeptična zaradi vedno bolj vsiljive politične korektnosti ter afroazijske promigrantske ter kulturnomarksistične politične mešanice, ki je obsedla evropsko vrhuško. Kje pa naj alternativne zdravorazumske desne stranke iščejo zaveznike, ker jim je dovolj zapitega Junckerja, ali zmedene Merkelce, Mayeve in Macrona? Več razumevanja najdejo najbrž pri Trumpu in Putinu, tudi jaz ju laže razumem kot marksiste in islamiste.
  Je pa seveda neizpodbitno dejstvo, da so slovenski vitalni interesi povezani s članstvom v EU, NATU in zavezništvom z ZDA! Prijateljstvo z Rusijo in Kitajsko je pa še dodana vrednost!

  • Krim je sicer bil Ruski, je bil pa del današnje Rusije ukrajinski. In ni šlo za nikakršno darilo Ukrajini, ampak le za spremembo mej v bolj praktične.

   Putin bi potem moral vrniti Ukrajini del ozemlja v zameno za Krim.

   Nas pa levičarski politiki potiskajo v roke Rusom – saj uničujejo Evropo – potem se pa čudijo, kako, da alt right zmaguje.

 6. Vse, kar se je v Rusiji vredno ogledati, je nastalo v času carske vladavine. Vse drugo je socialistični dolgčas. Ko sem se 1969 prvič z vlakom peljal proti Moskvi, sem na podeželju na kolhozih videl pokvarjene kombajne in druge stroje, ki jih je preraslo žito, zanemarjene vasi in ljudi, ki so se vgrezali v blatne ceste, resda pa tudi vsepovsod avtomatske železniške zapornice (pri nas je bila prva postavljena pri Litiji šele zatem). V predmestju je bilo videti velika nova poslopja, ki so se že med gradnjo rušila. Pač tipična slovanska zanikrnost. Še en absurd: v “kozmonavtskem mestu” so pionirčki ponujali pest Leninovih značk za en žvečilni gumi. No, zdaj pa gradijo že lepša stanovanjska naselja, posebno v Sankt Peterburgu. In še en sodobni absurd: na meji iz Estonije v Rusijo je z avtom treba čakati tudi šest ur, pa skoraj nobenega prometa. So pa ljudje večinoma blage duše, sicer precej naklonjene alkoholu in pretiravanju (“do daske”, kot pravijo na jugu). Zaljubljeni so v uniforme in paradiranja. Putinov avtoritarni režim jim – z izjemno rahle, večinoma razumniške opozicije – kar ustreza. Saj se tako razsežne in raznolike ter večetnične dežele drugače verjetno ne da skupaj držati. Sploh ne z demokracijo zahodnega tipa.

  • Če k temu dodamo še okupacijo Češke, Poljske, Madžarske, Vshodne Nemčije, Romunije, je ZSSR revolucionarni komunistični vpliv deloval kohezivno, tako da je vidno propadalo podeželje, medtem ko so bile sicer”rostfrej” izložbe v Pragi in v avli praškega metroja zanikrno prazne? Zanimivo da so imeli v ZSSR pred vsakim večjim mestom t.i.mitnice, kjer so kontrolirali dokumente.Tudi električno omrežje je bilo prava katastrofa daljnovodov in priključkov, da ne omenjamo železnic(razen sibirske iz Carske Rusije), ki so že na dimenzije tirov kljubovale normalnim standardom Zahodne Evrope. Mimogrede Rusi so bili v državah Varšavskega pakta prisotni tudi z oficirskim kadrom, tako da se je ta še leta po padcu “Berlinskega zidu” iz DDR selil nazaj v Rusijo in so ostala prazna cela blokovska naselja. Še mnogo je zgodb te utopično zgrajene Marx ideologije klasičnih posledic v padanju standarda prebivalstva teh dežel, da ne omenjamo duševnih motenj s katerimi se še danes ubadajo pravi “Zahodni Nemci(ne A.Merkel, ki je zrasla v DDR)”!?

 7. Cudim se slovenskim ljudem, tudi tukaj Sarkazmu, ki jih ne moti ekspanzionizem Putinovega rezima. Vceraj Gruzija, danes Krim in Ukrajina. Jutri kdo? Balti se jih bojijo, Poljaki. Celo Skandinavci. Nihce od ljudi iz teh dezel in na splosno severa in zahoda Evrope, s katerimi govorim, nima nobene dobre besede za ta rezim. V Sloveniji pa ogromno simpatij. Pa kaj vam je? A je v redu tudi kgbjevsko pobijanje notranjih in zunanjih disidentov, celo v Angliji?

  P.s. Putinovski ekspanzionizem nima sorodnosti z zunanjo politiko ZDA. Pac pa s Hitlerjevo politiko, zacensi z vdorom nemske vojske v Sudete in Anschlussom Avstrije.

