Reporter: V Avstriji ženska postala moški in ta je rodil otroka!

8

Na avstrijskem Štajerskem je moški po spremenitvi spola rodil otroka, je danes poročal avstrijski časnik Kleine Zeitung.

Moški, ki je bil včasih ženska, živi skupaj z drugim moškim, otroka pa sta spočela naravno, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Spremembo ženske v moškega je potekala pod zdravniških nadzorom, uradno pa je to postalo z vpisom v matično knjigo. Med nosečnostjo je bil par v stiku z zdravnikom, otrok pa se je rodil v bližini Gradca. Mlada družina želi ostati anonimna.

Na svetu je bilo do sedaj že kar nekaj podobnih primerov, saj lahko pri spremembi spola iz ženske v moškega oseba obdrži maternico. Časnik še piše, da se pri približno dve tretjini sprememb spola ženska odloči postati moški.

Vir: Reporter

8 KOMENTARJI

   • Seveda ne. 🙂

    Ampak zanimivo razmišljanje, ki se mi pri tem poraja je naslednje. Vemo, da obstajajo ljudje, ki istospolnim ne piznavajo pravice do zakonske zveze, posvojitev ipd. In v tem primeru se sprašujem: ali bi takemu paru dovolili sklenitev zakonske zveze ter posvojitve otrok? Ker v osnovi gre za žensko in moškega, torej ne bi smelo biti težav, glede na to, da nekateri priznavate le biološki spol, a ne? Če pa bi imeli pomisleke glede pravice tega para, da sklene zakonsko zvezo ali da posvoji otroka, ker gre uradno za dva moška, potem pa bi to pomenilo, da sprejemate spremembo spola kot legitimno. 🙂

    Torej, kakšen bi bil tu odgovor? Ali bi temu paru dovolili sklenitev zakonske zveze, ali posvojitev otroka?

    • Glede na to da si diplomiral iz lisičjeznanstva, sd lahko zdaj ko je pust mirno naštimaš v lisjaka. In si v gozdu poiščeš eno lisičko. A ne ?

     • No, očitno si vsaj dovolj inteligentna, da si spoznala, da si si s svojo ideologijo sama skopala jamo, v katero boš, ne glede na odgovor, tudi padla. Zato se me odgovoru izmikaš. 🙂

      Skratka, ta primer je dobra priložnost, da se razkrije vsa beda ideologije, ki ji nekateri pripadate. 🙂

      Torej, če odgovorim namesto tebe. Seveda, če bi bila konsistentna, torej v temu nasprotovanju “teorije spola” kot ji nekateri pravite, potem bi morala vztrajati, da je ta moški še vedno ženska, kar pomeni, da gre v tem primeru za zvezo med moškim in žensko, torej zvezo, ki ji priznavaš pravico do sklenitve zakonske zveze.

      Ker te pa seveda moti, da si je ta ženska spremenila spol, kar seveda v osnovi ne sprejemaš, boš seveda temu ugovarjala, češ, da ne gre za moškega in žensko, ampak dejansko dva moška, čeprav kot že rečeno hkrati zanikaš možnost spremembe spola.

      Eh, vi ideološki zblojenci ste res smešni. 🙂

     • Zblojen si ti, ki postavljaš butaste dileme.

      Kristjan se s temi stvarmi pač ne igra in zato tukaj neka pravna preigravanja nimajo smisla.

     • “Kristjan se s temi stvarmi pač ne igra in zato tukaj neka pravna preigravanja nimajo smisla.”

      A res? Zakaj smo potem na to temo v Sloveniji imeli že dva referenduma, ki sta bila izrazito podprta tudi s strani katoliške skupnosti? 🙂 Če se s tem ne igrajo? 🙂

      Skratka, obstaja jasno stališče s strani večine katoliške skupnosti, da je 1. zakonska zveza namenjena le moškemu in ženski in 2. da je določanje spola na osnovi izbire posameznika nesmisel. To sta dve jasni in odločni stališči, s katerim se katoličani še kako aktivno ukvarjajo. Tako da ne vidim težav, da bi se ukvarjali tudi z vprašanjem, ki sem ga postavil. Problem je ravno v tem, ker če bi katoliki skušali na to vprašanje odgovoriti, bi se dejansko v svoji ideološki zblojenosti popolnoma zapletli. Ker če bi bili dosledni glede točke 2., potem bi morali pač ugotoviti, da gre za zvezo med moškim in žensko, ker spol pač ni nekaj, kar lahko poljubno spreminjaš. In če bi bili potem dosledni glede točke 1. bi morali takemu paru tudi dovoliti tako sklenitev zakonske zveze in posvojitve otrok. Kar pa je seveda težko pričakovati, to pa zato, ker gre dejansko za ideologijo, ki je utemeljena na sovraštvu do istospolnosti, zato pa tudi v tem primeru ne bi bila sposobna na vprašanje odgovoriti zdravorazumsko, ampak dejansko tako, da bi prišla sama s sabo v kontradikcijo. 🙂

      Da primera, ko bi moški spremenil spol v ženskega in bil v zvezi z drugim moškim, niti ne govorim. 🙂

     • Lažnivi jesus, ti spet nekaj lažnivo podtikaš.

      Mi se ne bi ukvarjali z menjavo spola in podobnimi neumnostmi, če nam vi ne bi vsiljevali svoje sprevržene ideologije.

Comments are closed.