Vabila: Resnica o Tigr-u; Kdo nam je ukradel državo v MARIBORU; Študijski krožek – Ženske

7

DOGODKI. 1. Vabimo vas, v sredo, 23. januarja ob 14.00, v knjižnico Škofijske klasične gimnazije, v Zavodu sv. Stanislava, na srečanje z dr. Tatjano Rejec, ženo Alberta Rejca, vodjo organizacije TIGR, z naslovom RESNICA O TIGR-U.

Razgovor bo vodil profestor zgodovine na Škofijski klasični gimnaziji, Robert A. Jernejčič.

 

2. Zbor za republiko vabi na javno tribuno z naslovom Kdo nam je v resnici ukradel državo? oz. za odstranitev Janeza Janše so spet dovoljena vsa sredstva,

ki bo v sredo, 23. januarja 2013, ob 17.00 uri v dvorani Zavoda Antona Martina Slomška, Vrbanska cesta 30 v Mariboru.

Gosti: Dr. Matej Lahovnik, prof. na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, Dr. Ivan Štuhec, prof. na Teološki fakulteti v Ljubljani/Mariboru, Mag. Bernard Brščič, ekonomist,

bodo iskali odgovore na številna vprašanja kot so:

 • Zakaj še nimamo pravne in pravične države?
 • Kdo in kako nam je ukradel državo?
 • Je Komisija za preprečevanje korupcije izvor in orodje umazane politične korupcije?
 • Je na pohodu levi fašizem?

Moderatorja bosta dr. Alenka Šverc in dr. Aleš Maver. Pridite. Za Slovenijo gre!

 

3. Svojo pot začenja Študijski krožek –  Ženske, ki želi ponuditi prostor vsem, ki bi želeli razmišljati o vlogi žensk v družbi. Vsak mesec bo na vrsti eno tematsko srečanje ter en večer iz cikla (Ne)znane Slovenke.

Prvo srečanje bo 23. januarja od 19.30 do 21.00, na Socialni akademiji, Ul. Janeza Pavla II. 13. Andreja Kokalj nam bo spregovorila o družbenih sporočilih, ki jih prejemajo ženske.

Drugo srečanje bo 29. januarja 2013 ob 19.30 v Galeriji družina, ko bomo z gosti – prof. dr. Jože Muhovič, mag. Evgenija Jarc, Nataša Ivanović – spregvorili o Ivani Kobilci.

Mentorica: Mojca Perat. Idejna zasnova krožka: Andreja Kokalj, Simona Osterc. Več: Socialna akademija

 

 


7 KOMENTARJI

 1. DR. MIKOLA zgodovinar , velik poznavalec zlasti povojne materije !

  VSO komunistično početje od leta 1941 , lahko bi celo rekli do dandanes , je skupek vsega , kar sta počela fašizem in nacizem !

  Sinočno zasliševanje voditeljice g. ROSVITE PESEK , JANEZA JANŠE na “ODMEVIH ” , je trajalo točno 26 minut ! O JANKOVIĆU je razpravljanje trajalo slabe štiri //4 // minute in seje voditeljica zadovoljila s nekje povedano izjavo , da je vse laž !

 2. Vso spoštovanje gospodu Mikoli za veliko človekoljubno dejanje, ko je raziskal temno obdobje slovenske zgodovine in dal ogromen prispevek k temu , da se v kali zaduši vsako razmišljanmje in delovanje, ki bi lahko privedlo do ponovnih grozodejstev.

 3. ko levičarski intelektualec pride do podobnih zaključkov kot sem jaz prišel in se jih levičarji v Sloveniji odpovedujejo:

  Socialna država je sekularizirana religija v socialističnih sistemih.
  Upokojitev je nadomestilo obljubljenega raja oz. sekularizirani raj.
  Socialna družba izumira, ker ljudje ne verjamejo več v duše.
  Republikanci oz. desničarji so proti povečanju nadzora in institucijam in za racionalnost. Levičarji pa so za večji nadzor, birokracijo in iracionalnost.
  http://tvslo.si/predvajaj/dvanajst-boris-groys/ava2.155422891/

 4. Zbor za republiko-pod Turkom in Šturmom orodje v rokah SDS-a in Janša. Namen leta 2004 je bil povsem drugačen!!

 5. KDAJ SE BOSTE NAJAVILI V CELJU ? OBVESTITE PRAVOČASNO , DA BI BILA UDELEŽBA PRAVA ! nasvidenje v celjskem ” Narodnem domu ” !

Comments are closed.