Radio Ognjišče: Zbranih rekordnih 48.146 podpisov v podporo družini

0

Koalicija Za otroke gre! je v štirih dneh zbrala rekordno število sicer 48.146 podpisov v podporo referendumu o zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. V koaliciji so sicer do zadnjega upali, da državni zbor ne bo podlegel radikalizmu Združene levice in ne bo sprejel njihovega predloga o prepovedi referenduma. Prepričani so namreč, da gre za protiustaven in nezakonit sklep državnega zbora, ki meče slabo luč na slovenski demokratični in pravni red.

Sinočnja odločitev državnega zbora pomeni klofuto vsem državljankam in državljanom, ki so oddali svoj podpis za razpis referenduma ter vsem, ki spoštujejo temeljne pravice otrok, staršev in starih staršev, so zapisali v izjavi za javnost. Prepoved referenduma je dodaten, nedopusten udarec slovenski demokraciji potem, ko je državni zbor preprečil demokratično razpravo s skrajšanim postopkom sprejemanja sprememb Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. S to odločitvijo so poslanci zavestno odvzeli del temeljnih državljanskih pravic, ki jih državljanom zagotavlja Ustava Republike Slovenije.

“V imenu koalicije očitam tej vladi, da zaničljivo govori o 48.146 državljankah in državljanih oz. ter še 85.000, ki so dali pobudo za referendum,” je povedala Metka Zevnik in pri tem omenila besede državne sekretarke, ki se je spraševala, ali ljudje, ki so dali pobudo in jo podpisali, sploh vedo, kaj so podpisali. “Tako je pohodila kompetence vseh teh ljudi,” meni. Pobudo so po njenih besedah podpisali vsi spektri poklicev od doktorjev do kmetov. “Morali bi delati s srcem,” je še komentirala delo poslancev.

V Koaliciji »Za otroke gre!« obenem prosijo vse, ki podpirajo njihova prizadevanja, da se tudi v teh časih, ko so s strani večine v državnem zboru grobo poteptana njihova temeljna čustva in občutek pravičnosti, vzdržijo vseh dejanj, ki bi pomenila kakršnokoli nespoštovanje in nestrpnost. V teh dneh smo namreč na več krajih zbiranja podpisov beležili incidente, ki so izražali sovražnost do podpornikov družine očeta, matere in otrok. V Novi gorici je na primer skupina lezbijk med norčevanjem iz prostovoljcev koalicije podrla stojnico, raztresla papirje in strgala zastavo. Na Viču pa so posamezniki oskrunili zidove cerkve. Tudi v Ljubljani je bilo delo prostovoljcev ovirano, označeni pa so bili za homofobe.

Zapisala: Marjana Debevec.

Več lahko preberete na strani Radia Ognjišče.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.