Obdobju demontaže narodov sledi še demontaža verstev

17

Bošnjaki še do nedavnega bolj kot v Alaha verovali v TitaEvropski kontinent pozna islamske skupnosti, ki na njem obstajajo že stoletja dolgo in neposredno ne predstavljajo nevarnosti za njegovo stabilnost. Kot dokaj vzoren primer se lahko navede Tatare, ki so se zelo korektno in skorajda neopazno vključeni v lokalne vzhodnoevropske družbe. Celo arhitektura njihovih sakralnih objektov je domala skrita očem in navzven praktično ne kaže, da bi šlo za kakšno drugačno versko skupnost znotraj večinsko katoliške oziroma pravoslavne, saj pogosto posnema zunanjost verskih objektov preostalih dveh skupnosti.

Bošnjaki še do nedavnega bolj kot v Alaha verovali v Tita

Nekaj več težav se dandanes pojavlja v Bosni in Hercegovini v povezavi s priseljevanjem islamskih borcev in hujskaštvom lokalnega prebivalstva, utemeljenem na bolečih izkušnjah Srebrenice, saj so Bošnjaki še do nedavnega bolj kot v Alaha verovali v Tita ter bratstvo jugoslovanskih narodov. Na azijskem zahodu obstaja tudi kazaški islam, ki je pod vplivom stalinizma izgubil svojo ostrino, pa tudi islam mestnih Turkov, ki se z veseljem držijo smernic, ki jih je pred desetletji zastavil legendarni turški vodja Kemal Ataturk. Od njega močno odstopa novodobni »sultan« Erdogan, ki se že spogleduje z Otomanskim imperijem. Kolca semu po ponovnem širjenju vpliva v Evropo in na Bližnji vzhod. Za mnoge njegove kritike je velja, da je »taliban s kravato«.

Verska radikalizacija

Potemtakem obstajajo oblike islama, ki so povezane z zmernostjo in poznajo tradicijo mirnega sobivanja z drugoverci, a to kar se trenutno dogaja v Evropi predstavlja resničnega trojanskega konja. Ne samo, da gre za načrtno poplavo z drugačno kulturo. Ta se je silovito okrepila z kaosom na Bližnjem vzhodu in v severni Afriki po padcu tamkajšnjih diktatorjev. Ta drugačna kultura predstavlja tudi potencialno grožnjo radikalizacije v Evropi že živečih Muslimanov. Zdi se, da je islam v trenutnem zgodovinskem obdobju najbolj dovzeten za radikalizacijo od vseh svetovnih religij in se vse pogosteje spreminja v islamizem – ideologijo, ki v sebi nosi podoben energetski naboj kot ga je nacionalsocializem v 30. letih 20. stoletja, ko še »nihče« ni slutil »ničesar«. Verjetno se niti ne zavedamo kakšne razsežnosti bo zadobil v svojem polnem razmahu v bližnji prihodnosti.

Ti fašist, ti rasist!

Kdor se z sodobnim razumevanjem multikulturalizma ne strinja, je kaj hitro ožigosan za nacionalsocialista, čeprav je med prvo in drugo ideologijo pravzaprav kar opazna podobnost. Oboje je namreč ideološki ekstremizem. Če gre nacionalsocializem v skrajno čistunstvo naroda, rase in kulture, je sodobni multikulturalizem pogosto njegovo skrajno nasprotje in »satanizira« že vsakršen dvom ali odstopanja. Kdor se z določenimi stvarmi ne strinja, je takoj enoglasno proglašen za skrajnega desničarja! Kakšen je potemtakem zmerni desničar? Napol levičar? Prepričan sem, da je pravo dojemanje liberalizma in demokracije že dolgo časa v zatonu. Zahodni svet vse bolj drvi v nekakšno politično korektnost in ideološko enoumje, dogmatizem, ki nima nobenega smisla in je v samem bistvu zelo fašistoiden.

Prognoza globalizacije

Zdi se, da je namen majhne skupine multimilijarderjev ali celo multibilijonarjev v Evropi pripeljati do takšne družbene situacije, ki bo v nekem trenutku zaradi vseh notranjih trenj povsem neobvladljiva in bi lahko celo mejila na državljanske vojne ali vsaj prerasla v množico krvavih spopadov in protestov. Kot idealna rešitev za nastalo situacijo pa bi se pojavila ponudba, ki je »ni mogoče zavreči«. V mislih imam ustanovitev Združenih držav Evrope, znotraj katere naj bi se Evropejci počutili bolj varno. Ravno tako ni izključen obsežen medverski konflikt,. Celo več takšnih konfliktov na različnih območjih Evrope. Še zlasti pa na Bližnjem vzhodu, ki bi doživel svoj epilog med tamkajšnjimi suniti in šiiti, torej med Iranom in njihovimi zavezniki na eni strani in Savdsko Arabijo ter Turčijo na drugi strani.

Religija predstavlja resen problem in oviro za vzpostavitev enotne globalne družbe

Takšni dogodki bi bili najboljše seme »upravičenega« ateizma in priložnost globalistov za prepoved ali vsaj omejitev vseh (monoteističnih) religij. S tem bi bila uresničena še ena stopnja ustvarjanja enotne globalne družbe. Do uresničitve tega cilja religija predstavlja resen problem in oviro.

Po obdobju demontaže narodov sledi še demontaža verstev

Zgodovina nas namreč uči, da je bila Nemčija po obdobju skrajnega nacionalizma prisiljena sprejeti skoraj popolno multikulturno odprtost, do katere brez prvega zagotovo ne bi prišlo, s tem pa je bila izpostavljena procesu slabitve nacionalne in krepitvi globalne identitete.

