Lojtr´ca slovenskih politikov

4
Državljani imamo pravico, da se varno počutimo vsaj v gostilnah, če že ne na južni državni meji. (Foto: posnetek zaslona)

Člani razglašenega ministrskega zbora se pogosto pojavljajo v solističnih nastopih, kdaj pa kdaj tudi v duetih. Poznavalci zaodrja vedo povedati tudi o duelih. S svojimi dejanji za blagor očetnjave, predvsem pa za osebne koristi, se vsi drenjajo proti vrhu Lojtr´ce domačih in si tako iz tedna v teden poskušajo povečati popularnost.

Vrabec v roki ali golob na strehi

Slovenski pregovor se glasi: »Bolje vrabec v roki kot golob na strehi.« Upokojenci smo ob barantanju pri pripravljanju državnih proračunov z vso potrpežljivostjo pričakovali vsaj vrabca v roki, žal pa je ta obsedel na strehi. S strehe bo do decembra 2020 odfrčal neznano kam. Ta vrabec je obljuba o 6,5 € zvišani pokojnini vsem upokojencem pod pogojem, da bo gospodarska rast vsaj 2,5 %. Vsi resni evropski in tudi slovenski ekonomisti napovedujejo pešanje gospodarske rasti, kar pomeni, da pogoj za izplačevanje miloščine ne bo izpolnjen; vrabec bo prav gotovo odfrčal.

Problematiko pokojnin iz rok ministrice za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti Ksenje Klampfer pulita Karl Erjavec in Alenka Bratušek. Kaj zato, če ima slovenska vojska oceno zadostno v pogojih miru in nezadostno v vojnih razmerah. Najpomembnejša naloga obrambnega ministra je farbanje upokojencev. Kaj zato, če je slovensko infrastrukturo povozil čas in ne znamo pobrati evropskega denarja, ki se tako rekoč valje po tleh. Najpomembnejša naloga čudežne ministrice, ki obvladuje dva vladna resorja zakonito in dva za povrh, je farbanje upokojencev. Neverjetno kaj vse zmore ena sama oseba. Bratuškova skrbi za infrastrukturo, črpanje evropskega denarja, skrbi pa tudi za upokojence in za protiustavno financiranju šolstva. Koliko dela, koliko znoja! Še dobro, da si v obleke zna všiti medvloge, skozi katere bliskovito izhlapeva njen znoj.

Gospa ministrica Klampferjeva usmerite pozornost na direktorat za socialne zadeve

Morda pa pri uskladitvah pokojnin Bratuškova in Erjavec Klampferjevi nesebično pomagata zato, da bi se ona lahko posvečala socialnim zadevam. Socialnim zadevam, ki imajo imena in priimke, slovenskim državljanom, obubožanim in obnemoglim starostnikom, ki bodisi v natrpanih domovih upokojencev bodisi v samotnih stanovanjih in hišah ne morejo ne živeti ne umreti. Gospa ministrica Klampferjeva, ste že prebrali katerega od pretresljivih zapisov človekoljubnega društva Humanitarček (projekt Vida)? Od direktorata za družinski inženiring in sektorja za enake možnosti (med spoli, se razume) preusmerite pozornost na direktorat za socialne zadeve. Socialne zadeve predvsem pri ostarelih in ne zgolj pri delomrznežih ter legalnih in ilegalnih priseljencih.

Zeleno, ki te ljubim, zeleno

Za trajnostni razvoj in neomadeževano naravo si prizadeva od kongresa v Titovem Velenju dalje predvsem stranka SD. Že nekajkrat prefarbana stranka se po novem navdušuje nad zeleno barvo. Ali jih je k temu bolj spodbudila Greta Thunberg ali skorajšnji veliki denarji (predvsem za študije) za varovanje okolja, lahko samo ugibamo. Tanja Fajon, evroposlanka, ki se s sovražnim govorom vneto bori proti sovražnemu govoru, se je med prvimi povzpela na barikade zelene politike. Stranka SD s svojimi predhodnicami ima bogate izkušnje pri neodgovornem ravnanju z okoljem in čistilnimi akcijami, in sicer od povojne fizične ter administrativne čistilne akcije nasprotnikov komunistične revolucije do čistilnih akcij v učnih načrtih javnih šol.

