Reporter, Komentarji na nastop Bratuškove: “Ljubi Bog. Prosim. Končaj. To. Zdaj.”

35

Slovenska kandidatka za podpredsednico Evropske komisije za energetsko unijo Alenka Bratušek je bila doslej na zaslišanju v Evropskem parlamentu deležna več kritik, da so njeni odgovori kljub konkretnim vprašanjem medli, preveč splošni in nenatančni. Podobne ocene so že padle tudi na Twitterju.

Prva je bila kritična Julie Girling iz vrst zmerno evroskeptičnih Evropskih konservativcev in reformistov, češ da so kljub konkretnim vprašanjem doslej od kandidatke dobili le medle odgovore, zato jo je izzvala, naj konkretno pove, kako bo uresničila načelo, naj onesnaževalec plača.

Bratuškova je v odgovoru izpostavila, da je pomembno, da se vsi skupaj zavedamo svojih skupnih ciljev in delamo v isto smer. Članice same odločajo o davčni politiki, če resno mislimo z energetsko unijo, pa verjamem, da lahko skupaj poiščemo rešitve, tako da bodo bolj obdavčeni tisti, ki bolj onesnažujejo, je dejala.

Kritičen je bil tudi evropski poslanec Bas Eickhout iz vrst Zelenih. “Tu smo na zaslišanju, ker naj bi bili podpredsednica komisije o energetski uniji. Slišali smo že vse o tem, kako je vse težko, ampak to že vemo. A iščemo podpredsednico, ki daje pobudo in je močna. Res vas pozivam, da ste bolj natančni glede tega, kaj vi hočete, namesto da nenehno pojasnjujete splošno situacijo, za katero vsi vemo, da je težka. Svet je težek in vi ste tu, da kaj rešite,” je bil oster.

Bratuškovo je vprašal, naj konkretno pove, kako bo okrepila ambicije pri zmanjševanju izpustov.

Bratuškova je odgovorila, da se verjetno strinjajo z njo, da sama ne bo mogla doseči zastavljenih ciljev in da bo potrebno sodelovanje vseh, članic unije in tudi Evropskega parlamenta, ter zagotovila, da bo vsekakor prevzela pobudo, da bodo cilji ambiciozni, a realni, ter da bodo na vlak pridobili tudi Kitajsko in ZDA.

Več lahko preberete v Reporterju.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


35 KOMENTARJI

 1. Bratuškova je simbol večine Slovencev, ki delajo za Socialno državo in so zaposleni v javnem sektorju in državnih podjetjih:

  Blefiranje, velika samozavest ( aroganca, nadutost), komolčenje, laganje, spreminjanje smeri za 180 stopinj, grebenje, slabo znanje, prazno klamfanje, nikoli nič naredili niso, nikoli zaslužili svojega kosa kruha, plezanje po tujih hrbtih, kolesarjenje s podrejenimi ( teptanje podrejenih), pleza na vrh s pomočjo birokracije, mafije, mreženja, podmizno poslovanje.

  Bratuška lahko zapusti ( izženeš iz) FDV, a FDV ne more zapustiti (ne moreš izgnati iz) Bratuške.

  Punca si je zaslužila vseevropsko sramoto. Slovenski folk se je pogledal v špegel.
  http://www.europeanvoice.com/article/alenka-bratuseks-confirmation-hearing-live-blog/

  Pred kratkim mi je znanka pravila kako je naredila poskus:
  dala je otrokom v vrtcu pobarvanko iz petokrakih zvezd in barvice. Otroci so zvezde pobarvali z različnimi barvami.
  Ko je dala pobarvanko študentom na fakulteti, pa so jih od vseh mogočih barvic na razpolago, pobarvali z rdečo.
  Kaj se je v tem času dogajalo z njimi? Koliko zločincev jih je posiljevalo in zlorabljalo, da so postali taki pacienti?

  • Na kaj le je študente zvezda asociirala?
   a) rdečo preteklost, sedanjost in prihodnost,
   b) socialno podporo,
   c) pivo Heineken,
   d) borčevsko pokojnino;

   • Morda na nekaj kar je “kot sveto” in je bilo vsajeno v podzavest. Vemo da je otroštvo tisto ko se da na človeka najbolj vplivat kakšen bo.

