Radio Ognjišče: Na shodu Koalicije Za otroke gre! več kot 5000 ljudi

43

Koalicija Za otroke gre! je popoldne pred državnim zborom pripravila shod, na katerem so se zbrali mame, očetje, otroci, sestre, bratje, tete, strici, dedki in babice iz vse Slovenije. Gre za koalicijo posameznikov, gibanj, skupin in organizacij, ki podpirajo vrednote družine ter ostro nasprotujejo predlaganim spremembam Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, o katerem danes razpravljajo poslanci v državnem zboru.

Dani Siter: Družina je osnovna celica družbe

Zbrane je najprej nagovoril voditelj društva Družina in življenje Dani Siter. Spregovoril je o svoji izkušnji odraščanja brez očeta in o stiskah, ki jih je doživljal. Povedal je, da zato odločno nasprotuje spremembam zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih in proti posvojitvam otrok s strani istospolnih partnerjev. „Jasno kot beli dan je dejstvo, da želi manjšina zavladati nad večino, oziroma da se večini godi krivica. Predlog je nedopusten, skregan z logiko in zdravo pametjo. Družina je vedno bila in vedno bo osnovna celica družbe – okolje rodovitne ljubezni med enim moškim in eno žensko, okolje ljubezni, katere sad je otrok.“

Spomnil je tudi, da imamo prav zaradi pokončnih mater in očetov danes samostojnost, ki pa je očitno nismo vredni, saj ne vemo kaj bi z njo. „Tako kot do naših prednikov čutim dolžnost tudi do naših zanamcev – do naših otrok, vnukov in pravnukov … Kako bodo živeli, če jim bomo vzeli brezskrbno otroštvo in dovolili, da jih že v zgodnjem otroštvu obremenjujejo s teorijo spola ter raznimi spolnimi veščinami in spolno »svobodo« brez omejitev? Mar se vam to, dragi prijatelji, ne upira? Mar jih nismo dolžni zaščititi in obvarovati teh odklonov od naravnega?“, se je vprašal Dani Siter, ki je prepričan tudi, da

je vse, kar se dogaja na področju spreminjanja družinske zakonodaje, posledica pomanjkanja ljubezni. „Iz naše srede – iz naših misli in naših predstav o življenju – smo namreč izrinili Boga, ki je ljubezen. Kjer ni Boga, pa ni merila za dobro in zlo“. Ob sklepu je Siter še poudaril, da spoštuje ureditev statusa istospolnih, vendar ne z družinskim zakonom. „Prosim vas, ne mečite vsako zvezo »dveh oseb« v isti koš z družino! Hruška in računalnik nimata nič skupnega. Prav zato želim stopiti iz cone udobja, saj za to preprosto ni več časa. Tudi sam želim našim politikom, ki smo jih izvolili, sporočiti, da se z njihovim početjem ne strinjam. Kdor pravi: »Tudi jaz ne! Jih nisem volil, saj niti na volitve nisem šel«, naj se zaveda, da je prav na ta način »oddal svoj glas« in »izvolil« te, ki danes kopljejo jamo naši domovini“.

Metka Zevnik: Ni res, da nam zakon ničesar ne jemlje!

Predsednica društva starih staršev in sovoditeljica koalicije Za otroke gre Metka Zevnik pa je spregovorila o poteptani pravici tako staršev, kot starih staršev, da bi soodločali o spremembah Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. To so po njenem prepričanju napravili namenoma, z golo politično močjo, saj sprememba Zakona poteka po skrajšanem postopku. „Kot predstavnica Glas starih staršev-Združenje starih staršev Slovenije sporočam, da smo stari starši ogorčeni nad poslanci, ki bodo sprejeli tak Zakon. Očitam jim brezčutnost in nespoštovanje vzgojnega poslanstva starih staršev in naše, nemajhne vloge za stabilnost slovenske družbe. Zakaj jim to očitam? Stari starši nimamo pravice posvojiti svojih vnukov, če našim otrokom kaj zgodilo; v posvojitev pa bi jih lahko po novem dobili tudi istospolni pari. Pravna rešitev ZL in podpornih strank v spremenjenjem Zakonu zanika medgeneracijske vezi, ki so lepilo narodove identitete. Zanika, da stare starše in vnuke veže dolga, nevidna popkovina ljubezni in družinskih vezi, ki se prenašajo iz roda v rod“.