K sreči za Staro celino še obstaja upanje. Ne le zaradi Višegrajske skupine držav, ki se trmasto upirajo zahodnim interesom. Tudi Velika Britanija, zaradi načrtov ustanovitve enotne evropske države, izstopa iz EU. Še je čas za racionalizem. In če ta odpove, bo Evropo zajel na čustvih utemeljeni fašizem.

Vsem pravovernim levičarskim gorečnežem se iskreno opravičujem za morebitno ideološko nekorektnost. Pa brez zamere.

17 KOMENTARJI

 1. Ta clanek je pa precej nekoherenten in protisloven v sebi. Svari pred demontazo religij, po drugi strani pa to v primeru islama vrednoti izrazito pozitivno. Je treba imeti enotna nacela, ne pa bosanske muslimane posiljevati z vero v Tita ali turske v Ataturka. Zakaj bi se potem lahko zgrazali nad kristjani, ki volijo Kucana in njegove izrastke? Pustimo muslimanom, da so, kar zelijo biti, samo preprecimo, da nas bi preplavili in nam zavladali. Enako velja za neSlovence na Slovenskem.

 2. Opravičiš se lahko še marsikomu. Tako strahopetnega članka že dolgo ni bilo. Ne skrbite, ne bojimo se ne muslimanov, ne terorizma!

 3. “Bošnjaki še do nedavnega bolj kot v Alaha verovali v Tita”
  =============
  Nekaj primerjav:

  Iz Kosovega je odšlo v ISIS cca 320 ljudi.
  Iz BIH je odšlo v ISIS cca 245 ljudi.
  Glede na to in glede na število prebivalstva je danes največje žarišče islamskih ekstremistov na Kosovu in ne v BIH.

  Ampak kar se ekstremizma tiče pa vse pa gladko “premaga” Slovenija, ki je prispevala leta 1936 cca 532 komunističnih ekstremistov, ki so odšli kot španski borcev v špansko državljansko vojno. Od tam so se potem vračali tisti, ki so bili v komunistični revoluciji od leta 1941 naprej najbolj okrutni na Slovenskem.

 4. Kar zadeva religioznega ekstremizma, mislim, da gre le za zlorabo religije v politične namene. Saj dejanja raznih “religioznih ekstremistov” nimajo nobene zveze s stvarno religijo.

  Stvarne religije tudi ne more nič demontirati. Demontiran je lahko samo njen pozunanjen in profaniziran odklon.

  • tine: “Kar zadeva religioznega ekstremizma, mislim, da gre le za zlorabo religije v politične namene”
   ===================
   Pri islamu je oboje povezano, gre za totalitarizem, ki je zapakiran v religijo.
   Ko ta zavoj malo odviješ spodaj naletiš na totalitarni državni ustroj.
   Z drugimi besedami. Politike ne moreš zlorabiti v politične namene.
   Zato tudi integracija ni mogoča.

  • Popolnoma zgrešeno kot produkt polstoletne boljševiške vzgoje. Sodobna Evropa in posredno ves svet (morda z izjemo japonskega šintoizma) je utemeljena na krščanstvu (s poudarkom na svobodi in odgovornosti posameznika). Robert Schuman (eden izmed utemeljiteljev moderne Evrope): “Evropa bo krščanska ali pa je ne bo!” Putin, kakršen koli je že, je vsaj doumel, da Rusija stoji ali pade s pravoslavnim krščanstvom.

    • Svobodna Evropa steje leta po razsvetljencih, ali po Jezusu Kristusu? Tudi najbolj zagamani ateisti in leninisti jih po Kristusu, ceprav ga ne smejo imenovati. Njihova svoboda je v plasnicah in kompulzivnem sovrastvu do dobrsnega dela tistega, kar jih obdaja. Kako hudo jim je recimo na svetu ob vseh slovenskih cerkvah in cerkvicah, kapelicah, znamenjih ipd. Saj se ne morejo ozreti naokoli po dezeli domaci, da ne bi ugledali teh strahot nerazsvetljenosti, kene…

     • Brez razsvetljenstva bi še sedaj padali z roba zemlje, pa čarovnice bi še veselo gorele.
      O strahu in plašnicah pa je bili dovolj povedanega pri referendumu o istospolnih,…
      Pravice zahtevate za sebe, drugim pa jih nočete priznati.
      Štetje časa se da enostavno spremeniti.

    • Spet en iz gozda. 🙂
     Ko bi se vsaj spomnil na renesanso, namesto razsvetljenstvo. Razsvetljenstvo je komaj pustilo kakšno sled kje. To o ploščatosti zemlje pa res lahko nehate nakladati.
     In ja, štetje časa lahko spremenite, ko boste imeli papeža.

    • Razsvetljenstvo se je zgodilo znotraj krščanstva. Nima nič s tvojim ateizmom, ki bi ga rad prodal kot nekaj naprednega.

 5. Glejte, kako pa naj vlade v multikulti državah “krotijo” svoje prebivalce, avtohtone in vse priseljence in pritepence, če ne tako, da so brez vere. vsi enaki, vsi enakopravni…..
  Druga možnost je spopad. Vsem je treba posekat korenine, vzeti pravo identiteto, to je pravzaprav- čeprav se noro sliši- edina rešitev za Anglijo, Švedsko, Nemčijo, benelux, Francijo, Španijo….
  In da je glavna identiteta, da si dober potrošnik ter medijski konzument.

  • Ja še spreti vse med seboj bi dodal, ampak to se ve pa vse te vere temu klju vsemu nasedejo, namest da bi se povezale v obrambi RESNICE IN OBČ ETIKE.

Comments are closed.