 2. Zaslišanje AB v evroparlamentu je postavilo ogledalo celi Sloveniji.

  Tisti, ki je po vstajniškem metanju kock in rabljih KPK s politično nalogo menjala Janševo vlado in afirmirala to šiviljo z magisterijem na nivoju slabe seminarske naloge neke brucke za malone genialno velerešiteljico Slovenije, ki so se ji klanjali vsa uredništva, vsi mediji znotraj kroga 571 in vsa nomenklatura od Kučana navzdol.

  Vsa beda totalne nekompetentnosti Bratuškove, kjer se kandidatka v stalnem ponavljanju floskul ( kjer je bilo na koncu prisotnim vse težje zadrževati nelagodje in prizanesljive nasmehe) ni spustila v niti eno konkretnost, niti eno lastno idejo ali načrt in na drugi strani dejstva, da se spontano ni upala izreči ene besede v angleškem jeziku in so tuji evroposlanci začeli govoriti v slovenščini, da bi ji malo šli naproti, vsa ta beda kaže, v kakšnem svetu cesarjevih novih oblačil je kontinuitetni politično-medijsko-ideološko-ekonomski aparat navadil živeti Slovenijo.

  Bo končno kdo spregledal, zakaj gre Sloveniji vse slabše? Ali bojo po Cerarju spet našli neko novo Alenko Bratušek, morda spet šiviljo in samodeklarirano bivšo glavno kuharico ministrstva, ki jo bo po vnovičnem žegnu Kučana spet prigrlilo vesoljno slovenstvo? 🙂

 3. “Nekje se je nekaj tako temeljito spremenilo, da lahko nekdo dobi priložnost o kateri niti sanjal ni”

 4. “Slovenski folk se je pogledal v špegel”, piše Pavel. Strinjam se.
  Na mednarodnem simpoziju, 3. Okt..2014, v Državnem svetu, z naslovom »Evropa prihodnosti med uspešnostjo in odgovornostjo«, je Marie-Luis Dött, poslanka v nemškem parlamentu in predsednica nemškega združenja katolikih delodajalcev, med drugim dejala, da naj (katoliški) podjetniki/podjetja ne nudijo nekoristne proizvode in storitve, kot je to na primer prodaja pornografije.
  Po predavanju mag. Brščiča, SDS, z Inštituta Jožeta Pučnika, ki zatrjeval, da že trg sam rešuje tudi vso socialo, in da je govoriti po socialni pravičnosti neumnost, kar sicer počne papež Frančišek, pa je dejala, da je pretresena, da je slišala tako nečloveška stališča.
  Ko pa je mag. Brščič komentiral še primer stanja nemškega eko tržnega gospodarstva oz. stanje njihove energetike, je nekdanji slovenski visoki politik dr. Janez Podobnik, sedaj direktor mednarodne ICPE dejal, da če bi slovenska kandidatka za podpredsednico komisije in komisarko za energetiko Alenka Bratušek imela tak pogled na energetsko politiko, kot ga je podal mag. Brščič, SDS, bi jo v evropskem parlamentu ne samo izžvižgali, temveč bi jo kar odnesli iz evropskega parlamenta.

  • Če tvoje navedbe glede izjav nemške poslanke CDU in Bernarda Brščiča držijo in slutim, da je več kot verjetno, da držijo, potem je to jasen znak popolne zmede, ki je v zadnjih letih nastala na Slovenskem idejnem področju desne sredine.

   Kjer se na desni ne samo vzpostavlja neka idejno skrajno liberalistična šola, ki pojme kot so socialnost ali solidarnost vidi kot zmerljivke, ki zaničuje cerkveni socialni nauk, ki zmerja papeža Frančiška. A kar je najbolj absurdno se poleg tega še polašča institucij, medijev in političnih opcij, ki naj po definiciji, po tradiciji in logiki takega skrajnega liberalizma pač ne bi zagovarjale.

   Reakcija ugledne poslanke in voditeljice CDU je ob tem nekaj najbolj naravnega, kar bi se v SLO moralo že zdavnaj zgoditi, a je zaradi očitno majhnih intelektualnih potencialov ( med drugim na krščansko-laičnem delu) Slovenije umanjkalo.