Metka Zevnik je tudi povedala, da je država od leta 2003 do 2015 dala 9.283.593 EUR organizacijam, ki imajo v programih tudi promocijo LGBT, družinskim organizacijam malo manj ko 200.000 EUR. Hkrati je staršem odtegnila prispevek za šolo v naravi.

ZL je kot krinko vzela Odločbo ustavnega sodišča, ki govori zgolj o dedovanju, da je spremenila Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, pri tem pa so jo podprle stranke SMC, DESUS, SD in ZAB, je poudarila.

Dolgoletne cilje LGTB skupine, torej lezbijk, gejev, trans in bi-seksualnih oseb pa je strnila takole:

•za razvrednotenje materinstva, očetovstva in družine,

•za posvojitev otrok v istospolne skupnosti,

•za inženiring otroških duš z uvajanjem homoseksualne vzgoje v šolske programe

•za ogroženost delovnih mest učiteljev, socialnih in zdravstvenih delavcev, če se bodo javno

izrekli, da je zveza moškega in ženske za otrokov razvoj boljša od istospolne skupnosti.

•za oploditev zdravih, samskih žensk z biomedicinsko pomočjo,ki bi se izvajala v

zdravstvenem sistemu za račun davkoplačevalcev.

Metka Zevnik je tudi poudarila, da ni res, kar stalno ponavljajo aktivisti LGTB in mnogi poslanci, da tak zakon nikomur nič ne jemlje, mnogim pa daje. „Jemlje otrokom, staršem in starim staršem – jemlje jim prihodnost in njihove človekove pravice! Tako kot vseh državah, ki so sprejele tako ureditev, je bila to le odskočna deska za spreminjanje otroških duš s pomočjo šolskega sistema, sramotenje materinstva in očetovstva in druge cilje LGBT, o katerih sem govorila prej.“

Metka Zevnik je sicer prepričana, da morajo imeti istospolni pari urejene medsebojne pravice v enaki meri kot vsi drugi pari, vendar ne v zakonu, ki govori tudi o otrocih in njihovih posvojitvah. „Za dobrobit naših otrok se moramo združiti v velikansko množico in zavrniti tak zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, če bo sprejet. To je mogoče, to je naša državljanska pravica in možnost“, je še dejala Metka Zevnik.

Tomaž Merše: Za otroke gre!

Predsednik Družinske pobude Tomaž Merše je spregovoril o pravicah otrok, ki morajo biti pred pravicami odraslih. S tem, ko zakon tudi istospolni zvezi dodeli pomen zasnovanja družine, se bodo tudi določbe zakona, ki izobraževalnemu sistemu nalagajo pripravo na skladno družinsko življenje, lahko nanašale tudi na istospolno skupnost. V šolah bo tako promovirana homoseksualni način življenja. Združena levica se je namreč v svojih predvolilnih izjavah zavzela za to, da bi programi, kakršen je program Amnesty International “Ljubezen je ljubezen”, postali v vseh šolah obvezni za vse učence, pripadajoči učbenik z istim naslovom pa obvezno učno gradivo. To pomeni, da bodo LGBT aktivisti osnovnošolske otroke v šoli nagovarjali, da se sprašujejo, kakšnega spola sploh so in ali bi ga morda spremenili; naj eksperimentirajo z različnimi spolnimi praksami; si predstavljajo sebe v spolnem odnosu s svojim sošolcem, najboljšim prijateljem; otrokom bodo razlagali, kako sta oče in mama zanje nepomembna, je povedal Merše.

