Vodstvo SVIZ-a postalo trobilo rušiteljev legitimne vlade

12
Matija Horvat, 32 let učitelj na OŠ Matije Čopa Kranj, predsednik Učiteljskega združenja Slovenije, javno izstopam iz sindikata SVIZ.

Političnih igric, ki škodijo naši državi in nam vsem, s članstvom in financiranjem sindikata ne bom več podpiral. Zato javno izstopam iz sindikata SVIZ.

Kot odgovor na televizijski intervju predsednika vlade je vodstvo SVIZ 20. novembra 2020 medijem poslalo javno sporočilo in ga preposlalo tudi članom. Originalno SVIZ-ovo besedilo dobite na spletni strani sindikata SVIZ.

Besednjak vodstva SVIZ je za vsako šolo nesprejemljiv

Besednjak o predsedniku vlade in ministrih naše države (imena in priimki predsednika in ministrov sploh niso pomembna), ki ga vodstvo SVIZ-a lahkotno meče v javnost, je za vsak razred in vsako šolo v Sloveniji popolnoma nesprejemljiv.

Izpostavimo za šolo rušilne besede SVIZ-ovega vodstva iz sporočila za medije: manipulacije; neresnice; v svoji poznani maniri; otepanje odgovornosti; zvračanje krivde na druge; lahkotno navrgel; ignoriranje mnenj; manipulacije; grobo žalijo; podcenjujoče; preusmerjanja pozornosti z lastnih napak; izgublja čas s ponavljanjem neresnice; še vedno poslušamo iste laži; dvojna morala premiera ter ministrov.

Spoštovani starši, ali bi dovolili, da bi vaši otroci/mladostniki imeli takšen odnos do učiteljev in do ravnatelja šole? Ne verjamem.

Delo v šoli temelji na medsebojnih odnosih, ki jih ne sme nič in nihče rušiti

Učitelji in ravnatelji, prepričan sem, da v svojih šolah ne dovolite takšnega nekulturnega odnosa do sebe. Učence/dijake, ki bi imeli tako nespoštljiv odnos do učiteljev, učiteljskega zbora in ravnatelja, bi na vsaki normalni šoli takoj postavili na realna tla. Če pa učencu/dijaku uide nesramnost, ki je manjša, kot si jo javno dovoli vodstvo SVIZ-a, sem prepričan, da takoj vzgojno ukrepate. Če se kljub vašemu trudu nesramni odnos in govorjenje ne končata, potem v skrajnem primeru začnete postopke prešolanja/izključitve nevzgojenega učenca/dijaka.

Učno-vzgojni proces v razredu in življenje na šoli temeljita na medčloveških odnosih. Učitelji in ravnatelji točno veste, da besede, katere uporablja vodstvo šolskega sindikata, zastrupljajo medčloveške odnose. Na šolah in v razredu učitelji takšnih besed in odnosa ne dovolimo. Težke besede rušijo in v končni fazi zrušijo odnos in s tem ves šolski proces, ki je naravnan na izboljševanje stanja. Zato na dobrih šolah besed in odnosa, ki ju javno uporablja vodstvo SVIZ-a, ne dovolijo, ampak ju takoj ustavijo.

Na podlagi usedlin preteklih desetletij je vodstvo SVIZ-a postalo trobilo političnih interesov

V današnji državni in družbeni krizi so na površje priplavale usedline zadnjih desetletij. Vodstvo sindikata SVIZ je neprikrito postalo trobilo političnih interesov. Zaradi ideološko-političnih ciljev v naši državi ruši legitimno vlado. Svoje namene skriva za krinko boja za boljše javno šolstvo, ki ga učitelji na žalost vedno znova ne prepoznamo. Vodstvo sindikata to počne namenoma in družno sledi glavnemu tajniku. Tovrstno delovanje poteka že dlje časa in politična nervoza se samo stopnjuje.

Političnih igric, ki škodijo naši državi in nam vsem, s članstvom in financiranjem sindikata ne bom več podpiral. Zato javno izstopam iz sindikata SVIZ.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.

12 KOMENTARJI

  • Kaj pa naj človek stori, kot da izstopi iz zlohotne druščine?
   Tako bi morali narediti vsi šolniki, ne pa, da s svojim članstvom še naprej podpirajo mafijo.