   Skratka: Katoliški družbeni nauk in idejna osnova krščanskih demokracij ni in ne more biti radikalni ekonomski liberalizem, najmanj pa socialna brezbrižnost! Krščanske demokracije so ljudske stranke in le kot take lahko vodilne stranke, ne pa nek klub za 5% priviligiranih in brezbrižnih!

   Če Brščič zmerja nemške krščanske demokrate, Merklovo, da so postali enaki socialistom, če se navdušuje na evroskeptiki kot AfD ali Evropski uniji sovražnim Farangeom ( kot da že torijci ne bi bili dovolj in preveč evroskeptični), potem je vsaj več kot čudno, če ga pripelje ” Klub krščanskih podjetnikov” za glavnega govorca na zoborovanje pod okriljem ustanove Konrada Adenauerja, na kateri to ustanovo z govorom o solidarnosti in subsidiarnosti zastopa vnuk tega legendarnega kanclerja in predsednika Nemčije in očeta Združene Evrope.

   Ko Bernard Brščič ob tem zastopa še ustanovo Jožeta Pučnika, ki je bil v Nemčiji aktiven socialdemokrat ( in mu torej CDU ni bila premalo, ampak preveč desna) in je izpričano občudoval politiko Willyja Brandta, potem je težko kaj drugega mislit, kot da se v intelektualnih in političnih krogih slovenske desne-sredine grejo neko burko. In jo kot tako prepoznavajo že najtesnejši politični zavezniki iz Evrope, konkretno Nemčije.

   Vprašajo naj se, tudi Milan Zver recimo in na drugi strani N.Si z Novakovo in njenimi mladci, če tudi zato niso tako politično neuspešni kot so.

   • Na mednarodnem simpoziju »Evropa prihodnosti med uspešnostjo in odgovornostjo«, ki je nedavno potekal v Državnem svetu, pa je predsednik slovenskega Združenja delodajalcev Slovenije, ustanovitelj podjetja LUMAR Hiše in član Državnega sveta RS, g. Milan Lukić edini, ki je posebej izpostavil dolgoletni problem slovenskega poslovnega okolja, to je večletno masovno izkoriščanje zaposlenih in kršenje človekovih pravic zaposlenih, neplačevanje plač za opravljeno delo in celo prikrito neplačevanje socialnih prispevkov. Opomba, to je tudi kršenje ustavnih lastninskih pravic zaposlenih, kar je ugotovilo Ustavno sodišče. G. Lukić je problematiziral zlasti stanje, da poklicani »sodniki« v Sloveniji, to je odgovorni za delovanje in nadzor delovanja države prava, tega problema nočejo videti ali ne vidijo, ne dojamejo globine posledic tega problema. V njegovem podjetju so v središču pozornosti, poleg kupcev, zaposleni. Tudi zaradi zadovoljnih zaposlenih ima podjetje uspehe, ima malo reklamacij in stalno raste na domačem in izvoznem trgu. Edina , ki je temu slovenskemu problemu zelo prisluhnila na tem simpoziju, je bila ga. Marie-Luis Dött, poslanka v nemškem parlamentu in predsednica nemškega združenja katoliških delodajalcev. Pozvala je, da morajo podjetniki zelo skrbeti za pravice in dostojanstvo zaposlenih, saj je to del poslanstva podjetja.
    Država pa je odgovorna za podporo, za ustrezne Zakonske predpise in za njihovo striktno izvajanje in dopolnjevanje, kar je v Nemčiji dokaj urejeno. Nihče drug se tem stališčem predsednikov združenj delodajalcev Nemčije in Slovenije žal javno ni priključil. Niti prisoten organizator simpozija, to je dr. Drago Rudel, predsednik Združenja krščanskih poslovnežev Slovenije. Bilo je zelo očitno, da celo prisotni predstavniki slovenske države in prvi poklicani za reševanje tega problema, to je poslanci, kakor tudi ne drugi »strokovnjaki«, sploh niso zaznali tega problema in prepoznali svoj del odgovornosti za žalostno stanje navedenih temeljnih pravic delojemalcev, na kar opozarjajo celo delodajalci. To vsekakor ni zdravo in razvojno poslovno okolje za podjetništvo! To ni kultura za »Evropo prihodnosti z uspešnostjo in odgovornostjo«!

