Radio Ognjišče, Mojca Širok: Papež meri na spremembe, ki potrebujejo čas

1

Kmalu bodo minila tri leta od izvolitve papeža Frančiška. Po mnenju dopisnice RTV Slovenije, Mojce Širok, sedanji sveti oče Cerkev vodi po nekem hipnem notranjem vzgibu. Preseneča s svojimi odločitvami, ki se mnogim v tistem trenutku ne zdijo pametne. Tako je presenetil z napovedjo leta usmiljenja in vztrajnostjo, da kljub nevarnosti obišče Afriko. Po njenem mnenju pa novost in svežina tega papeža tako kot v prvih treh mesecih po izvolitvi tudi danes ostaja predvsem Frančiškov odnos do ljudi.

»Potem ko je Frančišek takoj na nov, drugačen način začel ne samo voditi Cerkve, ampak se tudi lotevati stvari, smo vsi pričakovali, da se bodo te spremembe dogajale iz dneva v dan, v zelo kratkem času. A kmalu se je pokazalo, da ta papež meri na spremembe, ki potrebujejo čas,« je povedala Mojca Širok.

Spremembe, ki jih je nakazal papež Frančišek v prvih treh mesecih pontifikata, so orisi vsega tistega, za kar papež misli, da je treba v prihodnjih letih drugače ravnati, delovati in drugače pristopati, meni Širokova in dodaja, da pravzaprav v teh treh letih kakšne zares dramatične spremembe ni bilo.

Več lahko preberete in prisluhnete pogovoru z Mojco Širok na radio.ognjisce.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


1 komentar

  1. Hecno, da gre verski tisk spraševati FDV talibane za mnenje o papežu. Naj raje katoliški intelektualci (ekonomsko) argumentirano odgovorijo Bernarda Brščiču, da papež ni socialist, ko govori, da mora država z re-distribucijo zmanjšati revščino.

    Tu se tudi kaže, da v Cerkvi v Sloveniji ni klerika, niti laika, ki bi znal, ali pa ki bi si upal natočiti čistega vina.

    Dokler bo v srcih večine intimna vera v socializem, na ustnicah pa v Kristusa, toliko časa se bo Slovenija utapljala v živem blatu socializma (sindikalne mafije in birokracije). Potem pa revčki iščejo najbolj močnega in najbolj pokvarjenega socialističnega superman, da jih bo rešil, odrešil….

Comments are closed.