Reporter: Pokop žrtev iz Hude jame do konca junija

2

Vlada je na sredini seji ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dala soglasje, da posreduje povabilo k oddaji ponudbe za shranitev in pokop žrtev v vojnem grobišču rov sv. Barbare v Hudi Jami, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje. Dela, ki so ocenjena na 120.000 evrov, naj bi končali do konca junija.

Ministrstvo za delo bo omenjeno javno naročilo za izvedbo postopka shranitve posmrtnih ostankov v grobišču pripravilo na podlagi mnenja Inštituta za sodno medicino, da so ti primerni za trajno shranitev.

Dela naj bi bila končana do konca junija, ko bo potekala spominska slovesnost ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne. Ocenjena vrednost javnega naročila je 120.000 evrov, sredstva pa so zagotovljena na proračunski postavki, namenjeni urejanju vojnih grobišč, je še navedeno v sporočilu po seji vlade.

Več lahko preberete na strani Reporterja.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


2 KOMENTARJI

  1. Kaj to pomeni? Da bodo rudnik spremenili v pokopališče? Saj ne morem verjeti, da si upajo to storiti!!!

  2. 1. To pomeni pometanje pod preprogo. Zapremo in rečemo, da je to “pokopališče”. Kdo je notri? Čemu? Koliko jih je? Za katero “kugo” so tako množično umrli? … Skratka: zapečatimo resnico, da ne bi preveč ušlo ven.

    2. Ali bo tako šlo tudi na drugih moriščih? Mar ne predvideva nekaj podobnega vložen predlog zakona o (ne vem točno imena) …, ki ga je vložila NSi?

Comments are closed.