   • IF: prosim preberi si še kaj drugega razen Kreka in Goslarja.
    Evropa gre že 400 let počasi v socializem.
    Klasični liberalizem in kapitalizem ni namenjen izkoriščanju in grdemu ravnanju z ljudmi. To je isto kot denar: nekateri ga kradejo, drugi poneverjajo – a zato denar še vedno ni slabi in simbol zla.

    V Brščiču imamo v sloveniji redkega intelektualca v kloaki socialističnih in oportunističnih ovc, ki so pragmatično podkupljene z ukradenim denarjem politikov, ki vsi zagovarjajo socializem in osebno neodgovornost, ko pa se jim ponudi priložnost za sesanje velikih denarjev in rent, pa kot Bratuškova čez noč postanejo “liberalci”.

    • Goslarju se sicer prav reče Gosar. Andrej Gosar. ( Gosli in gos ni isto, kajne?) Tudi CDU ali CSU ni isto kot FDP ali AfD.

     Jaz pa tebi svetujem, da kaj beri očeta Evrope Roberta Schumana ( oni z dva nn na koncu je pa moje priporočilo za poslušat, romantični komponist) ali pa Heinerja Geisslerja, generalnega sekretarja CDU za časa Kohla. 😉

     • “Ekonomsko svobodo spremljata tudi politična in civilna

      V poročilu med drugim ugotavljajo, da imajo države v zgodnji četrtini ekonomske svobode v povprečju približno šestkrat višji BDP od držav v spodnji četrtini držav. V državah v zgodnji četrtini lestvice ima najrevnejših deset odstotkov prebivalstva skoraj dvakrat višji dohodek od skupnega povprečja dohodka v zadnjih treh ekonomsko najmanj svobodnih državah. Tudi pričakovana življenjska doba je v ekonomsko najbolj svobodnih državah višja od tiste v najmanj ekonomsko svobodnih državah (79,9 let v primerjavi z 63,2 let). Prav tako so politične in civilne svoboščine višje v ekonomsko bolj svobodnih državah.”

      http://www.siol.net/novice/gospodarstvo/2014/10/slovenija_ekonomska_svoboda.aspx

      Požar na TW sporoča, da je Alenka dokončno OUT iz EU komisije. Tudi evropski birokrati imajo vsaj še čast, če je slovenska banda kravatarska nima niti malo.

  • Buuu, Franc Mihič! Brščič gori ali doli! A da Alenka sploh imam kakšna stališča? Ja, fajn, da se predstavila – naj se vidi širom sveta! Zdaj je zanimivo brati komentarje ali tvite v stilu: “Če bi pa oni in drugi bil na njenem mestu – a bi bilo kaj bolje? Saj ga bi odlesli”, ipd… Marsikoga od “onih” in “drugih” in “tretjih” pa ne boste nikoli videli na njenem mestu, tudi zato ker imajo nekateri vendarle še dovolj spodobnosti, sramu in odgovornosti, da ne rinejo tja, kamor jim ne pritiče! Vi pa imejte vsaj toliko stramu, da na tak žalostno vsegliharski način ne zagovarjate svojih poprejšnjih stališč (Alenka kot velika priložnost za SLO).

    • Vaše besedilo je malce – nehote?- zavajajoče postavljeno: kot komentar na članek, ne kot komentar na komentatorja – zato se ga lahko razume tudi kot nekakšno opravičilo za neuspeh AB. Malo se pa še spomnim vaših navdušenih stališč do njene kandidature! Ali pa so vaša na splošno opazna mirovniška prizadevanja za zmernost in “skupno dobro” danes v resnici bolj poskus speljevanja pozornosti od teme tako, da zanetite prepir med If-om in Pavlom – kar najbrž ni težko, če potegnete iz rokava Brščiča :)? No, pa saj itak nič ne razumem.

