Reportaža (video): Pravice otrok, svoboda staršev, razumevanje istospolnih.

1

CP_druzinski zakon

 

To so poudarki, ki so jih v torek, 24. 11. 2015, sporočili na novinarski konferenci Civilne pobude Spoštovanje različnih, http://www.spostovanje-razlicnih.si/.

Na novinarski konferenci so govorili: Štefan Kržišnik, dr. Andreja Poljanec in Mario Plešej.

Štefan Kržišnik iz gibanja Iskreni.net je dejal, da Civilna pobuda Spoštovanje različnih vstopa v kampanjo pred referendumom o zakonski zvezi in družini z nasprotovanjem spremembi tega zakona, vendar z novim pristopom, s katerim želi kljub nasprotovanju noveli zakona pokazati spoštovanje do istospolnih oseb.

Dr. Andreja Poljanec, specialistka za družinsko terapijo je poudarila pravico otrok do svojih rodnih staršev, očeta in matere, ki nam je dana po naravi in po njej otroci hrepenijo, če so za njo prikrajšani. Civilna pobuda ne idealizira tradicionalne družine, ki je tudi lahko ranjena in so v njej otroci prikrajšani, toda novela zakona z možnostjo posvojitve otrok pri istospolnih parih tega problema ne rešuje, ampak ga še povečuje.

Mario Plešej, izobraževalec, ki dela na Socialni akademiji in odkrito govori o svoji istospolni usmerjenosti, je dejal, da si istospolni želijo sprejetosti in varnosti v družbi. Ne strinja se z radikalnimi spremembami zakona o družini, ki globoko prizadevajo pomen očeta in matere in s tem pravice otrok.

Foto: Tone Lesnik

Produkcija videa: Socialna akademija.
 

1 komentar

  1. Zelo pozdravljam to civilno pobudo. Je modra in zdravo razumna. Različnosti so naše bogastvo, zato smo se odločili za demokracijo in svobodo z odgovornostjo. Zakonska zveza moža in žene je naravna zakonitost in civilizacijski človečanski dosežek in mora kot tak ostati. Druge oblike skupnega življenja pa si morajo urediti zakonito obliko varovanja in potrjevanja svojih socialnih potreb, ki so dejstvo. Nikakor pa niso upravičeni rušiti uveljavljeno zakonitost zakonske zveze moža in žene. Zakonska zveza moža in žene ali družina je temelj razvoja družbe ker ima demografski pomen za narodno skupnost in državo. Druge skupnosti po naravni zakonitosti tega nimajo imajo pa lahko zakon za socialno varnost svoje skupnosti, ki temelji na človekovih pravicah. Sapienti sat !!

Comments are closed.