Zapisala: Marjana Debevec.

Več lahko preberete strani Radia Ognjišče.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


43 KOMENTARJI

  • Glede na to, da je številko 8500 objavil MMC, jih manj zagotovo ni bilo (za zborovanje pred skoraj 4 leti so napisali, da nas je bilo “več kot 200” – saj se niso zlagali, ne?).

 1. Mogoče bomo kdaj zvedeli, če je to res, mogoče pa ne: med ljudmi pred parlamentom je krožila vest, da so “nam vzeli elektriko” – zato tako slabo ozvočenje. In zelo nujno je bilo s šumečim strojem (ne vem, kako se reče temu vozilu) tako temeljito čistiti in gladiti ledeno površino tik ob prizorišču.

  Parafraziram:
  Včeraj je bil dan, ko so bile dovoljene sanje. Sanje, da lahko množica s svojo prisotnostjo kaj premakne v mišljenju tistih, ki so odgovorni za našo prihodnost.
  Danes smo se zbudili v nov dan. Tako kot že mnogo drugih – pa vendar drugačen. Vsaj za tiste, ki predvidevamo nadaljnji razvoj dogodkov.

  (Oh, gospod Lenko-Matej-Nihil in “prijatelji”: ni potrebno več vaše neprepričevanje tukajle. Za nekaj časa nas lahko pustite pri miru, da si “obližemo duševne rane”. Imate še druge teme in članke, kjer lahko opravljate svojo službo. To je le nasvet – ne branim vam, če vztrajate. In ne očitam vam sovražnega govora – tako kot nekateri poslanci svojim kolegom: in to še pred sprejetjem zakona.)

  • Ne skrbi. Oni se bodo pojavili pred referendumom. Vmes, dokler ne bo teh tem, se bodo pa potuhnili.

  • @marta – včeraj so bile dovoljene sanje, danes jih lahko živimo! (vsaj enkrat) … in se je vsaj enkrat Slovenija pridružila razvitim državam! (še na drugih področjih bi se morala)

   Kakšna so vaša predvidevanja nadaljnega razvoja dogodkov smo prebrali in je treba (še enkrat) povedati, da sicer malo razumem vaš strah, večinoma pa so prav naivno smešna.

   Glede zadnjega odstavka pa – tako je, jaz vas bom spet pustil pri miru (kot sem vas še vedno do sedaj!), dokler boste pustili vi pri miru mene in se ne vtikali v zadeve, ki se vas ne tičejo.

   “duševne rane”?? Oh dajte no ….

   Vam pa svetujem, da se tako zavzamete tudi za kakšno drugo stvar, ne samo proti-gejevsko.

   Glede sovražnega govora pa zopet obstajam brez besed, kako ste lahko tako slepi, da ga ne vidite pri sebi in svojih.
   (jaz priznam, da včasih premalo umirjeno “udarim” nazaj, ampak nikoli ne prvi in brez povoda)

   • Vate nihče ni drezal, ampak si se kar sam pojavil tukaj gor. Prav agresivno si zagovarjal.

    Itak praviš, da razumeš strah – in po drugi strani se strinjaš z nasiljem do drugače mislečih.

    Sovražnega govora pri Marti ni, je pa pri tebi. Ni vsako drugačno mnenje sovražni govor.

    Ti pa ne udariš nazaj, ampak udariš prvi.

  • Ma ne vem, kako bo. Poslanec g. Jani je izjavil, da nanj to ne bo imelo vpliva: “Še vedno bom imel zakon, moja žena bo še vedno moja žena.” Je imel srečo, da se je poročil pred sprejetjem tega zakona.

   Mislim, da bom tudi jaz v družbi svojega soproga predstavljala kot “to je moj mož” (če ne bodo zagrožene kazni preveč visoke 😉 ). Me pa zanima, s kakšnimi besedami bo svojega “zakonca” predstavil istospolni “sozakonec”: “To je moj ??” (somož?)