 5. Ja, če bi nekaj svoje samozavesti pretvorila v samokritičnost se verjetno na tisti stol sploh ne bi usedla. Tako je pač izpadlo tako kot je. Je pa vsa zadeva žalostna predvsem zaradi tega, ker kaže na to, da tudi na ravni EU funkcionirajo stvari bolj v smeri nekih parcialnih interesov kot pa dejansko interesov državljanov EU. Skratka, politična kuhinja tam je očitno podobno razbohotena kot pri nas.

  • Bomo videli. Ne sodi prehitro. Jaz ocenjujem, da bo kandidatura Alenke Bratušek po vsej bedi odgovorov včerajšnjega zaslišanja vendarle morala pasti.

   Se pa vseeno sprašujem, kaj sta Juncker in njegov tajnik na tej ženski videla. Tistega, kar je pod lobanjskim svodom, očitno nista prav podrobno preizkušala. Morda je bil problem, da so bili prevajalci v tistem trenutku vsi na kosilu ali na stranišču in je bilo njihovo komuniciranje lahko le neverbalno. 🙂

   • Juncker in njegov pribočnik pač ne obvladata slovenščine, vsaj ne tako dobro kot češki socialistični evroparlamentarec včeraj na zaslišanju. 🙂

   • Problem je že v tem, da tudi če ne dobi podpredsedniške funkcije, jo bojo verjetno vtaknili v kakšno manj izpsotavljeno funkcijo znotraj komisije. Sumljivo je pa tudi že to, da jo niso takoj zavrnili kot tistega madžarskega kandidata, če je vse skupaj res izpadlo tako klavrno kot namigujejo vsi ti odzivi, ampak so odločanje prestavili, kar lahko pomeni ravno to, da bojo v ozadju poskušali nekaj “skuhati”, da Bratuškova ne bo povsem izvisela. Očitno ima Bratuškova pri Junkerju res veliko podporo. In spet se potem lahko sprašujemo na osnovi česa pa? Verjetno spet na osnovi stvari, ki so se v času njenega mandata na čelu slovenske vlade kuhale v ozadju v relaciji med slovensko vlado in EU. Po mojem mnenju je že kandidirala (se samoimenovala) na to funkcijo po “spodbudi” iz Bruslja. Nenazadnje je Bratuškova kot predsednica vlade jasno in javno podpirala Junkerja kot kandidata za predsednika Evropske komisije, čeprav sploh ne pripada isti politični strani kot Bratuškova.

 6. Glavno lastnost pa sem pozabil povedati in sicer
  BREZRAMNOST pri taki nesposobnosti, nevednosti, bleferskost.
  Popolnoma brez občutka sramu, brez občutka krivde, z debelo kožo kot ledolomilec naprej blefira.

  Večina ljudi ( normalnih) se je držala za glavo, postajali so tesnobni, smilila se jim je ali pa jezni. Ona pa hladno svojo lajno lajna naprej.

  Komunisti so brezramni (psihopati) pa naj ubijajo, ropajo, manipulirajo, lažejo – ne da bi trenili z očmi, nič ne obžalujejo, nič jim ni nerodno.

  Slovenija talka rdečega Fritzla press

 7. Je pa to morda prilika, da se Evropi na posameznem primerku pokaže kaj se v resnici dogaja v Sloveniji (to je magistralno povzel “pavel” v prvem zgornjem sporočilu). Junckerju očitno to ni niti približno jasno, čeprav je iz ELS. Pa bojim se, da ni izjema. In ne gre le za nerazumevanje situacije v Sloveniji, ker je podobna situacija tudi (vtis imam) na Hrvaškem, v Srbiji in več ali manj v celotni vzhodni Evropi. Takega nerazumevanja položaja kakršnega si je privoščil Juncker (in posledično ELS) v tem primeru ni mogoče tolerirati.

 8. Mlatenje prazne slame nikakor ne more pridobiti nobenega zrna resnice!
  Naj se kdo ukorajži in pove kaj je treba spremeniti, vsi bodo padli po njem!
  Kaj bi bilo če bi branitelj(ica) naloge povedal(a) resnico, ki jo v resnici tudi ne pozna, a bi jo slučajno povedala? Kaj bi storili poslanci?
  To tudi vprašam vas pisce opomb, kaj bi napisali?