    • Nikakor ni vdaja.

     Izstop učiteljev iz SVIZ-a je protest proti levičarskemu političnemu aktivizmu, ki ga pot pretvezo sindikalizma udejanja vodja SVIZ, Kučanov zet in deklarirani podpornik stranke Levica.

     Danes izstopiti iz SVIZ-a pomeni enako, kot je nekoč pomenilo izstopiti iz komunistične partije. Pomeni izstopiti iz štrukljevskega prolevičarskega enoumja.

     Ena lastovka sicer še ne prinese pomladi, toda bolj množičen protestni izstop učiteljev iz spolitiziranega SVIZ-a bi bil popolnoma jasno sporočilo, da učitelji ne podpirajo politizacije sindikata.
     Težava je v tem, da je mnogi učiteljev že samih prolevičarsko politiziranih in ti dejansko podpirajo štrukljevski aktivizem.

     Skratka, to bi lahko bila priložnost, da se učitelji preštejejo, kdo med njimi je bolj politikant kot učitelj.

     • “Izstop učiteljev iz SVIZ-a”

      S tem se pa popolnoma strinjam. Če izstopi le eden, pes laja, karavana gre dalje. Ampak če izstopi toliko učiteljev, da sindikat izgubi legitimnost predstavljanja…

      Ali pa še en sindikat učiteljev, ki ga ustanovi gospod Matija Horvat. Mogoče bi bilo to še najboljša zgodba.

 1. Izstop v takem primeru je edino primeren. To je pokončen protest proti ideološkem nasilju.
  Čestitam avtorju in izrekam priznanje, seveda tudi podpiram !!!!

 2. V Sloveniji, kakrsna je, je to, kar je javno storil gospod Horvat, pogumno dejanje. Tako izstop kot vsebina, argumentacija. Ki bo morda komu dal le misliti. Tudi iz uciteljskih vrst. Da bojo enkrat, morda ne jutri, ampak enkrat, morda cez leta kot profesija sposobni temu destruktivnemu in agresivnemu demagoskemu rdecemu ( = priviligiranemu, rezimsko-politikantskemu) apartciku, ki slisi na ime Branimir Strukelj, enkrat koncno reci, da nocejo vec, da jih tak clovek vodi in zastopa.

 3. Pogumna in častna drža! Primerjamo jo lahko z izstopom iz partije v času socializma. Takrat in danes je obravnava v »centralnem komiteju partije« podobna, njeno usmeritev pa ponazarja komunistično geslo: kdor ni z nami, je proti nam. Naši sindikati so zaostale avtokratske celice socializma. V teh celicah je »demokracija« po meri sekretarja, v našem primeru tovariša Branimirja Štruklja.
  Nisem poznavalec razmer v vzgoji in izobraževanju, podobo o teh razmerah pa si ustvarjam z nastopi tovariša sekretarja. Čas, ki ga živimo, je kot nalašč ustvarjen zanj. Njegov motiv je notranji sovražnik, ne razmere v šolstvu. Odziv bi bil podoben, četudi bi bile odločitve vlade idealne. Temu pristopu smo nekoč pravili razredni pristop. Kaj je danes največja težava socialističnega bloka? Dejstvo, da vlada deluje neoporečno, deli milijarde državljanom in ji uspeva obvladovanje epidemije. Oni so prepričani, da so milijarde njihove, kot tiste iz bančne luknje.
  Izstop iz celice posvečenih je redkost in zato vreden vsega spoštovanja! Smo priča »zgodovinskemu« dogodku, čudežu pravzaprav, vendar to ni izstop gospoda Matije Horvata, ampak dejstvo, da je takih Horvatov tako malo!

 4. UČITELJI TE DEŽELE, ZBUDITE SE!
  Velik poklon gospodu Matiji Horvatu!
  Morda se pa le v glavah ljudi začenja nekaj dogajati!? Levica, povej kako si predstavljaš socializem po meri človeka!!? Ste mero jemali na Branimirju Štruklju!?

 5. Poštenjak se s poštenjakom druži, grešnik grešniku služi !
  Branimir Štrukelj je primer grešnika, ki služi sebi in koristi družbi, ki nima značaja v poštenosti !!!!

Comments are closed.