Reporter: Repe in maškarada

7
264

Zgodovina Boža Repeta je laž, ki še ne ve, da ima kratke noge. Po njegovem je OF leta 1938 načrtovala samostojno Slovenijo, zmanjšati želi zasluge Demosa za osamosvojitev in skuša s svojo interpretacijo zgodovine “ohranjati identitetno kontinuiteto titoizma”, kot mu očitajo kritiki.

/ …  /

Zmota zaradi pretirane vznesenosti, zaradi katere se ustanovitev OF po zadnji različici skoraj že hote ali po nesreči spremeni v ustanovni sestanek komunistične partije na Čebinah leta 1937, je vedno mogoča, a kaj ko se Repe doslej ni bil pripravljen odpovedati nobeni izmed zmot. Te se spremenijo v zgodovinska dejstva, ki jih nato ne navaja le Repe, temveč kar četica zgodovinarjev, med katerimi izstopajo dr. Dušan Nećak, dr. Jože Pirjevec, dr. Janko Prunk, dr. Damjan Guštin in dr. Bojan Godeša.

Ti zgodovinarji poskušajo po besedah zgodovinarja Jožeta Dežmana v okviru Foruma 21 ohranjati identitetno kontinuiteto titoizma. Tako opravljajo ideološko poslanstvo, ki je le v škodo zgodovinske stroke in resnice: »Obenem gre za obupen in beden poskus, da bi zločinski paket prepeljali na račun poštenih partizanov in domoljubov v demokracijo. Sicer pa, naj teče razprava, naj se nadaljuje komedijantstvo in vsa klavrna maškarada. Izid je tako ali tako jasen, saj ima laž kratke noge.«

Več: Reporter

7 KOMENTARJI

 1. “Po njegovem je OF leta 1938 načrtovala samostojno Slovenijo.”

  A novinar, ki to piše, resno misli? OF je nastala leta 1941. Nisem pa vedel, da je vmes tudi dr. Janko Prunk. Če kaj prav vem, je slednji bil celo minister za Slovence po svetu iz kvote SDS.

 2. Omenjeno trditev je izrekel Repe in ne novinar!

  Repe se tudi tokrat ni izneveril svoji zdaj že nekoliko pregovorni »izvirnosti.« Tako je na posvetu pomočnikov ravnateljev celo trdil, da je OF že leta 1938 načrtovala samostojno Slovenijo, s čimer je že tako sporen datum ustanovitve OF, v igri so že kar trije datumi, poleg 26. in 27. aprila 1941 še 22. junij 1941, premaknil kar za tri leta nazaj. Dobro poučeni udeleženci posveta, ki poznajo zgodovinska dejstva očitno bolje kot politično promovirani zgodovinar Repe, čeprav po poklicu niso zgodovinarji, so bili nad takšnim navdušujočim premikanjem datumov sem in tja nemalo presenečeni.

 3. Potem je pa Repe res čudak, če kot profesionalni zgodovinar takole meša jabolka in hriške.

 4. Haha, kaj pa jim je Prunk nardil?

  A to ta Prunk:
  “Dr. Janko Prunk je nekdanji Zverov mentor pri doktoratu, hkrati pa tudi mentor pri doktoratu Andreji Valič in član odbora strokovnega sveta SDS za višje in visoko šolstvo”

 5. Repe ne dela nič nepredvidljivega. Komunajzerji so ob teži dejstev, ki jim niso v prid, že poskušali iti v preteklost, ter so tako očitali takratni Slovenski oblasti, da so že pred vojno kolaborirali z okupatorjem in podobne neumnosti.

  Enako poskušajo trditi za komunajzerje, kar jim v Sloveniji še uspeva zato, ker zaradi ravno prav dobrega življenja padca komunizma nismo razumeli kot nekaj, kar ekonomsko ne deluje, ampak v nacionalističnem smislu (Rado Pezdir: Od Kardelja do tajkunov).

 6. Ojej, kako pa to, da je tudi Prunk v nemilosti!? Ja, vidim, da Dežman ne bo nikoli postal doktor znanosti. 😉

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite