Radio Ognjišče: Referendum – narod se je prebudil

0

Pobudnik referenduma Koalicija Za otroke gre! poudarja, da zmago na včerajšnjem referendumu poklanja vsem otrokom Slovenije. Obenem pa se zahvaljuje vsem ljudem dobre volje za njihovo zavzeto delo, žrtve, molitve in darovano trpljenje.

Po besedah sovoditelja koalicije Aleša Primca so želeli v tem pred referendumskem obdobju odgovoriti predvsem na povabilo nadškofa Zoreta, ko je marca letos na začetku prizadevanj za ohranitev zakonske zveze moža in žene pri sveti maši dejal, da naj vse to delo v naslednjih mesecih obrodi sad v naših družinah. „In jaz sem srčno prepričan, da smo mame in očetje pogledali vase, da smo se vprašali, kaj sem kot mama, kaj sem kot oče in verjamem, da so obilni sadovi tudi v naših družinah”.

Tomaž Merše iz družinske pobude se je ob tem vsem zahvalil za garaško delo. „Vsem ljudem, ki so med svoje bližnje širili vedenje o tem zakonu, tega, kar so nam mediji ves čas prikrivali, pa so spravili med ljudi, to se mi zdi je izredna dragocenost prebujanja v našem narodu, med našimi ljudmi.“

Sovoditeljica koalicije Za otroke gre Metka Zevnik je spomnila, kako so v kampanji zajeli celotno Slovenijo in zaznali željo ljudi, da zaščitijo vrednote, ki so jim svete. „Nekako smo začutili ljudje v vsej Sloveniji, kako pomembno je vzeti stvari v svoje roke in živeti v skladu s svojimi vrednotami.“

Zapisala Marjana Debevec. Več lahko preberete na radio.ognjisce.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.