 9. Ženska je 2 uri obračala ene in iste besede in fraze, ne da bi odgovorila na eno konkretno vprašanje. Ko so jo še zadnjič prosili, da ima še 5 minut, naj bo končno bolj konkretna, če ji je prej pri odgovarjanju zmanjkovalo časa, je svečano zatrdila, da ona že ima vizijo. 🙁

  Možno je, da so ji svetovali ( Juncker?), naj ne bo konkretna ( podobno kot je z nekonkretnostjo Cerar dobil volitve),ker bi z odločnim izrekanjem ( npr. za ali proti južnemu toku) v enem ali drugem primeru dobila nasprotnike. Ona in komisija. Torej taktika z nekonkretnostjo nikogar iritirati. A se je zgodilo prav obratno- da je iritirala vse iz minute v minuto bolj.

  Problem je tudi z njenim novo ustanovljenim položajem znotraj komisije, za katerega niti približno ni dajala vtis, da bi vedela, kaj bojo njene realne pristojnosti. Mogoče se ni dovolj pozanimala pri Junckerju. Mogoče niti Juncker zaenkrat prav dobro ne ve, kaj bi bile.

  Skratka: ko razmišljam o razlogih takšnega fiaska, ki ga je vodja socialistov v odboru imenoval kar provokacija (!) mi pridejo na misel tudi olajševalne okoliščine.

 10. Še zaključek: zaslišanje je najprej zrcalo slovenski levici, ki je tako žensko postavila za premierko in propagandno stala ves za njo.

  Je pa tudi zrcalo dela slovenske desnice, kar je sicer manj pomembno, a nekaj pove, ki ni opazila bistvene razlike med kompetentnostjo AB ( totalno nekompetentnostjo; kako bi šele v svoji polomljeni angleščini komunicirala, ko je bil že v slovenščini tak fiasko)in kompetentnostjo Potočnika. Potočnik je komisar, ki se ga Sloveniji ni treba sramovat.

  Precej verjetno bi to lahko napisal tudi za Romano Jordan, če bi jo Slovenija kandidirala za mesto, na katero je bila predvidena AB.

  • @ IF. Potočnik je bil seznanjen z načini visokega energetskega izkoristka, pa tega ni niti skušal preveriti, to vsekakor ne govori v prid njegovi dolžnosti kot komisar. Isto je bilo sporočeno Romani Jordan, ki je bila v visokem položaju v ITRE. Enako so ravnali drugi odgovorni v EP in EK.

 11. Seveda je Alenka B. osebna izkaznica najboljših kadrov socialistično -komunistične “levice” v Sloveniji.

  Res sami pokvarjeni in nesposobni “strokovnjaki”, da jih težko kje drugje najdeš.

 12. Bogu hvala za včerajšno nazorno predstavitev AB! Saj nam vendar najbolj manjka prav takšne, vsem očitne transparentnosti. Vsaj del slepih Slovencev bo menda spregledal, kakšnemu blefu so nasedali in bo potegnil konsekvence. Tako mi kot EU smo dobili krasno lekcijo, ki se bo nadaljevala še v vsem, kar bo sledilo.

 13. Alenka Bratušek bi si lahko skrajšala muke, sebi in drugim, po vsakem vprašanju in uporabila znano krilatico:

  “Odgovor enak prejšnjemu”

 14. Ne vem kaj se vsi sedaj tako čudijo in zgražajo. A je bila Alenka Bratušek včeraj kaj drugačna kot jo poznamo že najmanj zadnje leto in pol?

  Ne, ona ni bila nič drugačna, drugačno pa je bilo okolje:

  Namesto slovenskega parlamenta, evropski parlament.

  Namesto slovenskih večinisko levih parlamentarcev, evropski parlamentarci.

  Namesto slovenskih medijev (RTV SLO, Delo, Dnevnik, Večer, POP TV, Mladina, …) evropski mediji.

 15. Potem, ko smo od ABC več kot leto dni poslušali kako je “moja vlada” rešila Slovenijo pred Evropo smo včeraja od A. Bratušek slišali sledeče:
  “Nisem rešila Slovenije pred Evropo, pač pa Evropo pred Slovenijo”. (Ne čisto dobesedno tako, pač pa po pomenu 100%)

  Tako je pokazala svojo “prilagodljivost” do novega delodajalca. Ta bi vrgla tudi atomsko bombo na Slovenijo, če bi ji to omogočilo njen napredek na politični hirearhični lestvici.

