Reportaža (foto): Planica 2016 ali Prevca ni nikoli ‘preveč’

9

Planica 2016 bo šla v zgodovino kot tekmovanje presežnikov. Slovenski orli so povezali Slovence v eno, kot že dolgo ne. Peter Prevc pa je z velikim kristalnim globusom zaokrožil rekordno sezono, ki jo bo tudi po lastnih besedah težko ponoviti. A francoski komentator na televizijskem kanalu Eurosport se moti, ko priimek slovenskega šampiona izgovarja kot ‘Preveč’. Prevca ni nikoli ‘preveč’!

Več fotografij najdete na spletni strani Articija foto.

9 KOMENTARJI

 1. Ne vem kaj toliko vsi opevajo to povezanost. Ta povezanost je prazna. Nič ni v njej. In jo je konec takoj ko se odpelješ in Planice. Kaj smo tako obsedeni s povezanostjo?
  Saj vem, zakaj.
  Kajti izjemnost “povezanosti” v Planici samo dokazuje, kakšna drhal smo. Samo drhal se poenoti na tak način. Saj je vse kar je treba, da je Prevc svetovni prvak! Kako skromno, kako “malo” je treba, pa smo enotni.
  Zato je treba to povezanost tokrat zamolčati. Ker nas razgalja. Ker smo svetovni prvaki s polnim rudnikom kosti! Kakšen poden je pa to!

 2. I kaj?

  Tako “levica” kot “desnica” krvavo potrebujeta za svoje socialistične rabote KOLEKTIV. Kolektiv gradijo z lažmi in miti.

 3. Saj, za kolektiv rabiš šibke ljudi, za skupnost pa močne.
  Ne spommim se da bi se kdaj spraševali o tem, kaj želimo bit.

 4. Teško je najti bolj slaboumno obliko poenotenja slovenstva kot je množično poskakovanje na: “Kdor ne skače ni Slovenc”.
  Menda mi bo vedno ostalo v spominu, ko je enkrat k temu skandiranju kot tedanji predsednik države pritegnil Danilo Tuerk; ampak skakal pa ni.

  Sicer pa – čestitka vsem fantom, ki se grejo spustit z vrha planiške velikanke. Čestitka za pogum in čestitka za znanje in razsodnost, da pridejo celi v iztek letalnice.

 5. In če še dodamo, kako bolane klice k rekordu smo slišali… Če bi preskočil 300m bi rekli, “Tako je prav!” Neka skaču!

 6. “Več fotografij najdete na spletni strani Articija foto.#
  ===================

  Lepe fotografije!

   • Imate popolnoma prav, gospod Riki! Popolnoma prav! Mimogrede … kdo je že zmagal? 😉

    V nekdaj velikem Rimu je oblast imela na voljo ukrep kruha in iger (lat. panem et circenses), s katerim je za svojo kruto osvajalsko politiko dosegla tihi pristanek javnosti. Voda iz akvaduktov, ki so se stekali v vodnjake na glavnem trgu, je bila brezplačna. Ogled javnih iger in kopanje v toplicah je bilo prav tako brezplačno, iz tega je tudi nastalo rimsko pravilo za ohranjanje miru: Kruha in iger!

    Mimogrede … ste plačali vstopnico in bili zadovoljni vsaj tri dni zadovoljni z oblastjo?

Comments are closed.