   • Me zanima ali je ta poslanec vprašal svojo ženo, kaj misli in če bo še dolgo imel svoj zakon? Kolikor poznam ženske, slabo prenašajo bedake.

   • @marta

    “…Mislim, da bom tudi jaz v družbi svojega soproga predstavljala kot “to je moj mož” (če ne bodo zagrožene kazni preveč visoke…”

    Sama prav dobro veš, da kvasiš bedarije!

  • @zdravko, kot že ničkolikokrat povedano, za vas se ne bo spremenilo nič, tako da brez skrbi, matičar vaju z (bodočo)ženo ne bo zamešal. V šoli bodo še naprej vedeli, kdo nosi hlače. Vaši otročki vas bodo še naprej klicali, kakor želijo. In vaša žena se ne bo čez noč spremenila v moža.

    • Vsakič znova me presenti tvoja (in vaša) sposobnost strpnega in kvalitetnega dialoga.

     Celo tako zelo, da vam na vaše že prav bizarno smešne otroške strahove ne morem vemč resno odgovarjati in lahko rečem samo še: čisto vseeno mi je, kaj ti bo matičar rekel. In ste me z vašim otročjim trmoglavljenjem prignali že skoraj tkako daleč, da si skoraj želim, da bi vam matičar rekel osebaB.

     Koneckoncev pa gre pri zakonski zvezi za pogodbo po zakonu, torej pravu, iz katere sledijo pravne dolžnosti in posledice. (o morali in etiki pri vas itak ni govora – ker vam, to kar je moralno in etično, itak predpisuje cerkev in potem pač slepo sledite trenutnim “kapricam” šefov škofov in župnikov)

    • Saj da si glup ti ni treba posebej izkazovati. Da ti ni mar za nič, tudi že vemo. Kaj se potem sploh vtikaš in pišeš. Samo zaradi provokacije? Kot pravi homič.

     Ženske slabo prenašajo bedake. Zato število homoseksualcev narašča.

     • Zna biti, da jih je že kaj več kot vero prakticirajočih katoličanov. Oh, zagotovo.

      Težki časi prihajajo, Zdravko. Si kaj preveril, s katerim spolom se pretežno dobivajo tvoji otroci?

      🙂

   • Pravijo, da se človek ne sme prepirati z bedakom, ker opazovalci ne bodo opazili razlike. (pa vendar vseeno probavam..)

    Glup – morda (če zaradi drugega ne, ker še vedno probavam nekako odgovoriti na vaša vprašanja in strahove)
    Da mi ni mar za nič – ne vem kje si to pobral?
    Vtikam se in pišem – kot že povedal, zato ker se vi vtikate. In, kot sem že povedal, vam probavam odgovoriti na vaše strahove. Žal, priznam, mi ne uspeva najbolje (ampak mislim, da ni samo moja krivda)
    Tako je, poslužujem se tudi provokacije – ker mi s svojimi izjavami včasih “dvignete pritisk”. V večini primerov pa so take vrste provokacij, da bi jih kolikortoliko inteligenten človek lahko spregledal in odgovoril na vprašanje, ki ga zastavljajo.

    V zadnjem si ap (spet) tako hudo udaril mimo, da je (zopet) že prav smešno. Torej naprimer, po tvojem, ženske bedake slabo prenašajo, prav uživajo pa kako jih njihovi možje pretepajo in popivajo. In to leta in leta. In če imaš žensko že dlje časa – si tudi ti sam dokaz, da tvoji trditvi ni tako…tvoj “argument” tako zopet zadane v prazno.

    • Ja, ženske prenašajo celo take, ki jih tepejo. Bedakov pa ne prenašajo. Tako da končajo kot homoseksualci. Tako kot pingvini, ko zmanjka samic in jih nekaj “izvisi”.

    • obveznoime: “Pravijo, da se človek ne sme prepirati z bedakom, …”
     ===========

     In, kot vidim se kljub temu prepirajo z vami.

