Revolucija v parlamentu

3

Avtor: Laris Gaiser. Vir: Siol. Politični analitik nam posreduje informacijo, da se je v Državnem zboru zgodilo XII. vseslovensko srečanje in prvi parlament mladih Slovencev iz zamejstva in sveta, ki ga je organizirala Komisija za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu pod taktirko poslanca Franca Pukšiča.

Avtor v nadaljevanju opozori, da “več kot 500.000 Slovencev po svetu pomeni za našo državo pomembno mrežo ljudi, ki so velikokrat veliko doprinesli k našemu razvoju in oblikovanju. Skoraj četrtina našega naroda živi v tujini in je dandanes skoraj neizkoriščena, da ne rečem pozabljena od domače oblasti, medtem ko nekatere druge države (npr. Hrvaška) poznajo pomen mreženja in posledično mednarodnega lobiranja v korist države, ki ga lahko izvedejo rojakinje in rojaki, živeči v mednarodnem prostoru.”

Več: Siol

3 KOMENTARJI

  1. Oh, Hrvatje lahko, k so čist iz druzga testa! Kar poglejte prenose sv. maš – tam je čist normalno, da so zraven tudi politiki in uniformirani državlani, da imajo verouk v šolah … Pr nas pa se iz ust kadi samo sovraštvo, še 70 let po vojni imamo priviligirane (bolševistične) in navadne državlane …

    • Če so ti toliko pri srcu Hrvati, se preseli kakih 120 ali 130 km jugovzhodno. Ti pa povem, da bolj pokvarjenega in hinavskega naroda kot so naši južni sosedi na svetu ne najdeš. Niso stari ljudje zastonj govorili: “Ni ga tata čez Hrvata!”

Comments are closed.