Naj se doma ukvarjamo s službenimi zadevami ali s točko G, je prepuščeno vsakemu posamezniku

Minister za okolje Simon Zajc najde ob skrbi za ravnovesje človeka in zveri v naravnem okolju ter nenačrtnem ravnanju z odpadki čas tudi za novo strategijo v prometu.  Pred nekaj dnevi nas je presenetil z izvirnim predlogom za zmanjšanje obremenitve okolja s prometom. Iz njegovih globokoumnih izjav se da sklepati, da najhitreje od doma (točka A) do službe (točka B) pridemo, če ostanemo doma in delamo na domu. Ali naj se doma ukvarjamo s službenimi zadevami ali s točko G, je prepuščeno vsakemu posamezniku. Torej delavci v industriji in obrti, šolarji in študentje, učitelji in duhovniki, zdravniki in medicinske sestre, politiki in funkcionarji, kmetje in turistični delavci, poklicni vozniki in komunalni delavci, vsi našteti in še mnogi drugi, delajte na domu in skrbite za zdravo okolje ter pretočnost prometa. Greta in Zajc vam bosta hvaležna.

Državljani imamo pravico, da se varno počutimo vsaj v gostilnah, če že ne na južni državni meji

Predsednik vlade Marjan Šarec s šarcizmi pogosto onečašča zdravo kmečko pamet. Da ne ostane povsem na ravni vaških gostiln, se je pred dnevi z največjo mero zaskrbljenosti zavzel za urbano oštarijo Klub Tiffany in njene nekoliko posebne goste. Organe pregona je pozval, naj najdejo in kaznujejo zlikovce, ki so razbili oštarijo in ogrožali varnost državljanov in premoženja. Prav je tako, kajti državljani imamo pravico, da se varno počutimo vsaj v gostilnah, če že ne na južni državni meji. Bati se je, da je bil motiv za razbijanje ekskluzivnega bara v prostorih nekdanje JLA podoben, kot je bil pri krvavih škornjih Kidriča. Tudi storilci – provokatorji so verjetno iz istega gnezda, zato preiskava ne prvega ne drugega primera ne sme biti uspešna.

Nič nas ne sme presenetiti

Ministrski predsednik je s civilnimi toyotami, prebarvanimi z maskirnimi vojaškimi barvami, pokvarjenimi policijskimi helikopterji in čolni ter drugo najsodobnejšo opremo začel preganjati varde. Skrajni čas je že bil za to, saj nam samozvani brambovci kvarijo idilično podobo naše nadvse gostoljubne domovine, v kateri imamo po oceni ameriškega raziskovalnega inštituta Pew cca 40.000 migrantov, kar je dva odstotka prebivalstva. Za varovanje meje plačujemo policijo in vojsko in le policisti in vojaki lahko s svojo strokovnostjo zagotavljajo ravnovesje med varnostjo in gostoljubnostjo.

G. Šarec je z namenom zaničevanja Hrvatov naštel 12.000 migrantov, ki so v devetih mesecih tega leta nezakonito prestopili državno mejo. Se zavedamo, da bi jih bilo vsaj desetkrat več, če bi Slovenija mejila na Bosno? Ali je podatek, ki ga je navedel Šarec resničen. Ali pa se mu je zareklo pod vtisom mitskega števila 12.000 nemških vojakov, ki jih je na Menini premagal Franta, dobrodušni starček in Šarčev vzornik, je težko soditi.

Čeprav nas nič ne sme presenetiti, so vlado presenetile prošnje za repatriacijo venezuelskih državljanov slovenskih korenin. Zaradi astronomske številke triinpetdesetih (53!) prosilcev za legalni vstop v Slovenijo oblastniki mencajo že nekaj mesecev. Treba je razumeti, da bi bilo triinpetdeset novih državljanov kaplja čez rob pri migrantski krizi. Dodatna težava je verjetno tudi v tem, da se v žilah prosilcev pretaka vsaj nekaj slovenske krvi in jim naše kulturno okolje ni povsem tuje ter so tako motnja v multi-kulti agendi.

