Reporter: Odbor 2014 prižiga sveče v opomin

2

Odbor 2014 že tretjič v tem tednu prižiga sveče pred vrhovnim sodiščem “v opomin Branku Masleši in Vesni Žalik, da s svojo zlorabo prava in sodstva grobo kršita temeljne človekove pravice Janeza Janše in njegove družine”.

“Danes v Sloveniji pravice in resnice še ni,” je v nagovoru pred vrhovnim sodiščem povedal Aleš Primc.

Kot gosta so v odboru na shod povabili Branka Maslešo. Primc: “V svojo sredino smo povabili Maslešo, da nam pojasni svoje stališče.” Demonstranti so mu pritegnili s klici “Masleša povej!” Primc o Masleši meni: “Ni vreden, da bi bil sodnik.”

Branka Masleše ni bilo na spregled, kar je Primc komentiral z: “Pred Vrhovnim sodiščem smo izvedeli, da je Masleša navadna reva, ker ne upa ven.”

“Odločitev Masleše bo dan za dnem bolj sramotna,” pravi Alenka Slana, ki dodaja: “To ni edina stavba kjer bi mogli stati. Morali bi stati pred predsedniško palačo in varuhinjo človekovih pravic.”

“S to obsodbo so kršene tudi človekove pravice otrok, varuhinja pa niti ne trene z očmi,” meni Slana. “V tem primeru gre za zlorabo otrokovih pravic v politične namene.”

Vesna Vilčnik je povedala: “Dokler je JJ v zaporu, se krepi volja vseh nas, ki verjamemo v pravico in poštenje … Poštenje nas je pripeljalo do tega, da je naša Ljubljana zunaj lepa, znotraj pa gnila.”

Bernard Brščič je o procesu dejal: “Masleša je res pogumen sodnik. Kakšen pogum je to? Obsoditi človeka brez dokaza.” Poudarja: “Rimsko pravo pravi, da morajo biti dokazi jasni kot beli dan.”

Več lahko preberete na Reporterju.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


2 KOMENTARJI

  1. Pa kaj je narobe s temi ljudmi? Ali bodo sodnike začeli obiskovati še na domu in jih opozarjati, da se njim in njihovim bližnjim lahko kaj zgodi, če ne bodo voditelja cose nostre pri piriči izpustili iz zapora? In tudi Masleša o tej zadevi ne odloča, tako da ne vem, kaj bi lahko pojasnjeval? Ta mračnjaška janšistična (sub)kultura je za demokracijo postaja zelo nevarna.

Comments are closed.