 8. Kako žalosten je pogled, na ruske vojake, ki z ruskimi zastavami paradirajo na glavnem trgu slovenske prestolnice pred Prešernovim kipom svobode!

  Zakaj na Prešernovem trgu ne smejo paradirati slovenski vojaki s slovenskimi zastavami?!!!

  Kdo je odgovoren za to veleizdajo?!

 9. Kar se mene tiče,nimam nobenih simpatij niti do totalitarnih, niti avtoritarnih režimov. Obsojam umor slehernega nasprotnika ali disidenta, še sploh če je nedvomno dokazan. Menim, da se nobeden Slovenec, ki mirno živi in uživa vse blagodati Slovenije, nima pravice zgražati nad nepojasnjenimi umori posameznikov v drugih državah, ker se mirno sprehaja in vozi po dokazanih množičnih moriščih svojih sonarodnjakov, ne da bi, z menoj vred, v zvezi s temi zločini karkoli storil. Tako zgražanje se mi zdi neokusno tudi pri Britancih, njihovi predniki in rojaki so imeli preveč lastnega imperialnega masla na glavi, da o odgovornosti o slovenskih žrtvah sploh ne govorimo.
  Menim, da največja država na svetu s pomanjkljivim potencialom v prebivalstvu in ekonomiji nima najmanjše želje po ekspanzionizmu, saj Putin ni nor. Nekoč bo Rusiji res potreben ekspanzionizem, toda v obratni smeri, v svoja neskončna sibirska prostranstva. Je pa razpad še večjega sovjetskega imperija zapustil nekatere travme. Jaz Rusijo razumem, da je zanjo prisotnost NATA na njenih mejah in v državah, ki so bile še pred nekaj desetletji njen sestavni del in ki imajo skoraj polovico ruskega prebivalstva žaljiva in frustrirajoča in da se ne more kar odreči statusu velesile in prepustiti svoja bivša ozemlja rivalski velesili, da ji šari po trebuhu po svoji mili volji. Prav tako dobro razumem in poznam zgodovinski strah držav Vzhodne Evrope in Skandinavije, ki je po mojem mnenju neupravičen. Rusija jim ne bo storila ničesar, želi si le nekaj prejšnjega spoštovanja brez neupravičenega ameriškega rožljanja z orožjem na svojih mejah.
  Kot kristjan pa res čutim veliko simpatijo do Rusije, ker vzpodbuja krščanstvo, ki se je pod Putinom razcvetelo. Zidajo se cerkve in samostani, množijo se vrste duhovnikov in vernikov, verouk poučujejo v javnih šolah do mature. Popolno nasprotje v primerjavi z ostalo Evropo, ki dobesedno gazi po krščanstvu, ga (samo)ukinja, deluje obratno kot Rusija raznarodovalno in pospešeno s svojo zblojeno politično korektnostjo promovira kulturni marksizem in radikalni islamizem. Novo noro evropsko kulturo lahko si preberete in spoznate na Portalu plus, kjer so natisnili nekakšno shizofreno besedno solato švedsko-iranske zblojene aktivistke, menda povabljene v Slovenijo.

  • Sarkazem,po obeh vaših komentarjih sklepam,da ste rusofil-prav zaradi mene,brez dvoma se najde pri njih kaj dobrega. Strinjam se tudi,da je poganska Evropa vedno bolj usmiljenja vredna.
   Nikakor pa ne občudujem niti Trumpovega niti Putinovega “krščanstva”.Krščanstvo,ki ga lažno!”spodbujajo” cesarji in svetni vladarji ni nikdar bilo in tudi danes niti slučajno NI življenje v skladu s Kristusovim Evangelijem. Svetovna,Evropska IN Slovenska zgodovina ter predvsem aktualna sedanjost so dovolj nazoren dokaz za mojo trditev.

 10. Ko sem se peljal s taxijem iz londonskega letališča Stansted v London z ruskim taxistom, je med najinem pogovorom dejal da je zelo zadovoljen s službo taxista v Anglji,in jo nebi zamenjal z enako službe v Rusiji,ker so v Rusiji zelo sabe plače in ljudje revni.a kljub temu je hvalil Putina da je za njega najboljši predsedik na svetu.

 11. Že gor prihaja Levica,
  Ljudstvu zopet zavladala bo Pravica,
  nič več ne bo zasebnega osata,
  povsod državna svinjska farma bo bogata,
  okrog tovarn rasla bo travca,
  veselo pasla se bo kravca.

  Na eu-mejah cvetela minska bodo polja,
  za njimi vrisk iz Naravnega okolja,
  ki vabi vrh planin,
  z državno žičnco na Kamin.
  Rdeča zvezda bo na pot svetila,
  vse za sabo bo zvabila,
  Mladina Jo bo molila,
  Ji v transu bo sledila.

  Na nebu Mesec zdaj sveti,
  Da za Stvar ostajajo bolj vneti,
  od zgoraj suho zlato pošilja Ti to,
  Našim vsakemu v svoje korito.

Comments are closed.