Cenjeni bralci, po svoji presoji in okusu razvrstite člane naše vlade na kline Lojtr´ce domačih. Lahko še koga dodate, ali tudi odstranite. V tujino Lojtr´ce domačih nikar ne pošiljajte, ker tujci ne bodo ničesar razumeli – ne v slovenščini ne v svetovnih jezikih.

4 KOMENTARJI

 1. Se vidi, kdo vlaga milijarde v propagandne medije in kdo nastavlja levake na nacionalko.
  Tako kot pri Mladini dovolijo kakšnega objektivnega pa še ta je omejen pri tematiki. lahko govori za nazaj, ne more pa posnemati Požarja, ki odkriva današnji kriminal na vsej črti večno zapovedane oblasti.

 2. Iz prihoda 50 Slovencev v stiski iz Venezuele delajo problem, mencajo in komplicirajo ad absurdum.

  Ni pa problema privleci vsako leto z Balkana, iz ex republik Juge z izjemo Hrvaske okoli 30.000 novih ljudi. Jim narediti zaposlovanje in ustanavljane firm na Slovenskem enostavnejse kot v katerikoli drugi drzavi EU. Njihovim druzinam in otrokom nuditi za njihove razmere sanjske podpore, brezplacen studij, bone za kosila itd.

  Je kdo vprasal slovenske davkoplacevalce, ce so to pripravljeni nuditi in dajati iz svojega zepa za te ex jugo tujce? Problem pa je ob 50 rojakih v stiski iz Venezuele.Tisocem in tisocem iz Cazinske krajine, Republike Srpske, Srbije, Makedonije in Kosova pa vse te milijone in milijone mimogrede.

  Ministrica Klampfer, ki je pred politicno karijero postala znana, ko je preprecila koncert hrvaskega glasbenika in domoljuba Marka Perkovica v Mariboru, sistematicno deluje v smeri, da med vabljeno delovno silo ni Hrvatov. Tudi med zdravniki npr. Sistematicno pa morajo biti prav in samo z Balkana. Muslimani ali pravoslavci, nikakor katolicani. V mnogih drzavah sveta zaposlujejo tecimo ogromno Filipincev, ki so zelo pridni in neproblematicni. Ampak ministrstvo Klampferjeve jih izrecno noce v Slovenijo, ces da so iz drugega kulturnega kroga. Ocitno so za to ministrstvo balkanski muslimani in pravoslavci iz “istega kulturnega kroga”. Najbrz nocejo povedati, kaj je dejanski problem Filipincev za njih. Da so globoko katoliski narod.

  Tudi pri azilantih je ista zgodba. Sistematicno Slovenija sprejema muslimane, kristjanov med njimi skoraj ni. Ceprav so na Bliznjem vzhodu preganjani predvsem kristjani, ne muslimani. Arabski kristjani pac najdejo azil drugod. Ogromno v ZDA, Angliji, Franciji.

  Demografska in migrantska politika oblastnikov, ki jih imamo, je neznosna. In izdajalska. Prodane zmedene duse!

  • (Ne vem, kako je danes s tem: “Arabski kristjani pač najdejo azil drugod.” – še pred kratkim so imeli veliko težav: ves svet se jih je otepal, zlasti Evropa; pregnani z domov, ‘obsojeni’ na vegetiranje v taboriščih, ne vedoč, kaj jih čaka naslednji dan; žrtve nasilja celo s strani migrantov (druge vere). Pretresljiva pričevanja v knjigi: Poslednji kristjani. Iz prve roke, ne iz (prirejenih) medijskih poročanj.)

 3. Vsako nedeljo v TV Dnevniku TVS nestrpno čakam “ustvarjanje javnega mnenja” (javnomnenjska anketa), ker me tako “ustvarjanje” neskončno zabava in me spravi v dobro voljo. Kaj, če bi samo to “anketo” objavili v čb tehniki? Da bi se s tem prestavili v čase jugokomunizma, ko teh anket še ni bilo, TV pa je bila še črno-bela. Takrat smo morali biti vsi za KPJ/KPS, vsi za broza in vsi za samoupravljanje. Ustvarjanje javnega mnenja na tak način, je bilo nepotrebno.

Comments are closed.