  Smo pa od nje “izvedeli” tudi, da je 27. april državni praznik. Izvedeli smo tudi, da je petje komunističnih pesmi izraz protifašistične drže, ki naj bi bila značilna tudi za vrednote Evrope (S komunizmom proti fašizmu, kot gasiti ogenj z bencinom). Evropski poslanci so se ob tem začudeno spogledovali, Bratuškova pa se jim lahko zahvali, da je niso še bolj trdo prijeli.

  In tudi, da KPK ni ugotovila korupcijskih elementov pri njenem samoimenovanju. Bratuškova je slovenski politik, ki se tako brez sramu laže kot še nihče dosedaj.
  Bratuškova je izdelek slovenskih medijev in rdeče mafije, ki nam vlada že 69 let in uničuje Slovenijo.

  Naj se sedaj oglasi še Cerar in kaj pove kaj je mislil, ko je dejal, da je njena kandidatura v nacionalnem interesu. Cerar se je spet hinavsko totalno skril in čaka kako se bodo stvari razvile, kot vedno dosedaj.

 16. Še tole sodi sem, en dan po zaslišanju Bratuškove:

  Na najnovejši lestvici ekonomske svobode si Slovenija med 152 državami deli 105. mesto s Sierro Leone.

  V primerjavi z letom 2012 je Slovenija na lestvici, ki jo je pripravila kanadska raziskovalna organizacija Fraser Institute, zdrsnila za osem mest. Največje omejitve ekonomske svobode v Sloveniji ostajajo preobsežen državni aparat, krčevit davčni primež, nefleksibilen trga dela, preveč regulative, negativni odnos do tujih investicij in šibka pravna država, so sporočili iz društva za promocijo svobode Svetilnik, ki sodeluje z omenjenim inštitutom Fraser. (Vir: Siol)

  Čakam, da se Bratuškova pohvali, da je to njena zasluga.

 17. Tako npr. o energetiki razmišlja in razlaga dr. Romana Jordan:

  http://www.youtube.com/watch?v=vttQgWNqYnc

  Primerjava strokovno usposobljene in suverene govorice Romane Jordan z včerajšnjim diletantsko izvedenim nastopom Alenke Bratušek pove vse o slovenski negativni kadrovski selekciji.
  Tudi kandidatura Tanje Fajon, o kateri nekaj namigujejo nekateri mediji, v smislu izbire najbolj usposobljenih ljudi ne bi bila nič boljša od Bratuškine kandidature, le bolj kultivirano se obnaša.

  Doklej še bodo v naši državi najboljši in najbolj sposobni prezrti in onemogočani, zato da bi podpovprečneži in nesposobneži lahko nemoteno vladali?!?

  • Potočnik je bil seznanjen z načini visokega energetskega izkoristka, pa tega ni niti skušal preveriti, to vsekakor ne govori v prid njegovi dolžnosti kot komisar. Isto je bilo sporočeno Romani Jordan, ki je bila v visokem položaju v ITRE. Enako so ravnali drugi odgovorni v EP in EK.

 18. Motijo me izjave, da je treba biti nas Slovence sram zaradi Bratuškove.
  Bratuškova je na zaslišanju v EU govorila enako kakor na tiskovnih konferencah kot PV ali kot PV v SLO parlamentu.
  Razlika je le v tem, da v EU parlamentu ni mogoče floskule pojasniti s floskulami ali preprosto oditi brez posledic kakor v stricokraciji.Tudi novinarji tam niso prodane riti.
  Sram ni treba biti poslance EPP EU iz SLO in JJ, ki so Junkerja javno opozorili, da Bratuškova ni sposobna biti komisarka.

  Sram je lahko torej Junkerja, Cerarja, Kučana in vse državljane R Slovenije, ki so Alenko Bratušek podpirali kot PV in kot kandidatko za komisarko v EU ali temu niso nasprotovali.

  EU bo torej postavila ogledalo večini SLO državljanov. Veseli me , da večina Slovencev ni takih buteljnov, se pa naglo poneumljamo.

Comments are closed.