Reporter: Pokojnemu Andreju Bajuku v Argentini podelili častni doktorat

2

Nekdanjemu predsedniku slovenske vlade Andreju Bajuku je argentinska univerza v Mendozi (Universidad Nacional de Cuyo), na kateri je diplomiral in pozneje predaval, podelila častni doktorat, poroča spletna stran Siol.net.

Rektor univerze Daniel Pizzi je poudaril, kako pomembna je bila odločitev Argentine, da je z odprtimi rokami sprejela povojne imigrante in jim omogočila, da so – tako kot Bajuk – v svetu in družbi pustili sled in so zgled za študente in vso družbo. Kot pomembni odliki, ki sta se odražali v Bajukovem delovanju, je izpostavil preglednost in poštenost.

Dekanja fakultete za ekonomijo Esther Sanchez je po navedbah portala dejala, da je bil Bajuk eden od pomembnih strokovnjakov, prek katerih se je njihova univerza uveljavila v svetu.

Več: Reporter

2 KOMENTARJI

  1. To je znamenje vrednotnega odnosa do svojih uveljavljenih študentov in predavateljev. Ob tem se velja vprašati kako ravnamo mi do svojih zaslužnih rojakov in državnikov, ki so se uveljavili tudi v EU.
    Resnično še nismo vredni države, saj se ne znamo ponašati kot državljani, kot suvereni. Ponašamo se kot samozapravljalci socialističnega tipa brez odgovornosti.
    Država zahteva pokončnost in odgovornost, ker je naša in jo moramo graditi kot je zapisano v Ustavi.
    Zato naj živi spomin na njega in njegovo delo. To je tudi dokaz naše vrednosti.

Comments are closed.