  • Če pogledaš 16.člen o Zakonski zvezi sedaj piše: “Za sklenitev zakonske zveze je potrebno, da DVE OSEBI izjavita pred pristojnim državnim organom na način, določen z zakonom, svoje soglasje, da skleneta zakonsko zvezo.”

   Pred spremembo zakona je pisalo “DVE OSEBI različnega spola”. Tako da bi po tvoji logiki matičar že prej moral govoriti o “osebah”. Ker pa to niso počeli, je dokaj jasno, da se to ne bo spremenilo.

   • Torej nekako:
    Razglašam vaju za DVE OSEBI!

    hahaha.
    Morda pa boste sprejeli svetopisemsko varianto, v skladu z naukom svete katoliške Cerkve:
    Razglašam vaju za eno telo!

    Haha.

 2. Odgovor Marti glede nazivanja istospolnih partnerjev:
  Dokler bosta neporočena bosta “fant od fanta” oz. “punca od punce”
  Ko bosta poročena bosta “mož od moža” oz. “žena od žene”

  • Jok – ne bo šlo. Ali pa bomo spremenili Slovar slovenskega knjižnega jezika. (Ah, seveda, kar to bomo naredili!!) Kaj namreč pravi SSKJ:

   mož = poročen moški v odnosu do svoje žene
   žena = poročena ženska v odnosu do svojega moža

 3. Katoličani se, kot običajno, ukvarjate z napačnimi problemi.

  Kaj je huje, en v gejevsko družino posvojen otrok ali en od duhovnika zlorabljen otrok?

  Prvega sploh še nismo imeli, zelo verjetno tudi ne bomo – o drugem pa na Časnik.si sploh ni člankov.

  Ker smo zapeljani od Partije. Ene druge, ampak vseeno partije.

  Tako.

  • Nasprotno. Ukvarjamo se s pravimi problemi. Le, da boš to spoznal šele čez 30 let, ko bodo otroci gejevskih družin odrasli in bodo postale čedalje bolj očitne negativne posledice tega.

   Otroke gejevskih družin že imamo, saj je sodišče (nezakonito seveda) omogočilo že pred leti posvojitev dvema gejema – punčko, ki sta jo dobila v ZDA preko nadomestne mame.

 4. Bil sem včeraj na demonstracijah. Bilo je fino. Srečal sem polno znancev in prijateljev, ki jih že 10 ali 20 let nisem videl.

  Najbolj grozen podatek je bil s strani mojega sošolca Meršeta povedan: da država Slovenija nameni kar 9 mio € davkoplačevalskega denarja na leto za promocijo homoseksualnosti.

  V nedeljo sem tudi pripravil 15 stavkov in jih v oznanilih povedal med obema mašama. Na pamet, ne tako kot Alenka , magistra iz FDV. Hvala p. Cestniku, kajti iz njegovega bloga o Gender teoriji sem črpal vsebino. Ampak zato mi še nihče ni magisterija priznal.

  Sem pa blazno jezen na liberalno mularijo, ki je na TW podprla ekstremne levičarje, komuniste. Obnašajo se pubertetniško ( pravice, smilijo se jim, proti vsaki avtoriteti) in birokratsko: pravilniki, pravice.

 5. Kot sem videl so se naši vrli levaki omejili na definicijo “zakonska zveza dveh oseb”.
  Čemu taka omejenost? Zakaj pa ne npr. “zveza treh oseb” ali pa celo “zveza več oseb”. V tako “zvezo več oseb” bi lahko uvedli tudi ženske kvote, npr. kvota najmanj 1/3 žensk v zakonski zvezi.
  Neverjetno kako omejeni in nazadnjaški so ti slovenski levaki.
  Potem bi se lahko na posvojitev otroka prijavile npr. tudi Uršulinke ali pa kar kakšno nogometno moštvo.

Comments are closed.